Disney-animation og Oscar-vinder

Kaninen Judy Hopps må samarbejde med den svindleragtige ræv Nick Wilde for at opklare en sag i Zootropolis.

Disney-animation og Oscar-vinder

15. marts 2016 - kl. 7:41 - af

Skagen Bio har på søndag eftermiddag premiere på en ny animationsfilm i 3D fra Disney, Zootropolis, som også vises flere gange i påskedagene.

Den moderne storby for dyr, Zootropolis, er en by uden sammenligning med andre.

Med kvarterer som det smarte Sahara Square og det kolde Tundratown, er den en smeltedigel hvor alle mulige dyr lever sammen, og et sted hvor, hvad enten man er den største elefant eller den mindste spidsmus, så man kan blive hvad man vil.

Men da den optimistiske betjent Judy Hopps ankommer, opdager hun, at det ikke er så nemt at være den første kanin i en politistyrke bestående af store, barske dyr.

Fast besluttet på at vise sit værd, slår hun til, da hun får chancen for opklare en sag, også selv om det betyder, at hun skal være makker med en hurtigsnakkende svindler-ræv ved navn Nick Wilde.

Oscar-vinder

Tirsdag i næste uge er der premiere på den amerikanske film Spotlight, der i februar vandt en Oscar for bedste film og én for bedste originale manuskript.

Filmen beretter den sande historie om Boston Globes Pulitzer prisvindende Spotlight gruppe af dybdeborende journalister, der i 2002 først chokerede byen og resten af verden ved at afsløre den katolske kirkes systematiske mørkelægning af omfattende pædofili, der involverede flere end 70 præster.

Da den nyudnævnte redaktør, Marty Baron (Liev Schreiber) overtager ledelsen af the Globe i sommeren 2001, er en af hans første beslutninger at bede avisens Spotlight gruppe om at følge op på en notits om en lokal præst, der anklages for seksuelt at have misbrugt dusinvis af unge sognebørn over en periode på over 30 år.

Selv om de er fuldkommen klar over, at det vil få uoverskuelige konsekvenser at angribe den katolske kirke i Boston, begynder Spotlight redaktøren, Walter Robby Robinson (Michael Keaton), journalisterne Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) og Michael Rezendes (Mark Ruffalo), og deres researcher, Matt Carroll (Brian d’Arcy James), at efterforske den betændte sag.

Efter møder med ofrenes advokat, Mitchell Garabedian (Stanley Tucci), interviews med mange voksne, der blev misbrugt som børn og en kompliceret jagt på sagens centrale, men juridisk båndlagte dokumenter, bliver det klart, at kirkens systematiske beskyttelse af de pædofile præster er langt mere omfattende, end nogen af dem havde forestillet sig.

Til trods for den katolske kirkes indædte modstand, herunder Bostons kardinal Law (Len Cariou), offentliggør The Globe sit scoop i januar 2002, hvilket leder til en global kædereaktion og afsløringer af titusinder af pædofile præsters ugerninger over for mange generationer teenagere i mindst 200 andre byer over hele verden.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Disney-animation og Oscar-vinder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger