Spar Nord Skagen: Konfirmander skal være kontantløse på blå mandag

Spar Nord Skagen: Konfirmander skal være kontantløse på blå mandag

23. marts 2016 - kl. 8:15 - af

Konfirmander kan være nemme ofre for lommetyveri på blå mandag, hvis de har større kontantbeløb på sig. Spar Nord Skagen er derfor i fuld gang med at udstyre årets konfirmander med betalingskort, der kan erstatte kontanterne.

Politiets Centrale Nøgletal viser, at der i 2015 blev anmeldt over 30.000 tyverier fra lommer og tasker, og en del af dem blev begået mod unge i konfirmationsalderen. Ifølge Forsikring & Pension går tyvene typisk efter værdigenstande, der er lette at omsætte som eksempelvis mobiltelefoner, smykker og kontanter, og her er konfirmanderne i risikogruppen, hvis de har større beløb på sig, når de skal fejre blå mandag.

Det får nu Spar Nord Skagen til at arbejde målrettet på at gøre årets konfirmander kontantløse. Afdelingsdirektør Pia H. Sørensen i Spar Nord Skagen hæfter sig ved, at konfirmander i gennemsnit får omkring 15.000 kroner ind på kontoen, når de konfirmeres.

– Det er oplagt at udstyre de unge med et betalingskort, som kan erstatte i hvert fald de store kontantbeløb og dermed skabe mere tryghed omkring dem på blå mandag. Med et betalingskort er de unge desuden bedre stillet, hvis de skulle blive udsat for lommetyveri, siger Pia H. Sørensen.

Spar Nord Skagen er allerede i gang med at udstyre årets konfirmander med betalingskort ud fra målsætningen om, at blå mandag i år skal være kontantløs.

Råd: Vær opmærksom
Det Kriminalpræventive Råd anbefaler forældre at fastsætte en beløbsgrænse for, hvor mange løse kontanter de unge må have på sig på blå mandag og henviser også til, at betalingskortet kan være en fordel frem for større mængder af kontanter.

8 procent i rente
– Når du opretter en konfirmandkonto i Spar Nord Skagen, får du ud over betalingskortet i form af et MasterCard Debit også en langt højere rente på hele 8 procent. Så der er i vores optik mange gode grunde til at oprette en konfirmandkonto med et tilhørende betalingskort inden blå mandag, understreger Pia H. Sørensen afsluttende.

Spar Nord forventer på landsplan at tiltrække omkring 5.500 af årets konfirmander og nonfirmander, og det er den gruppe, som banken arbejder på at gøre kontantløse til blå mandag.

Med en konfirmandkonto hos Spar Nord får årets konfirmander en rente på 8 procent ved indskud på op til 15.000 kroner. Tilbuddet gælder også for de såkaldte nonfirmander.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Skagen: Konfirmander skal være kontantløse på blå mandag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger