På mandag får Skagen Rådhus sin Sild

På mandag får Skagen Rådhus sin Sild

25. maj 2016 - kl. 7:12 - af

Mandag d. 30. maj indtager den nye 55 kg tunge træskulptur ”Silden” sin plads over indgangen til Skagen Rådhus. Det flotte resultat er skabt af det beskyttede værksted Nordstjernen, og det skal fejres med taler, musik og lidt til den søde tand.

I efteråret blev den oprindelige træskulptur ”Den smilende Sild” taget ned, fordi der efter 48 år var gået råd i materialet. Sidenhen har det beskyttede værksted Nordstjernen påtaget sig opgaven med at skabe en ny, der både lader sig inspirere af den oprindelige, men samtidig har fået sit eget udtryk.
Den nye skulptur, der på værkstedet er døbt ”Venligsilden”, står nu klar, og på mandag skal resultatet vises frem for offentligheden.

  • Jeg kan mærke stoltheden her fra Nordstjernen, hvor især to borgere har gjort en virkelig flot indsats. Det er jo et vartegn, som har stor betydning i lokalområdet, og derfor er vi også meget spændte på, hvordan den bliver modtaget, siger Poul Svenningsen, underviser og leder af Nordstjernens snedkerværksted.

Alle er velkomne

Indvielsen begynder kl. 12.15 udenfor Skagen Rådhus, hvor Borgmester Birgit S. Hansen vil afsløre det flotte resultat. Herefter vil Poul Svenningsen, værkstedsleder på Nordstjernen og arkitekten bag den nye sild, sige et par ord.
Arrangementet afsluttes med sodavand, fullsize sildekage sponsoreret af FF Skagen og medlevende musik leveret af Nordstjernens eget husorkester Wock´N Wollband.

  • Vi er stolte af at blive betroet så vigtig en opgave med at skabe et nyt vartegn til Skagen Rådhus. Det har været en spændende udfordring at få lov at sætte sine spor i historien, og på Nordstjernen håber vi, at rigtig mange har lyst til at komme og se resultatet, siger Poul Svenningsen, der udover at lede træværkstedet på Nordstjernen, er uddannet sløjd- og billedkunstlærer.

Arbejdet med at skabe en nye ”sild” er samtidig Poul Svenningsens svanesang i kommunalt regi, efter 39 år.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På mandag får Skagen Rådhus sin Sild' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger