Arkitekturudstilling på Skagens Bibliotek

Arkitekturudstilling på Skagens Bibliotek

19. oktober 2019 - kl. 8:08 - af

Tre nyuddannede civilingeniører i arkitektur med speciale inden for kulturel bæredygtighed og integreret design, har i deres speciale lavet et fiktivt projekt af et kunstrefugie på Grenen i Skagen. Skagen Bibliotek udstiller projektet, som markeres med en fernisering den 24. oktober, kl. 16.00-18.00.

“Kunstrefugiet” er et specialeprojekt fra Arkitektur & Design ved Aalborg Universitet, og er således et fiktivt projekt, der er udviklet som et sidste punktum for uddannelsen. “Kunstrefugiet” tager udgangspunkt i Skagens historiske arkitektur og kunsthistorie.

Igennem tilblivelsen af “Kunstrefugiet” er det traditionelle syn på bæredygtighed blevet udfordret og inddrager således ikke kun miljømæssige aspekter, men tager i højere grad kulturarven og historien med som omdrejningspunkt i at designe bæredygtigt arkitektur.

Der stræbes derfor efter et fokus om bevaring i fremtiden og bevaring af de traditionelle byggetraditioner. Formålet er dermed at skabe arkitektur, der komplimenterer og fortolker Skagens traditionelle arkitektur og historie som en kunstby.

“Kunstrefugiet” er på den måde en ny bygningstypologi – en slags hybrid mellem et hotel og et refugium for kunstnere, hvor kunsten igen bliver centrum for at skabe møder mellem mennesker og samtidig genoplive Skagens tidligere kunstnerkoloni.

Placeringen på Grenen inddrager Skagens unikke natur og lys i bygningens udformning, hvor lys og natur både indtager de indre rum og udefra nærmest forlænges op af de tækkede facader.

Skagens barske natur skaber dermed nogen unikke rammer, der både kan inspirere og bringe mennesket tilbage til nuet, hvor kunsten kan betages eller skabes.

De tre Civilingeniører, Jacob Dahl Callesen, Kolding, der arbejder som designer hos Kompan i Odense.

Lærke Hedely Jansen, Skagen, har startet sin egen arkitektvirksomhed Hedely Arkitekt. Emilie Adamsen, Aalborg, og ansat hos Arkitektfirmaet Bundgaard i Hjørring. De er alle uddannede fra Aalborg Universitet og kan nu smykke sig med titlen cand. polyt. Arch.

Udstillingen kan ses fra den 24. oktober til og med den 23. november, og i forbindelse med receptionen er der lejlighed til at få en snak med de tre projektmagere om deres tanker bag projektet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arkitekturudstilling på Skagens Bibliotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger