Opbakning til Skagen Kultur- og Fritidscenter fra næsten hele Kulturudvalget!

Opbakning til Skagen Kultur- og Fritidscenter fra næsten hele Kulturudvalget!

12. maj 2020 - kl. 9:57 - af

Kun Venstres Asger Mortensen stemte imod den plan, der skal få Skagenshallen gennem de akutte problemer man står med, dels med et totalt stop for arrangementer og dermed ingen indtægter grundet Covid 19 og dels med en lukket svømmehal, som kræver store investeringer i millionklassen, før den igen kan genåbnes.

Det er frustrerende og trist med de mange reparationer det gamle slidte center har brug for, men det er dog endnu mere trist at opleve en mand i Kultur- og Fritidsudvalget, der ikke vil bidrage til at redde centret i Skagen.

Skagen Kultur- og Fritidscenter er skawboernes center og vi elsker det center og alt det det bidrager med til vores lokalsamfund – med alle de fejl og mangler der desværre er.

Derfor er det nødvendigt med opbakning og gode folk omkring centret og vi har heldigvis en centerleder og en flok ansatte der, trods svære odds brænder for sagen og knokler for at udvikle , reparere og holde ved lige.

Hallen har brug for al den hjælp den kan få hvis den skal overleve, både fra lokalsamfundet og fra politisk side, selv om det jo ikke er en kommunal hal men en selvejende institution, og det fik den heldigvis til den redningsplan bestyrelsen har fremlagt omkring reparationer, økonomi og fremtidsplaner.

Bare ikke fra Venstres Asger fra Sæby, som  ikke forstår hvad hallen betyder for Skagen og åbenbart hellere ser den lukket en gang for alle.

Godt der er flertalsdemokrati i Danmark.

Held og lykke til Skagen Kultur- og Fritidscenter med at komme videre.

Vi er nogle der bakker jer op!

 

Bjarne Kvist

Næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget

En kommentar til “Opbakning til Skagen Kultur- og Fritidscenter fra næsten hele Kulturudvalget!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Opbakning til Skagen Kultur- og Fritidscenter fra næsten hele Kulturudvalget!”

 • Kim Hedemark

  Uddrag fra kanal Frederikshavn:
  Det var dog et splittet udvalg, som valgte at imødekomme ansøgningen fra SKFC. Venstres Asger Mortensen stemte imod.

  – Uden vand i svømmebassinet vil jeg ikke være med til, at vi skal betale fuldt driftstilskud. Det kan godt være, at der hænger sorte skyer over centret, men det er skudt ved siden, når vi bruger driftsmidler til at holde skyerne væk, udtaler Asger Mortensen til Kanal Frederikshavn.

  Udvalgets formand, Mette Hardam (V), stemte sammen med fire socialdemokrater for hjælpepakken til SKFC.

  Det er ingen hemmelighed, at SKFC kæmper med en stor gæld og anstrengt økonomi. COVID-19 har senest ført til aflysninger af Skagen Festival og Skaw Cup, hvilket rammer centret hårdt.

  – Men Skagen Kultur og Fritidscenter får det største haltilskud i kommunen. Alligevel kan de ikke få centret til at løbe rundt, bemærker Asger Mortensen.

  SKFC har haft ondt i økonomien i mange år. I 2013 var situationen så alvorlig, at Frederikshavn Kommune reddede centret fra en konkurs. Kommunen valgte herefter at sætte centret under skærpet tilsyn. Det gav overskud fire år i træk, og i 2016 droppede kommunen “mandsopdækningen”.

  I 2016 opstod en heftig debat om centrets fremtid. Ny lovgivning pr. 1. juli 2017 indebar nemlig, at der skulle investeres i større cirkulation og nye filtre i svømmehallen. Samtidig kom entreprenørfirmaet Trigon på banen med et tilbud om at bygge en moderne svømmehal i Lille Skagen til 120-170 millioner kroner. I givet fald kunne svømmehallen i SKFC nedlægges.

  På det sidste byrådsmøde i 2016 vedtog et flertal i byrådet at give SKFC en kommunal garanti på 5.135.000 kroner, så SKFC kunne optage et nyt lån på fem millioner kroner i kølvandet på et andet lån på to millioner kroner.

  “Hvis kommunen yder garanti for det nye lån, vil centret kunne fungere godt i mange årtier fremover til glæde for skawboer og de mange gæster”, sagde bestyrelsesformand Thorben Pedersen optimistisk.

  Men nu er den altså gal igen.

  Kultur og Fritidsudvalget bevilliger driftstilskud til SKFC på ekstraordinære vilkår i to år med det formål at beskytte de kommunale garantistillelser på 13,9 millioner kroner mod at blive aktiveret.

  Udvalget sagde også ja til at udbetale det resterende driftstilskud for 2020 med det samme for at styrke likviditeten i SKFC. Den del kunne Asger Mortensen godt bakke op.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opbakning til Skagen Kultur- og Fritidscenter fra næsten hele Kulturudvalget!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger