
Mogens Bandholm.
Miljø og Fødevarenævnet har ophævet kommunens restaurationsforskrift
12. januar 2024 - kl. 10:06 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Som det fremgår af dette PDF har Miljø og Fødevarenævnet ophævet kommunens restaurationsforskrift af 22. juni, 2010 afgørelse dateret 20. december 2023.
Det må betyde , at der indtil der er foretaget miljøscreening og efterfølgende vurdering samt udarbejdet en revideret restaurationsforskrift, ikke kan spilles kommerciel musik i Skagen hverken med eller uden dispensationer.
Center for Teknik og Miljø indstiller, at udvalget på deres møde den 15. januar, tager dette til efterretning.
Peter E. Nielsen kommenterer den 11/01/2024 at han må igangsætte en VVM screening , og vil så vente og se, hvad det munder ud i, men han håber at være klar til 2024 turistsæsonen. Men screening er jo kun begyndelsen til en miljøvurdering , så den afgørelse nås ikke i 2024.
Det medfører et par spørgsmål:
Hvis ikke kommunen NU informerer involverede parter om, at der ikke vil blive tilladelser kommerciel musik , risikerer kommunen erstatningskrav fra restauratørerne.
Hvad er det PMU har fået oplyst fra Center for Teknik og Miljø? Noget tyder på, at PMU udvalget ikke har læst afgørelsen fra Miljø og fødevare nævnet, så den kan ses her.
Læs den venligst. Den er ret omfattende 10 sider. Afgørelsen omhandler ikke kun restaurationsforskriften af 2010, og at den er ulovlig. Den beskriver også fremtidige projekter, og at disse skal miljøscreenes og vurderes . Her må jeg give Peter Sørensen støtte, han krævede det for »Maskinrummet«. Kravene beskrevet i afgørelsen dækker jo givetvis også andre, kommende projekter i Skagen.
Og så kommer vi til Paradokserne.
Borgmesteren, Birgit Stenbak Hansen er ved siden af at være borgmester også formand for KL´s udvalg for Klima og Miljø , der på deres hjemmeside National strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme.
I juni 2022 kom lancerede den daværende regering en ny national turismestrategi: Strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme. Strategiens overordnede vision er, at ”Turismen skal styrke dansk økonomi og det danske samfund gennem en miljømæssig, økonomisk og socialt bæredygtig vækst, der skaber værdi for borgere, turister og lokalsamfund”. Bæredygtighed har fået en central rolle og deles op i tre dimensioner: miljømæssig bæredygtig turisme, økonomisk bæredygtig turisme og socialt bæredygtig turisme. Visionen for strategien er, at dansk turisme frem mod 2030 skal udvikles for at opnå 1) Grønne og bæredygtige løsninger med mindre miljø- og klimaftryk, 2) Flere turister med et større turismeforbrug i Danmark og 3) Tilfredse turister, borgere og medarbejdere.
Birgit Stenbak Hansen fører alt andet end bæredygtig turismepolitik i Skagen. Her er prioriteres bla. partyturisme, over- og endags turisme. Et miljø der belastes massivt af Co2 forurening fra biler og ikke mindst fra omkring 60 anløb af krydstogtsskibe, der ikke bruger land strøm, men deres egne generatorer. Og igen – støj er sundhedsfarligt.
Alt det, gør borgmesteren med et massivt flertal af socialdemokrater i byrådet – 18 stk. ud af 29. I Berlingske lørdag den 6. januar langer dommer Nina Palesa Bonde i anden anledning ud efter statsminister Mette Frederiksen »Hun er ikke en værdig demokrat« Det spørgsmål kan også stilles til Birgit Stenbak Hansen. Så hvis fru Hansen vil spare kommunen for udgifterne og være demokratisk, så følg dog de regler der gælder i resten af Danmark.
Mogens Bandholm
22 kommentarer til “Miljø og Fødevarenævnet har ophævet kommunens restaurationsforskrift” under annoncerne.
Tak til Jane Bendtsen og Jakob Levensen, der begge, med fine, lødige og solide indlæg her på siden, medvirker til hårdt tiltrængt nuancering af debatten om musikstøj og turismens udvikling/afvikling af Skagen.
Svar til Latsen
Hele dit skriv en på en måde en opremsning af banaliteter og generelle antagelser. At man kan nyde naturen, strandene og byen. At Skagen er så meget mere end en ferieby og restauratørernes indtægter genbruger indtægterne og er med til at holde byen kørende o.s.v.
Du forsøger at bagatellisere ulemperne ved den voldsomme turisme og opvigler fordelene. At “antallet af udendørs aftenarrangementer begrænser sig til ganske få” og “at frygten for en tivolisering af Skagen er ubegrundet”. Hvor har du det fra? Du har slet ikke set, at andre netop mener, at tivoliseringen allerede er her i fuldt flor? Så på den ene side snakker du og andre om de millioner-milliarder, som turisterne lægger i landsdelen – hvordan skulle det ske, uden en vis grad af overturisme? Og godt 2500 “nye” arbejdspladser dukker op i byerne Sæby, Frederikshavn og Skagen i hvertfald om sommeren. Men inden man falder i svime over de fantasimillioner og milliarder, som nok svæver rundt i den lille by, skal man gøre sig klart, at FRH Kommune kun får godt 25% af personskatterne, der måtte blive tilbage når alle er taget hjem. 85% af selskabsskatten, som forretninger og restauratører betaler går til staten, kun 15% til kommunen. Ups.
Med dette in mente, samt en kritisk blik på, hvor ejere af diverse restauranter og beværtninger bor i landet (eller i udlandet for Ruths Hotels vedkommende), så er det rimeligt klart, at FHK ikke er enemodtager af skatteindtægterne. En del af ejerne er bosatte i andre kommuner end FHK.
Desuden er de mange sæsonansatte nok ikke kun fra Skagen, men i høj grad hentet fra andre byer, og deres skattebetaling går til den by, de er bosiddende i. Ups. Flere af dem er højtprofilerede eller særligt dygtige dygtige, som hentes ind fra storbyer. Et hurtigt kig ind på offentligt tilgængelige regnskaber for nogle af de kendte restaurationer i byen, viser overraskende lav selskabsskattebetaling. Ikke at der fifles, tallene er bare små. Det er ikke usædvanligt, at en bruttoavance på 3 Mio. og et resultat på 350K ender med en selskabsskattebetaling på 85K hvoraf de kun 12.750 ender i FHKs kasse. Så mange penge kommer der heller ikke til “Birgits Hansens kasse”.
Der er så typisk ansat 10 personer, hvoraf jeg regner med, at 8 er udefrakommende, så kun 2 betaler skat til FRH. De er nok ikke de største skatteydere, da de er korttidsansatte, fx. Over 3-4 måneder med en samlet indtægt på 80.000,- kr. hvoraf kommunen kun får de 25% (personskat).
En del af dem, som udlejer deres “sommerhus” i Skagen, bor heller ikke i byen. Af den lejeindtægt tilfalder godt 30% udlejningsbureauet og 70% husejeren, som sjovt nok heller ikke bor i byen. Og lejer han ud til en pris, hvor husomkostninger lige er dækket, er der slet ingen skattebetaling. Jeg kender personligt til husejere, som har købt hus i byen, og lejer ud hele året, “for så betaler turisterne huset, som jeg kan flytte gratis ind i om nogle år”. Fint nok, det er ikke ulovligt, men alt andet lige, så belaster den type brug af husene det omkringliggende nabolag, fordi der ofte festes igennem – med larm til følge. Det står sort på hvidt i den omtalte spørgeskemaundersøgelse. Den måde at bruge byen på, ødelægger sammenhængen i nabokvartererne og gør byen til “alles by”.
Noget som til gengæld er kommunens hovedpine er, at stå for vedligehold af veje og p-pladser her og der og med så mange besøgende i Skagen, er der brug for mange asfaltreparationer, skilte, opsyn, u.s.w. Så hvor mange penge er der tilbage i skattekassen?
Jeg har kigget lidt i den spørgeskemaundersøgelse, der blev lavet i Skagen i 2022. 3.305 deltog i undersøgelsen, og det var både beboere og ejere af ejendomme, virksomheder og så videre. 1701 af disse, havde oplevet gener i lav-nogen-høj eller meget høj grad. Gener spænder vidt, som musikstøj fra både naboer og beværtninger, lugtgener, parkeringsgener, affaldsgener mv. Så det er ikke kun Mogens Bandholm, som har oplevet gener. Faktisk er det sådan at “den største utilfredshed forekommer i Skagen midtby og Gl. Skagen, hvoraf 12% i Gl. Skagen er enten delvist- eller meget utilfredse med deres oplevelse af sommerperioden”. Citat slut.
Det står klart, at byen visse steder er generet af sin egen succes. Eller nogens succes, kan man også sige. Mit gæt er, at over halvdelen af indbyggerne intet har med turisme at gøre, de får kun ulemperne. En del har beskæftigelse direkte i turismeerhverv og nogle indirekte. Kommunen får andel i deres skattebetaling, men går glip af mange gode skattekroner, som nok ligger i den høje ende, pga ejerforholdene i diverse forretninger. Så jeg kan sagtens forstå, at nogle bliver harme over, at der tjenes mange penge på at have restauration med musik og så videre, men ulemperne opleves af dem, som ikke er med til festen.
Latsen,
Desværre har borgmesteren også det meste af hovedet begravet i sandet, bortset fra når hun skal tage beslutninger om hjembyen Sæby; så tænkes der på sundt og roligt miljø for både beboere og gæster (ingen larmende musik i den nye lystbådehavn eller ved restauranter og cafeer).
Selvom udendørs aftenarrangementer nok er begrænset til 2-3 måneder om året, så ville det nok føles mindre generende for fastboende, hvis lydstyrken blev dæmpet til det lovlige niveau – og det lovlige tidsrum.
I Løkken tog de for flere år siden den fornuftige beslutning at stoppe tivoliseringen – med god succes.
Og selvom turismen giver en stort bidrag til den samlede indtægt og fortsatte helårlige aktivitet i Skagen, så er der altså fortsat mange skagboere, der ikke er afhængig af indtægterne fra gæsterne.
Og det er absolut ikke en fordel for byen, at alle huse bliver solgt til turister og weekendbeboere, tværtimod har blandt andet unge mennesker med en almindelig indtægt ikke råd til at købe et hus i dag, og må flytte udenbys for at etablere sig med familie. Bare se på myldretrafikken ind og ud af byen om morgenen og efter fyraften hele året. Vurderingen på mit hus, der ligger i udkanten af byen (Stadionvej) er femdobbelt de seneste 25 år!!!
Man kan jo så sige, at det da er et godt tiltag, at grundværdien er steget helt enormt, så der da kommer lidt skat ind fra ”sommerhusene” (for der er jo ikke mange weekendbeboere, der betaler skat til Frederikshavn Kommune) – og så kan det være borgmesteren kan få råd til at udbedre nedslidte veje, fortov, cykelstier og naturstier, og dermed kan få hovedet fri af sandet 😀
Borgmester Birgit Hansen, har selvfølgelig fingeren på pulsen, og begge ben placeret i strandsandet, velvidende at turist indtægterne fra Skagen by, er vigtige for hele kommunen.
Antallet af udendørs aftenarrangementer, begrænser sig til ganske få i løbet af et år i Skagen, der som et af de få steder i landet, er tæt på helårsturisme.
Alle årstider er skønne, og der er rig lejlighed til at nyde naturen, strandene og byen, udenfor en forholdsvis kort sommersæson.
Det ville være trist hvis man tivoliserede Skagen, men til forskel fra Løkken og Blokhus, er Skagen så meget mere end en ferieby, så den frygt er ubegrundet. Dertil har byen alt for mange øvrige aktiviteter. Et travlt værft, butikker, museer, skov og strand. Og der er kulturelle oplevelser for alle.
Bortset fra værftet, lever alle af turismen og de mange der gæster byen, ikke mindst om sommeren.
Mange skawboere har med fordel solgt huset i centrum, Østerby og Vesterby, som nu er befolket af weekendbeboere, turister, osv. Folk der i høj grad holder hånden under infrastrukturen og næringslivet, i en by hvor beboertallet er dalet i mange år.
Det er på sin vis trist, men har været nødvendigt, og sammensætningen af beboere og feriegæster er ændret for altid.
Byen kan ikke leve af naturturister, eller amatørkunstmalere, som har madpakken med hjemmefra. Skagen lever hele året af det kæmpe input, som sommeren bidrager med. Restauratørerne genbruger indtægterne, og er med til at holde byen kørende, og de mange gæster holder hånden under et udbud af dagligvarebutikker, Skagen ikke ville have haft.
Man kan undre sig over logikken i at bosætte sig i minefeltet, for bagefter at gå i krig med turistlivet, det forstår vist meget få.
Der findes meget få tåbelige love, men mange fjolser til at forvalte. Miljø og Fødevarenævnet kan kun forholde sig til et firkantet lovskrift, men hvad kender de til Skagens behov, og byens puls, udover utallige klageskrifter fra en lille gruppe?
Skønt at borgmesteren og kommunen laver en helhedsvurdering, og forvalter med den smidighed byen har brug for.
God sommer!
Godt gået Mogens, det er lige før jeg får lyst til at flytte tilbage til Skagen igen efter 50 år 😍
Først en tak til Jane Bengtsen, som kastede skarpt lys ind over situationen, og som slår fast, at det er ikke Mogens Bandholm, som har gjort noget forkert. Det er kommunen. Jeg vil igen sige kæmpe tak til Bandholm, for at orke at kæmpe den kamp i tungt sand. År efter år og være skydeskive for de, som bare synes han er træls, og skulle tie stille, som de selv gør. Og finde sig i larm fra havnen og i byen, hvor det er de vilde gæster og restauratører, som styrer hvordan man fester i byen. Det var det vilde west! @ Jens Rasmussen, som lægger Mogens bandholm ord i munden, han aldrig har sagt (al musik skal bandlyses og han skal bestemme hvordan turismen skal være i Skagen) siger jeg: dit indlæg er kun meninger og ingen fakta. Bandholm snakker kun fakta. Du skriver, du ikke kan forstå, hvorfor de involverede restauratører ikke tager til genmæle. Hvad skulle de sige? Nu hvor det ikke længere bare er meninger, der tæller. De kan jo sådan set bare sig “Æv”. Og tak for mange år hvor de kørte efter den forkerte forskrift, det var tider. De kan ikke søge dispensation, som sådan set også var fornærmende al den stund, at så kunne man få lov til at spille højt igen. De kan ikke brage igennem til sommer, men du ved, det er når man er presset, man må bruge sin fantasi – indenfor lovens rammer. Måske de kvikke af dem vil lave en anderledes måde at hygge sig på i baren og på kajen/Havnevej, som ikke handler om 100dB, men mere tænksomme og rolige indlæg. Husk at mange snakker så fint om Skagen, som en “kunstnerby” hvor de lidt finere holdt til, så nu er det vel på tide, at lave noget for det publikum. Med mindre de forlængst er skubbet ud af partyturismen? De to går ikke godt sammen, jeg tror tiden er inde til at vælge side. Ikke den nemme løsning med at lade alle råbe og skrige og fyre den af med helflasker, det er så let, at være den flinke hvor alle må alt, bare det skæpper i kassen. Jeg glæder mig til at se, hvor denne sag ender, nu med nyt vægtigt indhold.
Dahl. I Skagen er det ikke normalt at titulere en i tredje person. Hvis det er det eneste du kan, så bliv på øen. Hvis dog respekt for mennesker med et andet synspunkt, det gør jeg. Derfor undlader jeg også at deltage og forfalde til den nederdrægtige hetz der imod Hr. Mogens Bandholm, selvom jeg ikke er enig. Skagen skal aldrig blive Spaniens svar på Mallorca – vi er en fisker by.
Jens Rasmussen – normalt svarer jeg ikke på kommentarer, men i dit tilfælde gør jeg en undtagelse, for du har misfortsået noget, og blander pærer og æbler, altså:
1) Den undersøgelse du omtaler, er den første i fem år. Måden den blev foretaget på er komisk – 2 personer trisser rundt med pen og blæk, og noterer hvad de mener. Ikke engang i mobil tlf. med en app til at optage lyd og lyd niveau havde de med.
2) Jeg giver ikke restauratørerne skylden. Det er kommunen der i 23 år har givet dem lov på et grundlag der var ULOVLIGT – og så har kommunen tilmed ikke udført deres tilsynspligt som de skal. Så restauratørerne gjorde præcis som de ville for: “Den der spiller højst sælger flest bajere”.
3) Der hvor du blander det hele sammen, er din bemærkning om “mennesker der spiller for åbne vinduer” – det har ligesom ikke noget med mig at gøre.
Dine øvrige bemærkninger om hvad jeg gør og mener, behøver ingen kommentarer.
Selvføglelig skal lov overholdes, men Bandholms korstog handler kun om at han (og nogle af hans naboer) mener at alt musik skal bandlyses i Skagen og at de skal bestemme hvordan turismen skal formes i Skagen.
@Peter; 22/9 2023 offentliggjorde Nordjyske den undersøgelse som Frhavn Kommune havde foretaget henover 7 uger i sommeren 2023. Der var NÆSTEN ingen problemer (4 klager men intet der ikke kunne løses uden bøder eller lignende). Formanden for “Foreningen Skagen Centrum” (…) udtalte at det kunne han godt forstå fordi vejret havde været dårligt og der havde ikke været mange gæster i Skagen…
Samme formand foreslog i artiklen at Frhavn Kommune skulle ansætte to mand til bare at “tjekke musikstøj i Skagen”. (Jeg ved ikke hvad andre tænker her men jeg foretrækker at skatten bliver brugt mere hensigtsmæssigt)
Der kan helt sikkert være problemer om sommeren med larm om aftenen fra mennesker der spiller højt med åbne vinduer etc, men det eksisterer i hele landet hvis vejret er godt.
Men at give restauratørerne skylden er skudt over målet! Jeg kan iøvrigt ikke forstå at samme restauratører ikke tager til genmæle, men de har sikkert opgivet overfor den retorik som Bandholm & Co kommer med.
God sommer
Den person du omtaler, var formand for en forening med 52 medlemmer, som vel alle var grusomt generet af støjen!
Hvorfor mener du ikke at Frederikshavn kommune skal overholde miljøreglerne?
Regler bør overholdes!
@Jens Rasmussen, mener du at Miljø- og Fødevareklagenævnet har begået en fejl?
Hej Jens Rasmussen.
Vil gerne spørge dig : hvad er det for “Flere undersøgelser” du henviser til?. Hvilken kilde har du det fra?
Og hvad er det for en undersøgelse der viser at 90 % af borgerne mener at det ikke er et problem?.
Glæder mig til at høre din begrundelse.
Hilsen Peter.
Der er lavet flere undersøgelser omkring den omtalte støj; over 90% af beboerne mente ikke der var noget problem? Sidste år blev der målt for “musikstøj” – der var ingen overtrædelser? Alligevel skal den person blive ved med at tage overskrifter og bruge administrationens tid…
Er enig med både Jane Bengtsen og Jens Ove Bagterp.
Ganske godt beskrevet hvilke udfordringer vi, stadig står over for, når det handler om at følge regler, som vil gøre det meget det nemmere for alle.
Det er nu 3 gang for Frederikshavn Kommune, i den tid vi har været samlet som en kommune på papiret. I virkeligheden halter det gevaldigt, når det handler om, at være én samlet kommune. Der bliver skrevet noget om diktatur i en kommentar og at det historisk set bliver indhentet af retfærdighed. Kan virke absurd at skrive om det når vi taler Danmark, men måske er der noget om det.
Altså nu 3 gang hvor Planankenævnet omstøder eller beder kommunen om rette ind, når borgere har klaget i Skagen.
Alle 3 sager har omhandlet manglende Miljøvurdering.
Miljøvurderinger er et redskab til at undersøge mulighederne, for planer, før man giver den gas med at udarbejde konkrete planer for udvikling, eller som i dette tilfælde, lave sine egne regler.
Her har borgerne mulighed for at give deres besyv med, som specifikt har stor værdi for embedet med en by som Skagen, hvor der er mange lokalplaner, specielle lokale forhold, som er kompliceret, hvor man netop burde indhente lokal viden først. Og ikke mindst besigtige områderne, gå i dialog med lokale interesser, borgere. Dette kræves, hvis man ønsker et stærkt demokrati. Ønsker man sig det. Jeg gør.
1. sag er fra 2013, hvor det handlede om fra lokal side at løse et problem med vand, skabe værdi for de lokale.
Det var projektet med Guldmajssøen, hvor lokale måtte argumentere i 5 år med kommunen, før den var plads. Det var slemt og det trak tænder, men der blev gennemtvunget en Miljøvurdering og en ny spildevandsplan og en oase opstod derefter.
Til glæde for alle, selv Forsyningen kunne bagefter se ideen og roste projektet.
Iøvrigt stor ros til Jens Ove Bagterp og den nu afdøde Henrik Jørgensen. Kæmpe arbejde der blev udført.
Se link til avis artikel
https://nordjyske.dk/nyheder/begmand-til-kommunen/2099499d-3951-470d-840d-fcb2730ad459
2. gang var i 2022. En forening var opstået omkring Guldmajssøen, der nu påpegede nogle fejl ved kommunens udpegning af potentielle udvidelses områder i Nordbyen,
specifikt hestemarken ud ved Bøjlevejen overfor Utzon.
Her fik foreningen ret i at kommunen skulle udarbejde en
Miljøvurdering, som iøvrigt også kom til at omfatte andre områder i Nordbyen, da Ankenævnet bad om Miljøvurderinger på det hele, hvilket henledte til at yderligere 3 områder i Nordbyen blev trukket ud af planen.
Ville gerne linke til beslutningen i Frederikshavn Byråd, men kan ikke finde Byrådsmøderne på kommunens hjemmeside.
Men her dog et udtræk af beslutningen.
/Users/michaeljorgensen/Downloads/Byrådsmøde d.pdf
Som en bemærkning, syntes jeg også det er mega trælst, at vi i Skagen faktisk ikke har mere frijord til udvikling, men det er fakta og det er Miljøvurderinger også.
3 gang er så støjsagen, som artiklen handler om, hvor, ja gæt selv, kommunen har valgt ikke at følge spillereglerne.
Det har skabt kæmpe splid i byen, fordi det kommer til at handle om følelser, i stedet for fakta.
Igen må borgere bruge sindsygt meget tid og kræfter på noget der er indlysende.
Stor respekt, ved godt hvad det kræver. En ting er at man skal overtale systemet, en anden er folks kommentarer på noget, de ikke har sat sig ind i, hvilket kan være forståeligt, men at tænke, undersøge, spørge dumt, før man udtaler sig og sætter folk til tørre, er bare ikke godt nok.
3 gange burde give stof til eftertanke og må ses som et mønster, et uhensigtsmæssigt et, der kræver en større åbenhed, hvis man skal det til livs.
Smukt hvis sådan en proces kunne fødes ud af disse møgsager, hvor kritik bliver til noget konstruktivt. der kunne forene i stedet for at skabe splid.
Tak Jane Bengtsen for et klart budskab.
Det er selvfølgelig Frederikshavn Kommune, som er synderen og ikke anmelderen af ulovligheden! Det samme gælder for Frederikshavn Byråd med Borgmester Birgit Hansen i spidsen.
I stedet for at rette ind foretog man en skin-undersøgelse og brugte et anseligt beløb på at vaske hænder gennem en rapport fra Rambøll med et forudbetalt resultat.
For snart mange år siden tog Erik Kyed Trolle emnet op i Byrådet, men ingen ville lytte til ham dengang. Der må sidde mange tilbage med røde ører – hvis de da har den mindste anstændighed tilbage!
Alle former for diktatur er historisk blevet indhentet af retfærdighed, men indtil da har de haft held med at påføre andre stor skade. Det gælder selvfølgelig også for Frederikshavn Kommunes ledelse og politikere.
Ser frem til anstændig behandling af Skagen og Skawboerne i fremtiden.
Dengang vi blev sammenlagt med Frederikshavn og Sæby til een kommune, var der en frederikshavner, som bød mig velkommen med følgende ord: Velkommen til Frederikshavn Kommune, hvor vi gør tingene “så lowli som mowli”.
Jeg tog det fra den humoristiske side; men tiden har vist, at det nok ikke er helt ved siden af, at tingene har kørt sådan og stadig gør det.
Hvorfor angriber nogle af jer Mogens Bandholm her? Det er da Frederikshavn Kommune, der har gjort noget forkert. De burde da have bragt orden i tingene allerede fra begyndelsen. Mener I virkeligt, at vi ikke skal have samme rettigheder og regler som resten af landet?
Det her har da ikke på nogen måde været en fordel for sammenhængskraften og tilliden, hverken i Skagen eller kommunen som helhed! Det har skabt ufred og uvilje, at man ikke har gjort tingene rigtigt fra begyndelsen, og ingen -slet ikke Skagen by som helhed- har vundet ved det.
Uanset om det drejer sig om miljø, undervisning, sociale tiltag, støj m.m., så bør de grundlæggende krav, regler og rettigheder være de samme, uanset om man bor i Svendborg, Sønder Bjert, Sæby eller Skagen. Skal der laves VVM-screening alle andre steder end Skagen??
Af hensyn til alle borgere i Skagen (også restauratører og cafeejere!) bør Frederikshavn Kommune skamme sig over at have tilsidesat og ignoreret reglerne så længe. Det kan ingen være tjent med.
Jeg kan ikke gennemskue konsekvenserne af dette her påbud. Kan spillestederne? Kan festivalen? Men bebrejdelserne skal altså rettes mod dem, der ikke har gjort deres arbejde ordentligt, nemlig Frederikshavn Byråd og administrationen.
Inden for hvilket område er det ellers, man næste gang gør det “så lowli som mowli”? Det sociale? Undervisning? Miljø? Byggetilladelser???
Følg reglerne, tak, og prøv om I kan genoprette respekten for det politiske system heroppe. Vi er en hel del, der synes, den er ved at visne! Dybest set handler det her ikke kun om støj, men om man ikke grundlæggende skal følge samme regler som alle andre.
Hvorfor mener nogle, at det er ok at miljøministeriets love ikke overholdes?
Det ville Klæde Mogens, at acceptere ændring af tiden. Kære Mogens tiden har ændret sig. Vi skal holde fast i det ” gamle” Skagen, men vi kan ikke stoppe tiden med dens udvikling. Man vælger selv, hvor man bosætter sig i vores kære by. Men en ting er sikker, hvis den hetz der føres ikke stopper, så vil du og dine allierede ødelægge mere end, hvad I gavner.
Hvorfor Øv, i Skagen er der nogle, som bestræber sig for, at miljølovene overholdes.
Bandholm burde have et ridderkors for sin indsats.
Velkommen til Skagen i øvrigt.
Godt kæmpet Mogens. Det er ikke fair der er forskellige regler i de 3 hovedbyer.
Dahl: vil give dig så evig ret. Åh nej tænker man, ikke Bandholm igen. Han skulle finde en øde ø, hvor han kunne have den fred han efterlyser.
Vi er mange Skawboer, der nyder de 4 årstider i Skagen, med den afveksling der er. Mere stille om vinteren og masser af liv med dertil følgende arrangementer i byen om sommeren.
Øv, så bliver det måske lidt mere stille og kedeligt end vi havde regnet med.
Vi flytter permanet til Skagen til sommer og vi glæder os.
De sidste 22 år har vi boet i København v/Nørreport Station – et dejligt levende sted.
Vi er i starten 60´erne og elsker den afveksling der er i Skagen sommer/vinter.
De seneste år har jeg dagligt læst Skagen Avis og jeg har dog aldrig set en større hetz af en borgmester end den der føres her – vi er hverken socialdemokrater eller kender borgmesteren.
Flere gange har jeg tænkt, at ham Mogens Bandholm må være en meget mavesur mand.
Findes der mon et sted hvor han kan blive glad?