Så er der film og fodbold i biografen

Den unge Zlatan er her i et klip fra filmen.

Så er der film og fodbold i biografen

5. juli 2016 - kl. 9:02 - af

Skagen Bio har holdt en ekstra lang sommerferie i år fordi den har benyttet den almindelige ferie til at få filmprojektoren flyttet til det rigtige sted i loftet.

Den operation tog længere tid end ventet. Men til gengæld indledes sommerperioden med, at der i næste uge vises hele seks forskellige film.

Der begyndes med fodbold – fodbold i EM-klasse, for nu at være lidt aktuel.

Det sker mandag aften, hvor biografen viser dokumentarfilmen Den unge Zlatan.

Det er historien om et ungt talent, der lever under konstant pres; fra holdspillere, der synes, han kun spiller for sig selv, til managers som sender ham på bænken, og fra hans far, der fortæller sin 18-årige søn, at “du er ingenting. Du er intet, hvis ikke du lykkes internationalt”.

Gennem sjældne optagelser følges den unge spillers vej fra ghettoen til superstjerne på den internationale fodboldhimmel.

Filmen er med helt tæt på i de afgørende år fra hans debut hos Malmö FF i 1999 gennem de konfliktfyldte år hos Ajax Amsterdam, og op til hans endelige gennembrud hos Juventus i 2005.

Fordi instruktørerne havde adgang til Zlatan, inden han blev en legende, giver filmen det nok mest ærlige glimt af, hvem den meget gådefulde fodboldstjerne er som menneske – bag den mur af privathed, han efterfølgende har bygget op omkring sig.

For børn

Sommer-biografen har et ekstra godt øje til børnene i den kommende uge. Der er tre forskellige film, som er specielt egnede for børn på programmet.

Tirsdag eftermiddag vises animationsfilmen Robinson Crusoe, som blev vist en enkelt gang inden sommerferien.

Onsdag eftermiddag er der premiere på animationsfilmen Den lille Prins.

Historien i filmen er inspireret af Antoine de Saint-Exupérys ikoniske

mesterværk, Den lille prins.

Historiens centrale karakter er den lille pige hvis mor forsøger at forberede datteren på̊ den forvirrede voksenverden hun er på̊ vej ud i.

Hendes bestræbelser forstyrres imidlertid af deres excentriske, men rare nabo, Piloten

Han bliver gode venner med den lille pige og introducerer hende til

en fantastisk verden, hvor alt er muligt; en verden, som han selv blev indviet i for mange, mange år siden, da han mødte Den lille prins.

Norsk familiefilm

Torsdag eftermiddag er der premiere på den norske familiefilm Den lille grå traktor Fergie.

Drengen Gustav holder bondegårdsferie med sin familie. De rare landmænd på nabogården, Gokke, Grynet og Gammelfar, har en lille grå traktor ved navn Fergie. Og Gustav opdager til sin store begejstring, at Fergie er levende!

Sammen med sin nye, firhjulede ven får Gustav en masse sjove oplevelser på gården, hvor en sulten ged bringer Gammelfars deltagelse i bondemarkedets grønsagsdyst i fare.

For voksne

Tirsdag aften er der premiere på den tyske dramatiske film Urmageren, der er en af filmene i Biografklub Danmark.

En tysk snedker var i 1939 tæt på at ændre verdenshistorien.

Filmen Urmageren handler om frihedskæmperen Georg Elser, der før 2. Verdenskrig forsøgte at slå Hitler ihjel.

Han så det farlige i Hitler før de fleste og måtte gøre noget ved det, så han konstruerede en bombe, der skulle sprænge Hitler i luften under en tale i München.

Hvis bare han havde haft 13 minutter mere.

Torsdag aften er der premiere på det engelske drama Mig før Dig.

Nogle gange finder man kærligheden, hvor man mindst venter det,

og nogle gange tager den én til steder, man aldrig havde troet, man ville finde.

26-årige Louisa “Lou” Clark bor i en pittoresk landsby i et landligt område af England. Hendes liv er blottet for kurs eller plan og den lettere excentriske, kreative kvinde glider fra det ene ligegyldige job til det næste, for at hjælpe familien med at få økonomien til at hænge sammen.

Hendes normalt glade og positive attitude bliver dog alvorligt udfordret da hun kaster sig ud i sit seneste karriereskift, hvor hun skal pleje og passe den velhavende unge bankmand, Will Traynor.

Han har nogle år tidligere mistet førligheden, efter en dramatisk ulykke, som på et splitsekund ændrede hans liv for altid, og er nu tvunget til et liv i rullestol. Will har mistet alt eventyrlyst og livsglæde og er nu forandret til en kynisk og sortseende mand uden mål eller fremtid. Lige til den dag, hvor Lou dukker op i hans liv og beslutter sig for at vise ham, at livet trods alt er værd at leve.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så er der film og fodbold i biografen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger