Markant flere unge vælger erhvervsuddannelser end på landsplan

Markant flere unge vælger erhvervsuddannelser end på landsplan

7. maj 2016 - kl. 7:51 - af

Eleverne i skolernes afgangsklasser har netop tilmeldt sig ungdomsuddannelserne. Frederikshavn Kommunes unge skiller sig ud: Søgningen til erhvervsuddannelserne efter 9 og 10 klasse er på 25,4 procent mod 18,4 procent på landsplan.

Målsætningen i Frederikshavn Kommune er, at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse. Målet er sat i kommunens ambitiøse uddannelsesstrategi for at fremtidssikre kompetencer og kvalificeret arbejdskraft til det lokale erhvervsliv. Prognoserne på landsplan peger på, at der kommer til at mangle 30.000 faglærte allerede i 2020. I Frederikshavn Kommune er ønsket om de 45 procent ganske tæt på at blive opfyldt, hvis man alene tager tallene fra 10.klassecentret i Frederikshavn Kommune. Herfra har 43,8 procent tilmeldt sig en erhvervsuddannelse.

”De unges uddannelsesvalg har afgørende betydning for, at virksomhederne i Frederikshavn Kommune fremover kan skaffe faglært arbejdskraft. Det er vigtigt at have nogle flere langtidssikrede mål for kommunen, hvis vi vil overleve. Vi skal skabe bæredygtighed så vores unge bliver eller kommer tilbage til den her skønne by,” siger Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Frederikshavn Kommune.
 
Frederikshavn Kommune har netop ansat en erhvervsplaymaker, der skal arbejde med at opfylde den kommunale uddannelsesstrategi og de unges kvalificerede uddannelsesvalg. Erhvervsplaymakeren skal danne bro mellem folkeskolen, erhvervsuddannelserne og det lokale erhvervsliv. I Frederikshavn Kommune er hver femte uden ungdomsuddannelse. På landsplan er det hver sjette.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Markant flere unge vælger erhvervsuddannelser end på landsplan' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger