Mindeord om arkitekt Daniel Nørskov Hansen

Mindeord om arkitekt Daniel Nørskov Hansen

7. juni 2016 - kl. 8:18 - af

Daniel Nørskov Hansen døde Langfredag 25 marts små 3 uger efter sin 100 års fødselsdag, og næsten 2 år senere end sin kone , Birte (født Kongsbak), som han nåede at fejre guldbryllup med.

Daniel blev født i 1916 som næstældste  barn ud af 11 i en landmandsfamilie på Sejling Mark ved Silkeborg. Han blev udlært som tømrer  i Grauballe ,  og hans ønske om videreuddannelse blev opfyldt ved, at han om sommeren arbejdede rundt omkring i landet, hvor der var arbejde at få, og  i vinterhalvåret læste han for de opsparede penge på Odense Bygningsteknikum. Efter
teknikum arbejdede han en tid i Thisted, hvor han til stadighed fastholdt forbindelsen til hjemmet – han cyklede simpelthen til Silkeborg og tilbage på weekendbesøg !  
Fra Thisted kom han  til Skagen ,  hvor han blev boende dvs langt over halvdelen af sit lange liv.  På Skagen begyndte han som ansat hos Arkitekt Albrektsen, hvis tegnestue i det kønne hus på hjørnet af Sct.Laurentievej og Fiskergangen,  han til sidst overtog. Daniel har f ex arbejdet med Den svenske Kirke , restaurering af Vippefyret , Skagen Banks havneafdeling. Han var også i adskillige år forstander for Teknisk Skole.

Birte var datter af købmand Chr. Kongsbak, Frederikshavn , og blev først organist fra konservatoriet i Kbhvn, men kunne ikke få job, og blev så børnehavelærerinde. Hun arbejdede på Skagen , da hun mødte Daniel , og de blev gift i 1959.

I hjemmet på Anemonevej 1, som Daniel selv byggede,  var Birte og Daniel meget gæstfri, og har bl.a. modtaget et utal af niecer og nevøer, som de opretholdt gode forbindelser til. Birte og Daniel var meget glade for naturen, og Daniels store hobby var at tegne og male akvareller både i omegnen af Skagen og fra de steder de besøgte på deres rejser. Ligeledes var han en stor  og værdsat sangskriver.

Hele livet holdt Daniel fast i de dyder, han havde lært i sin barndom på landet :  arbejdsomhed ,  sparsommelighed  og ordentlighed.

En kommentar til “Mindeord om arkitekt Daniel Nørskov Hansen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Mindeord om arkitekt Daniel Nørskov Hansen”

  • Nina Salling.

    Birte og Daniel Nørskov Hansen var et herligt par at besøge. Birte havde hjertet på rette sted, også ifht. børn, som mig, som hun lærte at kende via børnehaven og senere de specielle børn i “det hvide hus”. Daniel var så sjov, fik altid børnene til at grine, og begge var de betænksomme, og omsorgsfulde. Skrev fine kort og gækkebreve, og begge havde de en udsøgt sans for alt det smukke og værdifulde i livet. En lille blå blomst kunne få stemningen op, en spøjs bemærkning fra et barn, så i selskab med de to ejegode mennesker, var glæden størst i det små. De to vil i denne familie, blandt børnene og i højtiderne blive meget savnet. Men de har haft et langt og spændende liv, og haft stor betydning for mange.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mindeord om arkitekt Daniel Nørskov Hansen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger