Millioner til ny nordjysk rejseplan

Arkivfoto.

Millioner til ny nordjysk rejseplan

15. juni 2016 - kl. 6:27 - af

Transport- og Bygningsministeriet har bevilliget knap 5 mio. kr. i støtte til en ny nordjysk version af Rejseplanen, som favner flere og nye transportformer

Transport- og Bygningsministeriet har givet Nordjyllands Trafikselskab (NT) tilsagn om støtte til udvikling af en ny nordjysk rejseplanlægger-app, som ud over den kollektive trafik også vil favne private transporttilbud som for eksempel taxi, samkørsel og færger. 

Tidligere på året lancerede NT en ny forretningsplan, hvor et af målene er at stå i spidsen for at sikre god mobilitet for nordjyderne, uanset om de er bosat i byen eller på landet. Men hvad er er god mobilitet? Følger man de tendenser, som ses i de fleste større byer rundt om i verden, skal kollektive og private transporttilbud tænkes sammen. Kunderne er blevet ”mobilister”, som ikke føler sig låst til den ene eller anden transportform. De søger de transportløsninger – private som offentlige – der passer bedst til lejligheden. 

Ud fra den betragtning søgte NT i januar tilskud fra Trafik- og Byggestyrelsen til at udvikle en ny rejseplanlægger, som vil gøre det muligt for nordjyderne at fremsøge rejsekombinationer på tværs af offentlige og private transporttilbud. Et fænomen der har vundet indpas i metropoler verden over, men som endnu ikke er afprøvet i en sammenhæng, hvor formålet er at øge mobiliteten i landdistrikter og skabe bedre sammenhæng mellem transportformer i en hel region.

Det er en stor dag for os. Når Transport- og Bygningsministeriet bevilliger så mange penge, er det et tegn på, at vi har tænkt de rigtige tanker om at udnytte de ressourcer, der allerede er i regionen til at skabe god mobilitet for vores kunder. Der er nu grønt lys til at indgå partnerskaber med andre spillere i transportbranchen. Det er udbydere der ikke i traditionel forstand opfattes som en del af den kollektive trafik, men som er vigtige for at gøre borgere i landdistrikterne mere mobile og sikre dem tilkobling til busser og tog”, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er Formand for NT.

Udviklingen af den nye rejseplanlægger vil foregå i tæt dialog med NT’s kunder for at sikre en god brugeroplevelse, uanset om man er pendler eller lejlighedsvis bruger af den kollektive trafik. Rejseplanlæggeren bliver desuden udviklet i tæt samarbejde med Rejseplanen A/S. Den nordjyske rejseplanlægger vil nemlig være en videreudvikling af den eksisterende Rejseplanen, og den vil bl.a. bygge på den samme teknologiske platform, men indeholde både offentlige og private transporttilbud.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Millioner til ny nordjysk rejseplan' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger