Husejere fik forår i friværdien

Husejere fik forår i friværdien

13. maj 2016 - kl. 6:55 - af

Huspriser steg i alle regioner i april – mest i Region Hovedstaden og Midtjylland.

Husejerne kan glæde sig over, at hussalget og huspriserne fik forårsfornemmelser i april. Helt aktuelle tal fra ejendomsmæglerkæden Home og Danske Bank viser, at huspriserne steg med (SLET evt:hele) 2,1 % fra marts til april.

Den pæne stigning kommer efter et dyk i priserne i marts. Det er især priserne i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, der har trukket op i priserne med stigninger på henholdsvis 2,1 % og 4,2 %, men der var stigninger på over 1,0 % i alle regioner i april.

”Hussalget er igen faldet i hak, ser det ud til, og det smitter af på huspriserne, som på landsplan steg ret markant i april med 2,1 % efter en omskiftelig kurs i årets tre første måneder,” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Stigningen i huspriserne bunder i et solidt salg af huse og rækkehuse. Faktisk ligger homes salg af huse i april en anelse over sidste forårs succes, og ser vi et par år længere tilbage, er der tale om en betydelig fremgang i handlen med huse.

Det er første gang i længere tid, at der for alvor ser ud til at være kommet mere gang i boligmarkedet, noterer Danske Bank.
”Man skal ikke ligge for meget i et enkelt tal, men det kunne tyde på, at priserne igen er på vej opad. Der er da også meget, der taler for stigende huspriser, ” siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank og henviser til, at danskernes realløn stiger meget, flere er i job og renten er fortsat meget lav.

Huspriserne steg 2,1 % i april

  • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg 2,1 % fra marts til april (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Den kraftige stigning kommer oven på et fald i priserne i marts.
  • Sammenlignet med april 2015 lå huspriserne 3,3 % højere.
  • I forhold til toppen i december 2006 lå priserne i april 12,3 % lavere.
  • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var 1.870.000 kr. i april.

Kilde: home & Danske Bank

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Husejere fik forår i friværdien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger