Sommerkampagnen ”Træk hovedet ud af røven” er startet

Sommerkampagnen ”Træk hovedet ud af røven” er startet

3. juni 2016 - kl. 7:33 - af

9 nordjyske kommuner samler kræfterne i en sommerkampagne rettet mod unge spritbilister. Hver anden trafikdræbte i Nordjylland skyldes nemlig spritkørsel.

”Træk hovedet ud af røven”. Så kontant lyder udmeldingen fra de 9 nordjyske kommuner, der tager bladet fra munden i en ny kampagne imod spritkørsel. Nye tal fra Nordjyllands Politi viser nemlig, at hver anden trafikdræbte i Nordjylland skyldes færdselsulykker, hvor spiritus er indblandet.

Kampagnen løber hen over sommeren og henvender sig til den typiske nordjyske spritbilist: Unge mænd mellem 18-25 år. Kampagnen hylder kammeratskabet mellem unge mænd, der sammen laver mange åndssvage drengestreger, men trækker en streg i sandet over for spritkørsel, fortæller projektleder Jane Olesen fra Frederikshavn Kommune:

– De fleste kan nikke genkendende til, at man var ung og dum engang. Som ung drengerøv har man måske lavet nogle skøre ting sammen med sine kammerater, der er okay, men spritkørsel er ikke en af dem. Alkoholpåvirket kørsel er en utrolig alvorlig og livfarlige forseelse for alle i trafikken, som kommunerne har en fælles interesse i at stoppe, udtaler Jane Olesen.

Med humor som motor
Spritkampagnen skydes i gang i forbindelsen med åbningen af Hjallerup Marked torsdag d. 2. juni, hvor et trillebørræs iført røv-masker sætter fokus på et alvorligt problem med en humoristisk vinkel. Spritkørsel er i følge kampagnen nemlig det samme, som at køre med hovedet oppe i røven. Derfor det kyndige kampagnebudskab: ”Træk hovedet ud af røven. Stopsprit”.

Kampagnen kører på Facebook med konkurrencer og film af fire kammerater, der sammen laver dumme ting under påvirkning af alkohol. Deres drengestreger minder om det kendte amerikanske kultprogram JackAss fra MTV, der bruger humor som drivende kraft gør opmærksom på et alvorligt emne.

– Det er vigtigt at iscenesætte alvoren i spritkørsel i relation til de sociale situationer, som unge har indbyrdes med alkohol. Vi ved, at den løftede pegefinger har ringe effekt – derfor taler kampagnen i øjenhøjde med målgruppen. Vi bruger humor som motor, så budskabet bliver hørt og diskuteret. Det skaber dialog om spritkørsel – og er med til at sikre god regional effekt, udtaler projektleder Jane Olesen fra Frederikshavn Kommune på vegne af kommunerne.

Vind en Stopsprit-bil
Kommunerne udlodder desuden i samarbejde med Uggerhøj Biler en bil gratis i 6 måneder. Konkurrencen er en quiz om spritkørsel, hvor den heldige vinder i et halvt år bliver godt kørende i en folieret kampagnebil.

Sommermånederne er højsæson for spritkørsel, hvilket betyder, at Nordjyllands Politi vanen tro vil foretage spritrazziaer. Bag kampagnen står Morsø-, Thisted-, Brønderslev-, Frederikshavn-, Jammerbugt-, Mariagerfjord-, Rebild-, Vesthimmerlands- og Hjørring kommuner i samarbejde med reklamebureauet Gotcha.​

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommerkampagnen ”Træk hovedet ud af røven” er startet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger