Verdensmålsuge og festival udsættes til foråret 2021

Verdensmålsuge og festival udsættes til foråret 2021

17. juni 2020 - kl. 6:10 - af

Verdensmålsudvalget har forleden afholdt møde, hvor man fulgte op på en tidligere beslutning om at afvikle en festival den 4. september samt en verdensmålsuge den første uge af september i år.

Aktiviteterne skal medvirke til, at borgere, uddannelsesinstitutioner, foreninger, organisationer, virksomheder m.fl. kan byde ind med aktiviteter, der bidrager til opfyldelse af FN’s verdensmål.

På grund af Covid-19-pandemien har Danmark for Målene besluttet at udskyde verdensmålsfestivalen til næste forår, og som optakt hertil at arrangere aktørmøder med uddannelser, virksomheder, borgere, foreninger m.fl. ultimo 2020 / primo 2021.

Det blev besluttet, at Verdensmålsugen afholdes i første uge i juni 2021 afsluttende med Verdensmålsfestival fredag den 4. juni. Der lægges op til, at ”Hele Verden i Frederikshavn” lørdag den 12. september 2020 har FN´s verdensmål som tema. I løbet af efteråret vil Det Grønne Råd afholde et arrangement med verdensmålene som tema – nærmere omkring moderne landbrug og lokale råvarer.

Man vil endvidere undersøge, om Folketingets tidligere formand, Mogens Lykketoft, som er taler på erhvervsarrangementet ”Erhvervs-Get-Together” tirsdag den 15. september, har mulighed for at komme om formiddagen og tale for eleverne på ungdomsuddannelserne.

Verdensmålsudvalget består af borgmester Birgit S. Hansen (A) (formand), byrådsmedlemmerne Almina Nikontovic (A), Jytte Høyrup (V), Flemming Rasmussen (DF), Christina Lykke Eriksen (SF), Peter E. Nielsen (UP), Ida Skov (Ø) samt Erik Kyed Trolle som formand for Frederikshavn Forsyning A/S, Mikael Jentsch (kommunaldirektør),  Claus Reimann Petersen (direktør for Frederikshavn Forsyning A/S), Karl Erik Slynge (formand for Frederikshavn Erhvervsråd), Thomas Svane Christensen (rektor ved Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus (som repræsentant for Handelsskolen, Martec, EUC Nord og Gymnasium).

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Verdensmålsuge og festival udsættes til foråret 2021' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger