Cykler får nyt liv

Cykler får nyt liv

17. juli 2016 - kl. 6:06 - af

En god idé og en masse hjælpsomme mennesker er essensen i et nyt integrationsprojekt i Frederikshavn Kommune. Integrationsrådet efterlyste aflagte cykler, så fastboede flygtninge kan lære at cykle. Og nu har Projektafdelingen i Frederikshavn Kommune modtaget over femogtredve cykler, der kan se frem til at nyt liv. Først i hænderne på Projektafdelingen, som hjælper med at sætte cyklerne i stand. Og siden som undervisningsmiddel for den gruppe integrationsborgere, der skal lære balancekunsten: at cykle.

”Vi er rigtig glade for de mange cykler, hjelme og reservedele som vi har modtaget. Vi har fået mange positive tilkendegivelser, og tanken om genbrug rammer lige ned i den bæredygtighedstrend, der efterhånden er ved at have bredt sig ud til alle, også her i Frederikshavn Kommune.  Og vi vil gerne sige tusind tak til alle giverne,” siger Anders Andersen, leder af projektafdelingen, Frederikshavn Kommune.

Cyklerne bliver renoveret og gået efter, og istandsættelsen er også en del af projektet. Integrationsborgerne skal lære, at når man bruger cyklen som hverdagstransportmiddel og til motion, så skal man også lige holde øje med luften i slangerne og kædens længde. Men også en god gammeldags trafikskole er en del af cykelprojektet. For at kunne færdes trygt på gade og vej er det selvfølgelig nødvendigt at kende til de danske færdselsregler, så cyklisterne hverken er til fare for sig selv eller andre.

”Cykelprojektet sætter fokus på den del af integrationen, der handler om at klare sig selv. Der er mange forhold, der kommer til at gå meget lettere, når man er uafhængig af transport og de udgifter, der følger med. At cykle i hverdagen er en meget dansk ting, og det kan være svært for voksne, der aldrig har cyklet at lære det. Men den udfordring er vi nu klar til at tage fat på med projektet,” siger Bajro Terzic, integrationskonsulent, Frederikshavn Kommune.

Projektafdelingen tager stadig i mod cykler og udstyr, hvis man har noget til overs. Det kan afleveres på Knivholtvej 20 i Frederikshavn.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Cykler får nyt liv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger