Revideret projekt for LiDL

Revideret projekt for LiDL

2. maj 2016 - kl. 8:06 - af

Under overskriften ”Ny dagligvarebutik på Chr. X´s Vej, Skagen” skal Plan – og Miljøudvalget på udvalgets næste møde den 3. maj drøfte et revideret forslag til opførelse af en LIDL-dagligvarebutik i Skagen.

Det fremgür af sagen, at Center for Teknik & Miljø LiDL´s reviderede projektforslag. Det sker pü baggrund af Plan- og Miljøudvalgets behandling pü mødet den 3. november 2015 af LiDL´s forespørgsel om muligheden for at etablere en dagligvarebutik i Skagen og de bemÌrkninger udvalget bl.a. havde til det nye butiksomrüdes udtryk mod Chr. X´s Vej.

Det tidligere projekt havde et samlet bebygget areal pü ca. 1200 m2. Nu ønsker LiDL en butik pü ca. 1400 m2. Hvor det tidligere projekt forudsatte nedrivning af tre boliger vest for den tidligere dagligvarebutik (Chr. X vej 53, 55a og 57) samt Ên bolig øst for (nr. 47) forudsÌtter det reviderede projekt nedrivning af yderligere Ên bolig vest for den tidligere butik (Chr. X Vej 59a).

Hvor taget pü butiksbygningen i det tidligere projekt var dÌkket med sort tagpap, er taget nu dÌkket med rød tegl. Hvor facaden pü butiksbygningen mod Chr. X´s Vej tidligere ikke havde vinduer, har facaden mod vejen nu et højtsiddende vinduesbünd samt et større vinduesparti i facadens østlige ende.

For at skabe bymidter med levende og varierede butiksmiljøer skal detailhandelsbutikker etableres i overensstemmelse med den detailhandelsstruktur, der fremgür af Kommuneplanen. I Skagen bestür detailhandelsstrukturen bl.a. af bymidten, lokalcentrer, et omrüde til butikker, der forhandler sÌrligt pladskrÌvende varegrupper samt et antal enkeltstüende butikker udenfor detailhandelsstrukturen.

I bymidten i Skagen kan dagligvarebutikker, jf. Kommuneplanen gives en størrelse pĂĽ op til 1.500 m2 . I lokalcenter Doggerbanke kan dagligvarebutikken give en størrelse pĂĽ op til 1.000 m2 , tre enkeltstĂĽende dagligvarebutikker – heraf ĂŠn pĂĽ Chr. X’s Vej – kan gives en størrelse pĂĽ op til 1.000 m2 . En enkeltstĂĽende dagligvarebutik pĂĽ Skagavej kan dog gives en størrelse pĂĽ op til 2.000 m2.

Den ønskede placering er sammenfaldende med den enkeltstüende butik pü Chr. X´s Vej, som fremgür af Kommuneplanen, men idet den ønskede butiksstørrelse overstiger den maksimale butiksstørrelse pü 1000 m2 forudsÌtter LiDL´s reviderede projektforslag foruden udarbejdelse af en lokalplan desuden en Ìndring af Kommuneplanens detailhandelsstruktur for Skagen.

Kommunaldirektøren indstiller til mødet, at LiDL für principiel tilladelse til at arbejde videre med projektet. LiDL igangsÌtter den nødvendige planlÌgning, der skaber mulighed for at opføre en butik pü 1400 m2. I forbindelse med lokalplanlÌgningen arbejdes der videre med detailindretning af friarealer, adgangsforhold fra Chr. X`s Vej samt forebyggelse af nabogener.

Der kan ses meget mere om planerne og visualisering via dette link og sĂĽ scrolle til siderne 117-129:

http://frederikshavn.dk/meetings/Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%20(%C3%85ben)/2016/03-05-16/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Revideret projekt for LiDL' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger