Hvorfor ikke følge statsministerens opfordring ?

Hvorfor ikke følge statsministerens opfordring ?

16. marts 2020 - kl. 9:37 - af

Søndag d.15/3 kl. 12:00 holdt statsministeren pressekonference, hvor hun fremlagde en hjælpepakke til  private firmaer, som er ramt af corona krisen. En aftale indgået af regeringen og arbejdsmarkedets parter. Et flot eksempel på “Den Danske Model”.

Så lettere opstemt tog jeg mig en cykeltur rundt Gl.Skagen og rundt i Skagen by. Her kunne jeg glædeligt erfare, at rigtig mange spisesteder og værtshuse har fulgt statsministerens opfordring om at holde lukket for at begrænse smittefaren.

Men ligeså meget undrede det mig, at et enkelt  spisested i Gl.Skagen og flere restauranter/cafeer og pizzariaer inde i Skagen havde valgt at holde åben i stedet for at følge statsministerens opfordring.

Hvad er årsagen til, at de pågældende spisesteder ignorerer opfordringen?

Med venlig hilsen

Jan T Andersen

18 kommentarer til “Hvorfor ikke følge statsministerens opfordring ?” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

18 kommentarer til “Hvorfor ikke følge statsministerens opfordring ?”

 • Mette Thomsen

  Heidi, måske skal du lytte til statsministeren i stedet for at spørge os lokale. Det er jo ikke os, der bestemmer. Og lige som i alle andre henseender ang div restriktioner, anbefalinger og direkte påbud, er vi lokale slet ikke enige.

 • Heidi. Som du kan se på tråden går den langt tilbage, det der slog mig først var, de mennesker der har sommerhus heroppe, ikke skulle valfarte herop og bringe smitte med sig.
  Hverken vi eller byen var gearet til det på det tidspunkt, intet var på det tidspunkt forberedt på noget som den virus.
  Jeg ved ikke hvor mange jeg deler mening med, men er sikker på mange skagboer deler den, for min skyld er i hjerteligt velkommen. 🙂

 • Flemming Christensen Skagen

  Heidi
  Naturligvis er du velkommen!
  Og specielt når du handler i lokale fødevarebutikker

 • Sidder her og tænker om vi slet ikke er velkomne i Skagen længere. Vi har lejet et feriehus og har prøvet at komme ud af kontrakten. Hvilket ikke er lykkedes. Altså er vores forventning at komme, men selvfølgelig vil vi tage vores forbehold, passe på hinanden og jer fastboende i Skagen.

 • Hej Peter

  Jeg tror ikke det handler om frygt for virussen hos de fleste mennesker, men mere om at vi skal passe rigtigt godt på vores ældre og de mennesker som har et svagt immunforsvar (det kan være unge som gamle).

  Jeg syntes faktisk vores statsminister her har været helt klar i spøttet, hvis der kommer for mange på en gang der har brug for sygehuset, det vil sygehusvæsnet ikke kunne bære det.

  Med al respekt, kan jeg godt frygte en holdning som din, det er ikke det vi har brug for, (måske skal vi mere frygte dig når vi er nede og handle, hvis du er en af dem er ikke kan finde ud af at holde afstand)

  Ingen i Danmark har prøvet en sådan situation før, alle er “nybegynder” det både være sig myndigheder, læger, og sundhedspersonale, ect, og med den indsats som de lægger for dagen, så syntes jeg faktisk at vi skylder dem og hinanden at følge reglerne.

  Kh Pia

  Ps. Jo hurtigere vi lære at respektere reglerne, desto større er chancen for vi kommer hurtigere på den anden side.

 • Knud Erik andersen

  Det hele er da håbløs hvis vi ikke retter os efter det der bliver sagt fra myndighederne
  Der bliver sagt højt og tydelig bliv hjemme kan i ikke forstå det.

 • Erik Simonsen

  Kære Kim Jensen.

  Jeg synes blot du skal tænke dig en ekstra om, inden du trykker på “Send kommentar” knappen en anden gang.

 • Jeg synes mange af jer er alt for meget grebet af frygt. Coronavirus er en virus, som for de fleste ikke er meget værre end en forkølelse eller influenza.

  De steder i verden, hvor folk dør som fluer eller bliver ret syge, er næsten uden undtagelse steder, hvor man har opsat 5G-master over det hele indenfor det seneste års tid! Det er næppe et tilfælde! 5G ødelægger immunforsvaret, så bor man nær en 5G mobilmast, kan ens krop typisk ikke klare selv en almindelig influenza, hvis man nu er ældre og svækket i forvejen.

  Dersom der ikke er 5G i Skagen (endnu!), tror jeg ikke, at skawboer har så meget at frygte.

 • På min daglige tur med hundene møder jeg i denne “for vores Nation en vanskelig tid” en masse turister (også med hunde) og må bare sige, de fleste er både smilende og “afstandtagende” (kan selvfølgelig skyldes mine to store vuffer). Men som Pia skriver: Det er måske ikke nødvendigt at møde 8 personer op i butikken for at handle – og det egentlig uanset Corona eller ej.
  Når det sagt/ skrevet, så er det da uanset den ekstra indtjening p.g.a. millioner af ekstra turister i deres benzinslugende Porcher, pissehamrende irriterende at Socialdemokraterne skal bestemme, om man kan mødes over en øl – for sundhedsmæssigt er der ikke nogen grund til Mette’s forbud.
  Men typisk Kurt Kirkedal – så er alt Socialdiktatorisk bare i orden, og vi almindelige borgere skal bare tage det roligt.

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Lad os stoppe denne diskussion. Hvis jeg havde et sommerhus ville jeg da også søge derhen. Om jeg er isoleret i Skagen eller et andet sted er for mig at se det samme. Det er ikke hvor man opholder sig der tæller, men hvordan man agerer i dagligdagen. Hjem er for mig der hvor man føler sig bedst tilpas.
  Pas godt på jer selv derude og lad os få det bedste ud af situationen.

 • Vi er da fuldstændige ligeglade med om nogen har et sommerhus heroppe.
  De huser der står tomme er nok de fornuftige der har forstået budskabet om at blive hjemme, resten er en flok tåber, vi ikke har det ringeste behov for at se her.
  I er ikke velkommen, så tag venligst hjem igen, i kan komme når der igen er klart til jer, for tiden ser vi nok helst i holder jeg væk. Eller bare følger myndighedernes anvisninger om, at blive hjemme. Men det er måske for svært at forstå.
  For pokker hvor er i egoistiske. Vis lidt respekt og tag tilbage i stedet for at sprede virus ud i Skagen-

 • Hej kan godt forstå I er bange for turister kommer med smitte heroppe i dejlige skagen . Vi har sommerhus heroppe, vi har kun været inde at handle en gang med vores egne poser og kurv😉 kan fortælle i vores område nær Poul egs camping , er vi 16 sommerhuse, tror der er nogen i de halve, men vi mødes ikke med de andre på vejen.
  Jeg er da mere bekymret for når krydstogts skibene igen
  Kommer herop😉

 • Anders Jørgensen

  Kære Pia Pedersen
  Du har så meget ret i din betragtning af situationen.
  Når mennesker ignorerer henstillinger og påbud der har til formål at passe på netop mennesker, er det lavt.
  Ingen kan nu undskylde sig, ingen kan smyge sig udenom, der er ingen mulighed for at gøre det på “sin egen måde”.
  Lad os smile til væres medmennesker og hjælpe dem der har behov, UDEN AT KOMME FOR TÆT PÅ.
  Lad os bære over med Klogeågerne der kun kan høre sig selv der er jo en grund til at de er Klogeåger, det er synd for dem.

  Venlig hilsen
  Anders Jørgensen

 • Hmmm bare et par tanker.

  Hvorfor er det ikke bare at alle mand gør som de få besked på fra myndighederne,

  Hvad går der fra folk, hvis man i en kort periode skal indordner sig under myndighederne .

  hvad er det folk ikke forstår ved at blive hjemme,.?

  det med at blive HJEMME som myndighederne siger. Hvor er det?

  Har opseveret at rigtig mange, og det er rigtig mange sommerhuse er fyldt op.
  Det vil sige at “turister/sommerhusejer” kommer herop
  (Skal her skynde mig at skrive jeg elsker turister)
  Men men, Skagen er ikke den eneste “sommerhus by” i vensyssel.
  Kan vores lægestab/sygehus her i det nordligste Nordjylland klare mere i den i forvejen presset situation.?

  Og når man så er kommet herop,… behøver man så at tage 4 voksne og 4 børn med ud at handle.?.
  (Kom da vidst også til at udtrykke det i køen igår)

  Jeg vil rigtigt gerne turister kommer,
  er jeg et slet menneske ?når jeg tænker “vent til landet ikke er i krise”

  Kh Pia

 • John,,,,, prøv nu og læse hvad det er ,han skriver om hvad han har hørt ,hvad statminister har sagt,, men du syntes åbenbart ,det er i orden og gå ud og spise et sted ,hvor man kan ( siger ik det sker ) smitte andre , at side og kalde på en tjener ,der er rigtig tæt på en ,,,så er der jo en risiko for at tjeneren,har den på sig og så ud i køkken,,osv osv ,,,lad os alle følge de gode råd og især lytte,, for den har ingen farve ,og vi ka ik se den ,,,,

 • Jette Rasmussen

  Hvis man tar sine forholdsregler i forhold til at handle, f eks ikke handle hver dag, samt handle på tidspunkter hvor der ikke er så mange i butikkerne. Der er endda også nogle butikker der levere varerne hvis man bestiller pr telefon så er smittespredningen efter min menig minimeret og man holder da vel ikke privatfester i denne tid, hvor alt andet lukker ned for at minimerer hurtig spredning at denne Coronavirus??

 • Der er ikke kommet forbud imod at have cafeèr og restauranter åbent…..endnu. Flere af dem har valgt at have åbent og så kun have folk placeret med 2-3 meters afstand (umiddelbar smitteafstand).
  Men tænker de fleste mennesker bruger Restauranterne til take away mad. Hvilket vel er ok, så er der omsætning i butikken og mættede maver. Go dag derude!

 • slap nu af. Tror der er større chance for at blive smittet når du er ude og handle eller når man holder privat fest

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvorfor ikke følge statsministerens opfordring ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger