Nu får ældre bedre mulighed for at få besøg

Nu får ældre bedre mulighed for at få besøg

2. maj 2020 - kl. 8:31 - af

Af Per Larsen, sundheds- og ældreordfører, Det Konservative Folkeparti.

Vi har i Det Konservative Folkeparti gennem længere tid kæmpet for en aftale, der kan hjælpe vores ældre. Det har vi nu fået, og det er jeg både glad, stolt og lettet over. Der har som bekendt siden den 18.marts været midlertidig besøgsrestriktioner på landets plejehjem, hvilket har betydet at rigtig mange ældre ikke har haft mulighed for at modtage besøg af deres kære. Det har ikke været værdigt, men risikoen for at de ældre blev smittet, med corona virus, har simpelthen været for stor. Med den nye aftale får de ældre bedre mulighed for at få besøg! 

Her i Nordjylland har vi mange plejehjem, der har tilknyttet større udendørsarealer, og de kan i højere grad bruges til at etablere besøgspavillioner, midlertidige udestuer og lignende, ligesom der er afsat midler til at der kan etableres afskærmning indendørs, i form af f.eks. plexiglas og lignende, så de sundhedsfaglige retningslinjer kan overholdes. For vores ældre trænger til at se deres kære, og vi skylder dem at gøre alt for at mindske deres afsavn.

Vi har i Danmark mere end 40.000 borgere på plejehjem. Det er ældre mennesker, som har haft et langt liv, hvor de har bidraget til samfundet på hver deres måde. Derfor skal vi også sikre dem en værdig ældrepleje.

Den seneste tid har det dog været utroligt svært at give vores ældre det sociale liv, de fortjener, selvom de ansatte i ældreplejen bestemt gør alt, hvad de kan. Men fredagens aftale vil forhåbentlig være med til at gøre corona-tiden mere udholdelig for vores ældre.   

Indtil nu har der også været meget usikkerhed om retningslinjerne i ældreplejen, og nogle kommuner har åbnet mere end andre. Det har både personalet, ældre og pårørende været frustrerede over, og det, synes jeg, er fuldt forståeligt. Med ældreaftalen kommer der heldigvis klare retningslinjer. Det har vi Det Konservative Folkeparti kæmpet hårdt og længe for. 

Der vil sikkert gå lidt tid, inden kommunerne er klar med faciliteter på alle plejehjem og ældrecentre. I mellemtiden er der heldigvis mulighed for at de ældre kan forlade deres plejebolig, aflastningsplads, eller botilbud, for at tage på besøg eller bare gå en tur i det offentlige rum, sammen med familie eller pårørende – forudsat at den ældre er i stand til det.

Jeg er overbevist om, at ældreaftalen kommer til at gøre en stor forskel. Vores ældre har passet på os, da vi var yngre, og nu skal vi passe godt på dem. Det fortjener de.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu får ældre bedre mulighed for at få besøg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger