Søger om ekstraordinær udeservering på Havnevej

Arkivfoto.

Søger om ekstraordinær udeservering på Havnevej

27. maj 2020 - kl. 11:04 - af

Teknisk Udvalg har torsdag eftermiddag indkaldt til et ekstraordinært Skype-møde om en ansøgning om ekstraordinær udeservering på Havnevej i Skagen.

På baggrund af Covid-19 krisen og den gradvise genåbning af Danmark, herunder servering på restauranter, har Frederikshavn Kommunes Center for Park og Vej den 19. maj modtaget en ansøgning om ekstraordinær udeservering på Havnevej.

Ansøgningen omfatter 5 restaurationer, der ønsker at kunne inddrage gangarealer i deres udeservering samt fritagelse for arealleje.

Den 11. maj 2020 modtog landets kommuner brev fra transportministeren. I brevet udtrykkes der ønske om en smidig håndtering af virksomhedernes ansøgninger om inddragelse af vejarealer til udendørs servering. På den baggrund har Center for Park og Vej udarbejdet følgende forslag:

Da Havnevej er 30 km/t zone skal de gående vige tilbage for bilerne, hvilket er uhensigtsmæssigt, når fortovene/gangarealerne inddrages til udeservering. Derfor ændres Havnevej i perioden til lege- og opholdsgade.

Dette medfører, at den tilladte hastighed sænkes fra 30 til 15 km/t, og kørende færdsel har vigepligt for tværgående færdsel, samt at kørsel skal ske på de gåendes præmisser.

På denne måde etableres midten af gaden som gangareal, og samtidig bevares sivegade-princippet, der er fortsat mulighed for redningskørsel, og der er adgang til ejendommene på Havnevej.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Teknisk Udvalg giver en midlertidig tilladelse fra 1. juni til 1. september 2020. Ansøgerne kan derefter benytte gangarealerne ud for deres facader, som de ansøger.

Tilladelsen gives principielt til Turisthus Nord, jf. indgået administrationsaftale. Det indstilles således også, at spørgsmålet om betalingsfrihed afgøres mellem turistkontoret og de respektive ansøgere. Tilladelsen forudsættes af politiets samtykke til de færdselsmæssige foranstaltninger. Samtykke indhentes efter vedtagelse af Teknisk Udvalg.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Søger om ekstraordinær udeservering på Havnevej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger