Konservativ kamp for plejepladser i Ålbæk

Konservativ kamp for plejepladser i Ålbæk

3. april 2009 - kl. 7:54 - af

Otte plejepladser i Ålbæk er i fare. Det ligger fast, efter det konservative byrådsmedlem Peter E. Nielsen på byrådsmødet i sidste uge fik bekræftet, at der fra forvaltningens side er fremsat forslag om at nedlægge otte plejepladser i Ålbæk, seks pladser på Dybvad ældrecenter, fire pladser i Østervrå samt plejepladser i Præstbro.

Det vil alt andet lige betyde, at et antal beboere skal flyttes, og det vil desuden være et stort tab for de fire lokalsamfund i kommunen – heriblandt Ålbæk.

At der overhovedet tales om besparelser, skal ses i lyset af budgetforliget, som er indgået af liste A, V, C og T. Af nød blev en 2 procents besparelse vedtaget på lønområdet, men problemet er bare, at det ifølge Peter E. Nielsen aldrig har været forligsparternes mening at lukke institutioner.

– Det har i hvert fald ikke været Konservatives mening, så enten har jeg eller også har socialudvalget misforstået budgetforliget, udtaler Peter E. Nielsen.

Han synes i øvrigt, det er dybt beklageligt, at lister med en lang række af eventuelle besparelser fremlægges offentligt.

– Det skaber en meget stor utryghed hos de ældre, og det kan vi ikke være bekendt, siger Peter E. Nielsen.
Han har en løsningsmodel klar, hvis forslaget om nedlæggelse af plejepladser i f. eks Ålbæk bunder i, at der er dårlig økonomisk drift, fordi der i dag er så få pladser.

– Hvis det er tilfældet, er det Konservatives forslag at øge antallet af plejepladser i bl.a. Ålbæk for derigennem at få en økonomisk ansvarlig drift, siger Peter E. Nielsen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Konservativ kamp for plejepladser i Ålbæk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger