Fuglene mødes i Skagen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fuglene mødes i Skagen

4. maj 2016 - kl. 7:01 - af

Den 6.-8. maj går Skagen Fuglefestival atter på vingerne med spændende arrangementer for alle fugleinteresserede – børn såvel som voksne.

Fugletrækket fra den sydlige til den nordlige halvkugle er godt i gang og mange af de trækkende fugle slår vejen forbi Skagen i løbet af foråret. Netop i maj samles tusindvis af trækfugle over Skagen og nedenunder på landjorden flokkes fuglekiggere for at følge med og nyde det spektakulære syn på himlen, som i Danmark kun opleves i Skagen.

Store og små rovfugle, havfugle og masser af forskellige småfugle mødes overalt i Skagen.

Skagen Fuglefestival som Skagen Fuglestation og Dansk Ornitologisk Forening har afholdt de sidste 11 år, arrangeres igen i år i Kristi Himmelfarts ferien, med åbning den 6. maj kl. 11 ved det Hvide Fyr. Festivalen byder i år på guidede ture, guidning ved flere hot spots i Skagen og ved Det Grå fyr kan man se hvordan ringmærkning foregår og få forklaring på hvorfor fuglenes ringmærkes. Foreningens egen butik med masser af varer har stand ved Det Hvide Fyr, så der er god mulighed for at se på forskelligt udstyr og måske købe en gave til sig selv.

DOF arrangerede Fuglefestivalen første gang i 2004 i Det Hvide Fyr, men har de sidste 3 år haft base ved Det Grå Fyr på Grenen. Dette er under ombygning frem mod åbningen af det store nye Fugleoplevelsescenter i 2017. Derfor er årets fuglefestival den sidste, som DOF arrangerer alene og vi gør det hvor det hele startede – ved Det Hvide Fyr. Fra 2017 forventer vi, at festivalen vil få et andet udtryk, når Naturstyrelsen og DOF i samarbejde åbner det nye Naturcenter.

Velkommen til Skagen Fuglefestival 2016 – vi glæder os til at se dig.

Læs mere om programmet på www.skagenfuglefestival.dk

Kontakt Kurt Rasmussen – 40 21 64 77

2 kommentarer til “Fuglene mødes i Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Fuglene mødes i Skagen”

 • Frida Rasmussen

  Enig med Joan. Mange kører rigtig hurtigt på vores grusveje i og omkring farmer området.
  Meget har vi set til, men aldrig kendt magen til sådan en kørsel og opførsel.. Jeg er direkte rystet over, at man kan få sig til at vade direkte ind på vores jord, i vores farme, eller vores sommergræs folde…. Eller ramme min bil, uden så meget som at ligge en seddel i forruden… Tak!!!

  Men forsat god dag og fulgejagt.

 • Joan Christensen

  Det er fint der er mange i Skagen for at spotte fugle. Men kan man ikke tage hensyn, når der er nogle interessante fugle man skal se.. I morges var der åbenbart nogle fugle på Minkvej. Med det resultat der kom 25 biler i fuld fart på grusvejen uden at ta´hensyn til noget eller nogle..Der er altså mange som har heste derude. Så en anden gang vis lidt hensyn.
  God weekend og fuglejagt

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fuglene mødes i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger