Vartegn på Krydstogtkajen indviet i strid vind

Vartegn på Krydstogtkajen indviet i strid vind

24. april 2016 - kl. 18:58 - af

Det blæste en halv pelikan, da det nye vartegn i form af Skagen Byvåben i torsdags blev afsløret på Krydstogtkajen i Skagen.

Den stride blæst afholdt dog ikke de mange fremmødte i at være med til denne begivenhed.

Havnedirektør Willy B. Hansen bød på egne og Skagen Rotary klubbers vegne velkommen og glædede sig over at placeringen på Skagen Havn var blevet valgt og det var også efter hans mening det bedste sted man kunne vælge.

Derefter gav han ordet til Borgmester Birgit Hansen.

Gode ord med på vejen

Borgmester Birgit Hansen indledte sin tale med at Skagen er noget særligt, og med vind i håret fortsatte borgmesteren med stolthed i stemmen ” Vi står her ved på Danmarks største fiskerihavn – men også en havn med en ny og velfungerende krydstogtkaj. Skagen har gennem tiderne modtaget et hav af gæster via havsiden. Det har været og er en af Skagens styrker. Her leves af og med og ved havet. Vi vil gerne have mange gæster og det er krydstogtkajen med til at sikre”.

Borgmesteren takkede de to Rotary klubber i Skagen og Rotarys Hjælpefond for den flotte donation af byvåbnet til havnen. Skagen Rotary Klub har altid været meget engageret i Skagens historie. Efter 2. verdenskrig var det Skagen Rotary Klub, der genopførte Vippefyret.

Borgmesteren kom også ind på historien om Skagens byvåben med teksten ”Vort håb til gud alene” og brugen af det i dag. Det har en særlig position i Skagen. Man er stolt af det og bruger det.

Borgmesteren afrundede sin tale med ordene ”Skagen er noget særligt. I har lidt det ry, at de skøre Skawboer vil selv, kan selv og de er lidt svære at komme ind på. Det passer jo ikke. Jo I vil selv, kan selv, men I er også gæstfrie og stolte folk. Det mærker jeg som borgmester.  Og gudskelov for det. Vort håb er ikke byrådet, og kommunen og til os selv ”Vort håb er til gud alene”.”

Langt tilløb

Efter borgmesterens tale fik Jens Gram, Skagen Rotary aftenklub ordet ”Det er mig en stor glæde i dag at kunne byde velkommen til en mærkedag i Skagens historie.  At vi nu har mulighed har mulighed for at opsætte Skagens byvåben her på havnen, som er hjertet i Skagen og hvor to have og alverden mødes”.

Det har været en lang proces på 3 år, siden Rotary Skagen i 2012-13 fik ideen i forbindelse med Skagens 600 års jubilæum og til i dag, hvor byvåbnet afsløres. Der har dog været stor velvilje fra mange sider til at få dette varetegn i Skagen.

Jens Gram fortsatte med at fortælle at Rotary er verdens største organisation med 1,2 millioner medlemmer verden over. Rotary har til formål at yde humanitær hjælp til de områder i verden hvor der er behov for det. Rotarys altoverskyggende verdensprojekt er sammen med WHO, UNICEF og Bill Gates og hustrus Humanitære fond, at udrydde Polio (børnelammelse) i verden og man er 99% i mål med dette projekt.

Et andet projekt der prioriteres højt er også et stort ungdomsudvekslingsprogram, Hvor unge bliver sendt ud i verden på et års ophold og vi modtager tilsvarende unge fra hele verden.

Derefter bad Jens Gram borgmester Birgit Hansen og havnedirektør Willy B. Hansen om at afsløre Byvåbnet.

Skagen hurra med på vejen

Efter afsløringen af det flotte byvåben tog havnedirektør Willy B. Hansen ordet og bad de mange fremmødte give det nye varetegn et ”Skagen hurra” og bød på arrangørernes vegne på en forfriskning i de skønne modtagelseslokaler på Krydstogtkajen.

Kurt V. Jensen ( Silverstar Video ) har lavet denne video fra begivenheden. Se flere billeder under videoen.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vartegn på Krydstogtkajen indviet i strid vind' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger