Danmarks længste stafetløb startede i Skagen

Til højre i billedet står adm. direktør for Brøndums Hotel, Thomas Andreasen, der løb sammen med Tina Andersen på en ( lille ) del af turen mod Ålborg. Thomas Andreasen udtaler: "Vi støtter Folkeløbet, fordi vi synes, det er et rigtigt godt initiativ. Mange af os har kræft tæt inde på livet, og løbet sender et vigtigt budskab om, hvordan fysisk aktivitet og motion kan være med til at styrke patienters kræftforløb. Det kan forhåbentligt være til inspiration for mange. Derudover synes jeg, at ideen med at løbe hele vejen gennem Danmark, fra Danmarks nordligste punkt til Bornholm, er god.”

Danmarks længste stafetløb startede i Skagen

10. juni 2016 - kl. 15:02 - af

Kræftramte og pårørende løber 615 kilometer fra Skagen til Allinge.

I dag lød startskuddet til Danmarks længste stafetløb mod kræft. Det skete, da nuværende og tidligere kræftpatienter og deres pårørende løber 615 kilometer fra Skagen til Allinge. Formålet er at sætte fokus på motionens positive gevinster i forebyggelsen, behandlingen og rehabiliteringen fra et kræftforløb.

Folkeløbet sker på initiativ af foreningen Proof of Life, der til dagligt arbejder for at hjælpe unge kræftoverlevere med at komme tilbage til et godt og aktivt liv efter endt behandling. Her indgår fysisk aktivitet og motion som en integreret del af rehabiliteringen. Og netop det skal Folkeløbet ifølge formand for Proof of Life, Bjørn Askholm, være med til at sætte fokus på.

”Kræft er en sygdom, der rammer bredt, og de fleste af os kender nogen, der er eller har været ramt af kræft. Med Folkeløbet vil vi gerne vise, at et aktivt liv i bevægelse er med til at genvinde kræftpatienters styrke, glæde og livskvalitet. Jeg håber, at rigtig mange danskere vil støtte op om Folkeløbet – både ude på landevejene, men også ved målbyerne,” fortæller Bjørn Askholm, der selv skød løbet i gang ved Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerrak møder Kattegat. Her løb han de godt tre kilometer ind til Brøndums Hotel, hvor der var morgenmad til de morgenfriske.

Ved Brøndums Hotel overrakte Bjørn Askholm løbets depeche til den 39-årige ultraløber og tidligere brystkræftpatient, Tina Andersen, der derfra fortsætter de godt 110 kilometer ind til Aalborg centrum. Aalborg bliver dog ikke Tina Andersens sidste stop. Hun planlægger at løbe den samlede distance fra Skagen til Allinge. Når hun krydser målstregen i Allinge, vil hun således have løbet 615 kilometer på blot syv dage.

Cirka hver tredje dansker rammes i dag af kræft, og to ud af tre danskere er pårørende til en kræftpatient. Det gør kræft til en sygdom, som mange danskere har helt tæt inde på livet. Derfor inddrages hele Danmark som løberute, når kræftramte og deres pårørende løber fra Skagen til Allinge for at sætte fokus på en sund og aktiv livsstil. Nogle løber hele og halve marathon-distancer, andre lunter et par kilometer. Fælles for dem er overbevisningen om, at et aktivt liv i bevægelse kan være med til at styrke den enkeltes livskvalitet under og efter en kræftbehandling.

Undervejs på ruten får de kræftramte og deres pårørende selskab af både sundhedspersonale, kendte sportsudøvere og politikere, ligesom hver dags etape afsluttes med en festlig event i målbyen. Eventsene tæller alt fra koncerter og foredrag til danseopvisning, zumba og street fodbold m.fl. og er tilgængelige for alle, der har lyst til at bakke op om initiativet. 

30% AF ALLE KRÆFTTILFÆLDE KAN FOREBYGGES

Professor og overlæge ved Onkologisk Afdelings Fase 1 Enhed ved Rigshospitalet, Ulrik Lassen, roser Folkeløbet for at sætte fokus på motion og kræftforebyggelse.

”Man ved, at 30% af alle kræfttilfælde kan forebyggesmed tobak som den vigtigste komponent, og som på så mange andre områder har motion også en forebyggende virkning mod kræft. Det gælder især i forhold til overvægt. Her ved man, at nogle kræfttyper såsom tyktarmskræft, livmoderhalskræft og brystkræft er associeret med overvægt. Derudover har motion også en positiv betydning for kræftpatienters velvære,” fortæller Ulrik Lassen, der generelt mener, at fokus på kræftforebyggelse bør prioriteres langt højere.

Du kan se mere om løbet her: https://folkelobet.proofoflife.dk/

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks længste stafetløb startede i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger