Turismen ser med stor glæde på begyndende grænseåbning

Turismen ser med stor glæde på begyndende grænseåbning

30. maj 2020 - kl. 7:51 - af

Grænserne til Norge, Island og Tyskland står over for en åbning fra den 15. juni. Det kom frem på et pressemøde i går.

Selv om regeringen holder fast i, at en genåbning sker ud fra et sikkerheds- og forsigtighedprincip, er det en beslutning, som vækker stor glæde hos turismen i Frederikshavn Kommune.

Avisen har kontaktet formanden for Turisthus Nord, kroejer Ulla Mosich, Aalbæk, for at få en kommentar til beslutningen om en gradvis, kontrolleret åbning fra midten af juni måned.

”Det er så glædeligt,” kommer det prompte fra en særdeles glad Ulla Mosich. ”I første omgang løser det ikke alle vore ønsker, men der er nu åbnet en dør, og det lover virkelig godt for sommerens turisme i Danmark og for Nordjylland i særdeleshed.”

”Vi glæder os utrolig meget til igen at kunne byde vore mange gæster fra Tyskland og Norge velkommen til vores dejlige egn, og vi håber selvfølgelig, at det ikke varer så længe, inden der også findes en løsning for svenskere,” udtaler Ulla Mosich.

Det har været nogle rigtig seje og hårde måneder, siden Danmark blev lukket ned, så nu kan turismen og detailhandelen igen begynde at se optimistisk på sommeren, og Ulla Mosich understreger, at der naturligvis også vil blive lagt stor vægt på, at rigtig mange danskere holder deres ferie i det nordjyske.

”Det har været særdeles hårdt for hele branchen; men med vished for den delvise åbning fra den 15. juni har turistbranchen fået noget ”at arbejde ud fra”, og nu kan vi for alvor begynde at markedsføre os over for Norge og Tyskland, og campingpladser, hoteller, restauranter og sommerhusudlejere kan seriøst målrette deres markedsføring,” påpeger turistformanden.

Hun lægger stor vægt på, at hjulene nu igen kan komme i gang, så der kan komme turister til, og der på ny kan blive skabt arbejdspladser, og at turisterne selvfølgelig også betyder en stor økonomisk gevinst på rigtig mange niveauer.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Turismen ser med stor glæde på begyndende grænseåbning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger