Venstre ønsker øget indsigt i Frederikshavn Forsynings virksomhed

Venstre ønsker øget indsigt i Frederikshavn Forsynings virksomhed

24. oktober 2019 - kl. 9:19 - af

Som politikere føler vi alt for ofte, at vi har begrænset mulighed for indsigt/kendskab i de dispositioner som Forsyningen foretager, og som vi efterfølgende skal træffe beslutninger ud fra.

Derfor har vi bedt om et møde, hvor samarbejdet mellem Frederikshavn Forsyning og det politiske system, vil blive debatteret.

Sagt på godt dansk: ”Hvad skal politikerne have adgang til, og hvad kan de ikke få adgang til, inden Forsyningen træffer beslutninger som pålægger kommunens borgere øgede omkostninger?”

Senest har vi haft sagen omkring affaldstaksterne. Forsyningen selv havde foretaget en sandsynlighedsberegning af den ”rigtige” pris, og man var kommet frem til, at det sikkert ville betyde en prisstigning på 25%, men prisen blev aldrig ”trykprøvet” i et offentligt udbud.

Hvor var politikerne mon henne. Jo, vi kom ind i ”spillet” alene for at afgøre hvem der skulle betale prisstigningen, som altså bygger på et skøn fra Forsyningen selv.

I Venstre synes vi det ville være naturligt med mere gennemsigtighed i sådan en sag, og det er jo ikke første gang vi har sagt det.

Vi er selvfølgelig klar over at byrådet har hhv. formands- og næstformandsposten i Forsyningen, men det øger ikke indsigten for byrådet.

En gang om året har vi generalforsamling med Frederikshavn Forsynings bestyrelse, og senest 22. maj 2019 var der tid til 1 minuts spørgetid.

I Venstre håber vi på, at det kommende møde åbner for øget mulighed for indsigt og dermed bedre varetagelse af vores demokratiske forpligtelser i forhold til kommunens forsyningsvirksomheder og ikke mindst de borgere som skal betale.

Peter Sørensen, Venstre

2 kommentarer til “Venstre ønsker øget indsigt i Frederikshavn Forsynings virksomhed” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Venstre ønsker øget indsigt i Frederikshavn Forsynings virksomhed”

 • Eckhard Patzlaff, Skagen

  I mange år har undertegnede stillet mange spørgsmål til byrådet, som man i k k e har besvaret herunder, hvorfor man solgte Hedeboskolen til fonden TRIGON for 12.500.000 og samtidig fra forsyningen betalte TRIGON ca. 13.500.000 for byggemodningen, som selskab sikkert selv udførte. Hvilke andre interesserede, som bød på skolen vil byrådet ikke oplyse,- men det kommer de til ! God Jul.

 • Frederikshavn Forsyning er brugerejet, og det kan vel ikke diskuteres!

  Kommunalbestyrelsen er garant for dette, så netop derfor er både formanden og næstformanden i Forsyningens bestyrelse medlemmer af Frederikshavn Kommunalbestyrelse

  Når Frederikshavn Forsyning er brugerejet, er det absolut nødvendigt at give politikkerne indsigt i sagerne, som de skal tage beslutning om. Det må vel være demokratiets spilleregler, at vores kommunalpolitikere kan tage en beslutning ud fra belyste fakta.

  En estimeret prisstigning på 25% er meget og især når det meste tages af enkelte brugergrupper – hvorfor?

  Som bruger sidder man som hanen eller hønen og forventer, at alt kører i brugernes / ejernes interesse, men bare hæve prisen med 25% uden at dokumentere, at dette er den rigtige pris – ja så er det brugerne og ejerne, der sidder som hanen og hønen og bliver plukket.
  Forklaringen på prisstigningerne virker søgte og i særdeleshed, at prisstigningen ikke fordeles ensartet?
  Hvorfor klæder man ikke kommunalpolitikerne rigtigt på med fuldt belyste fakta?
  Hvor er vores politikere henne i alt dette?
  Siger I – kommunalbestyrelsesmedlemmer – bare godkendt ud fra et så spinkelt grundlag?

  Frederikshavn Forsyning har på egen foranledning tiltaget sig den lukkethed over for alle vi, som betaler deres løn.
  Det ser også mystisk og påfaldende ud, hverken bestyrelsesformanden eller næstformanden som medlemmer af kommunalbestyrelsen tilsyneladende heller ikke ønsker at informere de øvrige kommunalpolitikere grundigt.

  Mange spørgsmål, så kære politikere, se at komme på banen og vis interesse for sagen.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre ønsker øget indsigt i Frederikshavn Forsynings virksomhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger