Redningsstationen i Skagen har fået nyt avanceret køretøj

Redningsstationen i Skagen har fået nyt avanceret køretøj

10. februar 2009 - kl. 8:57 - af

Den gamle Landrover som stationen har haft hidtil, var efterhånden blevet 15 år gammel, og har i den periode kørt meget på stranden hvilket naturligvis tager hårdt på et køretøj, og den var derfor tjentlig til udskiftning.

Den nye bil er en VW Touareg 3,0 med 240 hk og den er udstyret efter alle “kunstens regler”. Bilen har blandt andet radar, AIS og VHF.

Radaren betyder at man fra bilen kan lokalisere nødstedte og så sende koordinater direkte til redningsbåden, så den ikke først skal ud og lede efter skibet eller andet.

Selv James Bond vil være misundelig på nogle af bilens funktioner. F.eks. kan bilen hæves og sænkes og kan derfor køre i op til 58 cm vand. En anden smart detaljer er, at der i forlygterne sidder en ekstra lampe der bliver aktiveret når bilen drejer skarpt og derved lyser ud til siden. I den nye bil er der også plads til at man kan transportere en mand liggende på en båre.

Bilen har ikke været i en rigtig redningsaktion endnu (heldigvis), men har selvfølgelig været med i mange øvelser og andre tests af bilen. Ole Mose som er leder af redningsstationen i Skagen udtaler “Efter de første øvelser, kan vi kun sige at bilen som helhed overstiger alle vores forventninger”.

Der er bestilt en trailer til bilen så man kan have alt udstyret med hvergang. Lige nu har prioriterer man og medbringer det udstyr der passer til den enkelte redningsaktion.

Klik på fotos for at forstørre dem !

Båren bliver brugt ved en øvelse . Lille billede Bådfører Michael Pedersen og stationsleder Ole Mose.

Øvelse på Sønderstrand i samarbejde med den lille rednings båd

Spillet trækker med ca 4 tons

Bilen er spækket med udstyr der gerne skulle hjælpe til med at redde menneskeliv

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Redningsstationen i Skagen har fået nyt avanceret køretøj' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger