Energimillioner venter på nordjyske virksomheder

Lene Kappelborg.

Energimillioner venter på nordjyske virksomheder

12. juli 2016 - kl. 6:08 - af

Hos Energistyrelsen ligger næsten tre milliarder kroner og venter på at blive givet i tilskud til virksomheder, som ønsker at omlægge deres procesenergi fra fossil til vedvarende. Erhvervshus Nord opfordrer flere nordjyske virksomheder til at se nærmere på muligheden.

Energistyrelsen har siden 2013 givet tilskud til grøn omstilling hos virksomheder via VE til proces-tilskudsordningen. Ordningen gør det muligt for virksomheder at få over halvdelen af anlægsudgifterne dækket, hvis de omlægger deres procesenergi fra fossil energi til vedvarende energi.

Puljen løber frem til 2021, og der er afsat 3,65 milliarder kroner til projektet. Pt. er 850 millioner kroner tildelt 420 virksomheder. Cirka 160 virksomheder i Nordjylland har fået tilskud via ordningen, mens det gælder 10 virksomheder i Frederikshavn kommune. I starten var det primært landbrug, som søgte ordningen, men Energistyrelsen ser nu flere små og mellemstore virksomheder fra andre brancher.

– Frederikshavn kommune har en stærk grøn profil og er rigtig godt i gang med at blive selvforsynende, takket være mange forskellige tiltag. Her er der en fin mulighed for virksomhederne til at få tilskud til en omlægning fra vedvarende til grøn energi i deres produktion. Det kan styrke både miljøet, virksomhedens grønne profil og deres bundlinje. Vi står klar til at vejlede virksomheder, der ønsker at vide mere om ordningen og dermed sikre de nordjyske virksomheder optimale muligheder for grøn vækst, siger Lene Kappelborg, erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord.

Sådan får du tilskud
For at komme i betragtning til tilskud skal virksomheden erstatte fossile brændsler med vedvarende energikilder eller fjernvarme samt energieffektiviseringer i tilknytning til dette. Ved procesformål forstås, at det er erhvervsvirksomheder, der har både tung og let proces. Alle momsregistrerede virksomheder inden for landbrug, produktion samt handel – og service, der anvender energi til procesformål, vil som udgangspunkt vil være omfattet af tilskudsordningen. VE til procesordningen støtter kun projekter, som vurderes til ikke at blive gennemført uden støtte.

Om Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord er et erhvervskontor, der drives af de tre erhvervsforeninger i Frederikshavn, Skagen og Sæby, som til sammen har omkring 550 medlemsvirksomheder, og Frederikshavn Kommune, der yder økonomisk støtte. Husets specialiserede konsulenter yder rådgivning og sparring til virksomheder og iværksættere og samarbejder med en bred vifte af aktører både lokalt, nationalt og internationalt for at udvikle erhvervslivet. Målet er at skabe økonomisk vækst, vækst i beskæftigelsen og vækst i kompetenceniveauet. Læs mere på www.erhvervshusnord.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Energimillioner venter på nordjyske virksomheder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger