Flot ny bugserings- og supplybåd på plads i Skagen

Kort efter klokken 11.30 sejlede Skawlink V for første gang ind i Skagen Havn.

Flot ny bugserings- og supplybåd på plads i Skagen

23. december 2023 - kl. 8:51 - af

For en uges tid siden var den røde løber rullet ud til Hvide Sande Shipyards nybygning 154 – bugserings- og supplybåden Skawlink V. Det nye 26 meter og 155 tons tunge fartøj blev døbt på vikingemanér i saltvand fra en zinkspand.

I går fredag kom det flotte nye skib til Skagen. På Oliekajen, lige ved firmaets kontor, stod medarbejdere og direktør for Saga Shipping klar til at tage i mod, det, der bliver det femte skib i firmaets flåde.

Skibet er det fjerde leveret af Hvide Sande Shipyard til Saga Shipping i et mere end 20-årigt samarbejde. Det bliver en robust arbejdshest, som i perioder vil være i drift næsten døgnet rundt.

Saga Shippings direktør Peter Møller fortæller, at firmaet, med Skawlink V, får et moderne fartøj, som kombinerer hastighed og fragtkapacitet – nøgleegenskaber, når man forsyner krydstogtskibe, fragtskibe og anden marin trafik ud for Skagen, Kalundborg og København, som er Saga Shippings vigtigste arbejdsområder. ”Hvide Sande Shipyard har altid haft en god forståelse af vores forretningsområder og operationelle behov og leveret kvalitetsskibe til tiden. Vi får et velprøvet koncept med de nyeste teknologier indbygget,” siger Peter Møller.

Om skibets teknik fortæller Projektleder Sean Baden Mortensen fra Hvide Sande Shipyard: ”Skibet drives af to topmoderne Volvo Penta dieselmotorer, der hver yder 551 kW og opfylder de strengeste internationale IMO Tier III emissionskrav for kvælstofoxider. Motorerne trækker to propeller, som giver optimal effektivitet til arbejdsopgaverne.
Rordyser sikrer maksimal trækkraft – fx i forbindelse med bugsering. På kommandobroen findes det nyeste elektroniske navigationsudstyr.”

Saga Shipping har 30 ansatte i Skagen.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flot ny bugserings- og supplybåd på plads i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger