Læserbrev: Skagens Dupond og Dupont

Læserbrev: Skagens Dupond og Dupont

17. februar 2020 - kl. 9:34 - af

Skagens turist detektiver René Zeeberg og Bjarne Kvist har strategisk købt en Megafon måling for at få cementeret Renés succes fra Borgermødet i november 2019, hvor han promoverede Turisthus Nord og kommunens turisme strategi, der entydigt har fokus på tivolisering af Skagen med lystige offentlige indslag som Rosé vin løb med tissende mænd i en skov. Og hvad med moralen – sprut og sport – skide være med, let’s party.

René og Bjarnes Megafon måling var ifølge dem selv et klart bevis på, at der bliver ført den rigtige turisme strategi – 95% af Skagboerne er vilde med turister.

Jeg er, siger Bjarne begejstret, ja tallene er ligefrem smukke kommenterer René.

Megafon fremfører, at de 1000 indbyggere der svarede på spørgsmålene, dækkede hovedparten af Skagen indbyggere. Godt nok er fraflytningen fra Skagen stor, men jeg var ikke klar over at den var så stor.

Megafons (læs: Renés) 4 spørgsmål omhandlede kun: 1) om du var positiv over for turister i Skagen? 2) Om det er vigtigt med turister året rundt? 3) Tilfredshed med det antal turister der er over et helt år? 4)Er antallet i sommerperioden for højt/tilpas/for lavt? Det var alt – helt vildt!

Ingen spørgsmål om: Overturisme/Belastning af byens infrastruktur/Belastning af naturen (Grenen) forurening og klima påvirkning. Ingen spørgsmål om det alle de andre feriedestinationer i Europa kæmper mod – overturisme og følgerne heraf.

Ingen spørgsmål om Turisthus Nords strategi overhovedet er rentabel. Ja der er en stor omsætning, men hvad med skatte-provenuet til kommunekassen? Det kan ikke være ret stort.

Turisme guldæggene er nok snarere skrabeæg. Alt for mange erhvervsdrivende i Skagen bor her ikke, og betaler derfor ikke skat.

Hvorfor i det hele taget kaste penge ud til denne måling? Turisthus Nord er ikke destinationsselskab efter 2020, så René Zeebergs strategi er ligegyldig – med mindre han arbejder på at blive direktør for det nye destinationsselskab fra 2021. Så det er måske en jobansøgning han har købt?

Og så har vi jo kommunevalg i 2021, så måske er Bjarne Kvist den gamle mand i god tid begyndt sin valgkampagne med en bestilt Megafon måling?

Vi er til grin for vores egne skattepenge – men som USA’s præsident Abraham Lincoln har sagt:

“You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time”.

 

Med venlig hilsen

Mogens Bandholm

9 kommentarer til “Læserbrev: Skagens Dupond og Dupont” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

9 kommentarer til “Læserbrev: Skagens Dupond og Dupont”

 • Mogens Bandholm jeg har både læst dit indlæg og forstået det, mener jeg. Så høj sværhedsgrad er det trods alt ikke skrevet i. Når du er i tvivl, er det jo nok fordi, at jeg ikke er en8n med dig.
  Jeg troede faktisk, at det var en ældre fornuftig mand, som stod bag dine mange indlæg, og ikke et bette barn. Dit “det var ikke mig, som startede. Det var de andre”, er jeg fløjtende uinteresseret i.
  Konklusionen på undersøgelsen bygger på nogle simple spørgsmål, og leder let hen til dens resultat. Du er så ikke tilfreds med spørgsmålene, og påpeger nogle, som du mener burde indgå i undersøgelsen (måske endda som erstatning).
  At du er uenig berettiger dig da ikke til dine sygelige personangreb. Jeg forstår af dit indlæg, at undersøgelsen er betalt af offentlige midler, og at Zeeberg nærmest har bestilt undersøgelsen for at fremme muligheden for at blive direktør, ja måske direkte har købt sig en jobansøgninger. Endvidere at Bjarne Kvist anvender undersøgelsen til at skyde sin valgkamp 2021 i gang. Ved godt at det er spørgsmål, men er det ikke sådan, at du oppe i din hjerne faktisk mener, at det er tilfældet? Hvis du virkelig mener det, håber jeg, at du har henvendt dig på rette sted med anklagerne, men forhåbentligt ikke før du har kunne droppe Bjarne Kvist. Respekt fo4, at du undskylder til ham, men havde det ikke været på plads at undersøge de faktiske forhold inden dit indlæg?
  Du har i andet indlæg givet udtryk for, at du havde besluttet dig for, ikke fremadrettet at komme med kommentarer omkring turismen. Lov mig at du gør alvor af dette, for med en sådan beslutning, vil du helt sikkert gøre flertallet af Skagens indbyggere en meget stor tjeneste.

 • Mogens Bandholm

  Jan Leer – de “sygelige” personangreb er nu ikke min egen stil. De blev startet af – ja gæt engang – Bjarne Kvist!

  Jan Leer – du har læst mit skriv, men har du også forstået hvad jeg skriver, eller vil du ikke?

 • Mogens Bandholm endelig din ventede reaktion på undersøgelsen, som viste, at en stor del af os er vilde med turisterne. DEJLIGT.
  Jeg forstår udmærket, at du ikke er tilfreds, når man nu ikke har spurgt dig til råds mht spørgsmålenes udformning og indhold. For så havde man jo fået et retvisende billede baseret på dine holdninger som altvidende orakel omkring, hvilke tiltag der tjener Skagen bedst. Og som det har fremgået tidligere, stiller du gerne dine kompetencer til rådighed for de uvidende i kommunen og sikret også andet godtfolk.
  Ironi kan forekomme i ovenstående.
  Men underligt, at du bringer fake news til torvs i indlægget, og modsat en ældre herre over there ved navn Donald, kan du jo ikke benægte det skrevne ord. Man måske vil du alligevel
  benægte sandheden i Bjarnes indlæg og kalde det fake news.
  Dine sygelige personrettede angreb i øvrigt vil jeg undlade at kommentere. De siger nok mest om dig.

 • Mogens Bandholm

  PS: Bjarne Kvist, du skriver du ikke havde kendskab til den Megafon måling der er tale om, så det tager jeg til efterretning, og vil gerne dementere. Men tanken er jo nærværende al den stund, at Turisthuset er sponsoreret af kommunen.

 • Mogens Bandholm

  Bjarne Kvist – Jeg kan godt forstå du er træt af, at der bliver stillet kritiske spørgsmål til dig og flertallet på rådhusøen omkring jeres mange gange tvivlsomme politiske beslutninger – ikke kun turisme!
  Jeg påstår ikke noget i mit skriv. Jeg stiller kun spørgsmål.
  Jeg fremfører ikke kun mine egne meninger. Jeg gør opmærksom på, hvad der sker udenfor bygrænsen. Det jeg skriver om kan du læse og se snart sagt hver dag. Masse turismer ER et problem, et alvorligt problem, men det er åbenbart ikke gået op for dig og dine politiske kammerater. Vil I virkelig se Skagen ende som en Skodby, så er i godt igang.

 • Mogens Bandholm – jeg er, som efterhånden alle andre, bekendt med at fakta er aldeles irrelevante elementer i din efterhånden maniske og kvælende kamp for at overbevise alle om at du, og kun du, ved hvad der tjener Skagen bedst, men ikke desto mindre vil jeg anmode dig om at dementere de direkte usandheder du fremturer med i dit indlæg!
  Jeg har absolut intet kendskab haft til denne undersøgelse og dermed heller ikke til dens indhold, og det er derfor direkte absurd at påstå den skulle være en del af min valgkamp.
  Jeg har alene svaret på spørgsmål fra en journalist om min holdning til resultatet, da det blev fremlagt af Nordjyske.
  Det er helt fair at vi ikke er enige, men det er mig ubegribeligt at du tror det på nogen måde gavner din ensomme kamp for at føre Skagen tilbage til Guldalderen, at du benytter dig af direkte usande påstande!

 • Kære Mogens,
  Langt hen ad vejen har du jo ret – de fire spørgsmål kan jo besvares med ja eller nej, afhængigt af dagens humør.
  Problemet med alle dine skriverier er jo nok desværre, at du skræmmer dine ”ønske turister” ad helvede til væk.
  Vi andre fastboende synes det er lidt sjovt at se en flok gamle tissetrængende pensionister løbe rundt med et glas Rosé og lede efter en krog at lade vandet i.
  Og musikken i midtbyen, hvor du har været så pissedum (eller pissesnobbet???) at købe et hus, kan da nemt løses med en bidetang (husk at snuppe mindst 2 meter hver gang).
  Og prøv lige at tænke lidt over: jo mindre skat kommunen får kradset ind, jo mindre råd har de til at lave fjogede tiltag (Palmestrande, Blå Flag, Liggestole på stranden, lokummer…)
  Nyd nu livet og drik øllen, inden den bliver lunken 😊

 • NU MÅ DET HER GALSKAB STOPPE
  At Mogens Bandholm ikke anerkender udfaldet af en måling lavet af et respekteret firma som Megafon, siger vel næsten alt…bevares man kan altid diskutere ordlyden af div. spørgsmål, men syntes godt nok at div. beskyldninger er langt over for hvad folk skal acceptere og finde sig i. At Skagensavis igen igen vil være bekendt af stille spalteplads til rådighed for Mogens Bandholms ødelæggende adfærd overfor et af byens største erhverv er utroligt.
  Beklager alting ikke var som da du forlod byen for mange år siden, og ja visse tiltag er ikke det man forbinder med Skagen, men det står enhver frit for at forsøge at skabe sin egen lykke indenfor de rammer og love der gælder…..
  Jeg håber inderligt at Skagens butikker vil tænke sig om næste gang man skal annoncere i Skagens avis, OG inden der himles op om ytringsfrihed og fri tale, vil jeg gøre opmærksom på at i et demokrati er det flertallet der bestemmer, og lige netop her fejler Mogens Bandholm, og man får ikke sin vilje bare fordi man plager og kæfter op igen og igen…..

 • Jeg forstår ikke at hr. Mogens Bandholm.
  flytter fra Skagen.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Skagens Dupond og Dupont' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger