Krisestyring Рogså kommunalt

Krisestyring Рogså kommunalt

30. marts 2020 - kl. 14:23 - af

På kort sigt og på længere sigt.

Der er mange mennesker og områder, som påvirkes af den kritiske Coronasituation.

Vi har i Frederikshavn Kommune en krisestab og et sundhedsberedskab, der ‚ÄĚer den‚ÄĚ i krisestyringen.

Jeg vil her fors√łge at give lidt indsigt p√• to udvalgte omr√•der i forhold til planerne for det akutte og mere langsigtede.

Jeg har aldrig troet eller h√•bet, at de √łvelser, vi laver i forhold til krisestyring, nogensinde ville blive en realitet.

Vi skal både agere i den akutte fase, men vi skal også bevare fokus på forholdene på lidt længere sigt.

I forhold til det akutte er vores v√¶sentligste prioritet i kommunen i Coronasituationen mennesker. Det handler om n√łdpasning, √¶ldrepleje, bemanding i bof√¶llesskaber, undervisning og kontakt/tilbud til de familier og unge, der har brug for kommunen. Vi skal ogs√• sikre, at der er v√¶rnemidler (handsker, h√•ndsprit, vesir, kitler) nok til de ansatte, og s√• skal vi sikre, at der er sammenh√¶ng med resten af regionen og Danmark omkring det, vi g√łr. Vi skal tr√¶ffe de beslutninger, der f√łlger af retningslinjerne fra staten.

Mere langsigtet skal vi sikre, at der er en plan B, en plan C osv. omkring bemanding, hvis vores ansatte bliver syge eller slidte efter mange vagter. Det g√łr vi med jobbank, hvor man kan melde sig, og hvor vi kan hente pensionerede tidligere medarbejdere ind. Det drejer sig prim√¶rt om personale p√• det p√¶dagogiske og det sundhedsfagligt omr√•de.

Men vi arbejder ogs√• med sidemandsopl√¶ring og med, at ansatte melder sig til at varetage andre opgaver, end de er vant til ‚Äď Det kunne f.eks. v√¶re en p√¶dagog, der bliver hj√¶lper i plejen.

Jeg er imponeret over, hvor meget vi kan i krisesituationer på alle niveauer. Stærkt gået!. Ingen siger, det er nemt, men kommunen oplever megen velvillighed fra ansatte og borgere. Tak for det.

Et andet område, jeg har valgt at nævne her, er virksomheder og erhvervet i kommunen. Kommer det kommunen ved? ja Рvi er ingenting uden erhverv og arbejdspladser. På kort sigt snakker vi sammen om situationen, og kommunens jobcenter registrerer ledige. Der er desværre mange flere ledige i denne tid pga. Coronasituationen. Langsigtet skal vi, sammen med virksomhederne, den enkelte og fagbevægelsen forhåbentligt få ledige i job igen, når Danmark lukkes op.

I den akutte situation fremrykkede Frederikshavn Kommune fra dag et allerede prioriterede og bevilgede anlægsinvesteringer og vedligeholdelsesopgaver for at bidrage til arbejdspladser.

Mere langsigtet vil vi i kommunen se på muligheden for at fremrykke anlægsinvesteringer og vedligeholdelsesopgaver fra 2021 til 2020 Рigen for at bidrage til jobskabelse.

Det vigtigste i krisesituationer er at bevare overblikket i den akutte fase og tænke og handle mere langsigtet.

Har vi erfaring i det? Ikke meget. Men jeg kan love, vi arbejder både med det akutte sigte og mere langsigtet. Og sikke megen hjælp og opbakning kommunen får fra borgere, ansatte og erhvervslivet.

Det er en Frederikshavn Kommune Classic: vi står sammen, når det gælder på kort sigt og på lang sigt. 

Med venlig hilsen 

Birgit S. Hansen 

Borgmester

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Krisestyring - også kommunalt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger