Det skal være trygt og sikkert at gå på arbejde

Det skal være trygt og sikkert at gå på arbejde

24. maj 2016 - kl. 8:17 - af

Frederikshavn Kommune accepterer under ingen omstændigheder vold og trusler. Det skal være trygt og sikkert at gå på arbejde.

Det fremgår af et kompendium, som fremlægges for Byrådet på rådets forestående møde den 25. maj. Her skal der drøftes en politik for håndtering af fysisk og psykisk vold.

Som udgangspunkt skal der være sunde og attraktive arbejdspladser inden for det kommunale område, hvor psykisk og fysisk trivsel, sundhed og sikkerhed er i højsædet. Det skal være trygt og sikkert at gå på arbejde. Derfor tolerer Frederikshavn Kommune ikke vold og trusler mod de ansatte. Dette gælder episoder, hvor medarbejderen eller dennes pårørende trues med vold og trusler, og det gælder ligeledes i relation til arbejdsrelateret vold uden for arbejdstiden.

På Frederikshavn Kommunes arbejdspladser skal der gøres en aktiv indsats for at forebygge og håndtere fysisk og psykisk vold og trusler – både i og uden for arbejdstiden. Målet med politikken er at udpege en overordnet ramme for dette arbejde samt skabe synlighed, åbenhed og sammenhæng omkring arbejdet med fysisk og psykisk vold samt trusler. Politikken sender et klart signal om, at Frederikshavn Kommune under ingen omstændigheder accepterer vold og trusler overfor sine ansatte. ”Som leverandør af offentlig service har vi ret til at forvente, at der vises os den respekt og ordentlighed, som vi omvendt også er forpligtet til selv at vise,” hedder det i oplægget.

Det er uacceptabelt, at ansatte udsættes for vold og trusler i forbindelse med udførelse af deres arbejde. Vold er aldrig den enkelte medarbejders eget problem. Det er et arbejdsmiljøproblem, der vedrører hele arbejdspladsen. Personen, der optræder truende eller voldeligt, har et ønske eller et problem, som vedkommende aktivt søger at løse, men på en uhensigtsmæssig måde. Kommunen vil derfor have en respektfuld kontakt mellem borger og ansatte som et vigtigt element i forebyggelsen af vold og trusler.

Ved tilfælde af vold eller trusler om vold mod kommunalt ansatte skal der ske politianmeldelse i de tilfælde, hvor det vurderes at være sagligt og relevant. Det er kommunen, der står for en eventuel anmeldelse, men det er naturligvis altafgørende, at den forurettede vil afgive forklaring. Anmeldelsen bør ske i samarbejde mellem den forurettede og dennes leder.

Endelig slutter kompendiet med en note om, at alle ansatte hos Frederikshavn Kommune skal være bekendt med ”Politik for håndtering af fysisk og psykisk vold”, og alle arbejdspladser skal udarbejde lokale retningslinjer. De lokale retningslinjer skal jævnligt drøftes i de lokale MED-udvalg.

 

Tekst af Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det skal være trygt og sikkert at gå på arbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger