Spar Nord Bankområde Nord: Høj kundeaktivitet sikrer rekordresultat

Spar Nord Bankområde Nord: Høj kundeaktivitet sikrer rekordresultat

6. februar 2020 - kl. 11:46 - af

Efter et travlt 2019 lander Spar Nord et rekordresultat på 1.059 millioner kroner efter skat for hele året. Resultatet kan blandt andet tilskrives en stor kundeaktivitet på realkreditområdet og udlånsvækst blandt erhvervskunder. 

Torsdag offentliggjorde Spar Nord Bankområde Nord sammen med resten af Spar Nord årsregnskab for 2019, og det viste det bedste resultat i bankens historie. Bundlinjen lyder på 1.059 millioner kroner efter skat svarende til en egenkapitalforrentning på 11,7 procent efter skat.

Ifølge Morten Kock, direktør i Spar Nord Bankområde Nord, er resultatet et udtryk for den høje kundeaktivitet, der har været igennem året blandt andet på realkreditområdet, hvor banken har etableret eller konverteret ikke færre end 32.000 lån. Derfor er resultatet også yderst tilfredsstillende, lyder det fra Morten Kock:

– Resultatet afspejler i høj grad det store rentefald, som vi oplevede i 2019, og som medførte en enorm aktivitet blandt vores kunder, som gerne ville drage fordel af de lave renter i form af eksempelvis lavere ydelse eller hurtigere tilbagebetaling. Så dét er blandt de væsentligste forklaringer på, at vi kommer så godt ud af 2019, siger han og fortsætter:

– Dernæst oplever vi fortsat lave nedskrivninger blandt vores privat- og erhvervskunder, og det vidner om, at vores kunder rent økonomisk har det rigtig godt. Det medfører samtidig en stigende interesse for at lave flere forretninger med os, som blandt andet kommer til udtryk i form af, at vores bank- og leasingudlån er steget det seneste år.

Samlet set vokser Spar Nords bank- og leasingudlån med 9 procent, mens formidlingen af realkreditlån vokser med 10 procent. På baggrund af det meget tilfredsstillende resultat indstiller bankens bestyrelse til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte på 3,50 kroner pr. aktie til en udlodningsprocent på 41.

Rentefald på godt og ondt

Hvor rentefaldet i 2019 gav anledning til en rekordstor konverteringsbølge på realkreditområdet og positive kursreguleringer på bankens obligationsbeholdning, så er udsigterne for 2020 noget mere beskedne, forklarer Morten Kock:

– Der er ingen tvivl om, at det faldende renteniveau også er forbundet med ulemper i form af blandt andet negative renter ved store kontante indlån både på privat- og erhvervsområdet. Samtidig er der lange udsigter til, at det nuværende renteniveau ændrer sig, og vi kan derfor ikke forvente samme positive effekter i 2020, som vi oplevede i 2019.

De vanskeligere markedsvilkår samt fortsat stigende omkostninger til IT og efterlevelse af ny lovgivning betyder, at Spar Nord forventer en egenkapitalforrentning i niveauet 7-9 procent efter skat i det nye år.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Bankområde Nord: Høj kundeaktivitet sikrer rekordresultat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger