Finn har siden 2008/09 arbejdet hårdt for, at vi mange tilflyttere fra Rumænien får ordentlige forhold. Ikke kun på arbejdspladserne i fiskeindustrien Prime Ocean i Skagen, men også i vores fritid. Finn har skabt et netværk til Rumænerne, som siden hen har udviklet sig enormt igennem gensidig respekt.

Finn har utrætteligt holdt møder med os rumænere, hvor der har været fokus på integration, dansk kultur, fritidsinteresser, SKAT, kulturelle steder samt selvfølgelig det ansættelsesmæssige.

Uden Finns indsats, ville en af byens største fiskeindustrier ikke have ændret sig fra en arbejdsplads, hvor lokale ikke ville arbejde, til en arbejdsplads, hvor der i dag også er lokale der søger. Jeg blev selv, med Finns hjælp, valgt som tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant.

Med Finn som sparringspartner har mange rumænere meldt sig ind i fagforeningen, og det fællesskab som det giver. På flere møder har Finn fortalt om Den Danske Model, så vores forståelse for arbejdsmarkedsforholdene, og de rettigheder og pligter vi har, er store. Forhold som vi af gode grunde ikke kendte, da vi kom til Danmark.

Igennem Finn Jenne har flere hundrede modtaget tilbud om danskundervisning.
Finn har aftalt med sprogskolen om dette samt skaffet undervisningslokaler. Dette til stor gavn for vores integration og muligheder for at begå os i lokalområdet.

Finn har også lykkedes med at få integration af rumænere på dagsordenen i det lokale erhvervsliv. Lokale arbejdsgivere er begyndt at hjælpe udenlandske medarbejdere med sprog, lokalkendskab og andet, som man ikke kender som ny borger i Danmark.

Finn er åben og imødekommende, og igennem Facebook skaber han også mange kontakter, samt venner. Facebook bruger Finn aktivt til at informere og hjælpe, da han er venner med rigtig mange fra andre lande her.

Der er imellem 350 -500 rumænere i Skagen. En by med ca. 8000 indbyggere, så rumænere fylder godt i gadebilledet, og derfor vigtigt med god integration.

I Finn har vi en person, som vi altid kan kontakte, når vi har brug for hjælp eller bare gode råd. Finn har i højeste grad fortjent at vinde Fællesskabsprisen, for han er en person, som virkelig har gjort en kæmpe forskel for, at vi kan blive en del af det lokale fællesskab i Skagen og omegn.

Klik her for at stemme på Finn Jenne.

 
Fakta om Fællesskabsprisen: