Skagen Lokalhistoriske Forening tager på langfart

Skagen Lokalhistoriske Forening tager på langfart

8. maj 2009 - kl. 7:11 - af

Den årlige udflugt i Skagen Lokalhistorske Forening holder sig denne gang indenfor den nye kommunegrænse. Turen går til Bangsbo Fort. Kristi Himmelfartsdag torsdag den 21. maj sætter man kursen mod Bangsbo Fort, der ligger på Pikkerbakken i den sydlige udkant af Frederikshavn.

Straks efter besættelsen den 9. april 1940 etablerede tyskerne et kystbatteri og et luftværnsbatteri på stedet, og da Atlantvolden blev opbygget skete der en kraftig udvidelse af befæstningen. Ved kapitulationen var der 34 svære og 17 lettere betonbunkere samt 30 andre forskellige betonanlæg.

I 1990’erne begyndte man at lave guidede ture i det sp√¶ndende omr√•de, og i 2005 overtog Bangsbo Museum formidlingen samtidig med at man √•bnede museumsbunkeren inde midt i omr√•det.

Alt dette skal medlemmer af Skagen Lokalhistoriske Forening kigge n√¶rmere p√• under s√¶rdeles kyndig ledelse af bes√¶ttelsestidshistorikeren Kenneth Kristensen, der vil f√łre deltagerne p√• en 1 time lang vandring i terr√¶net.

Bagefter bliver der mulighed for at kigge indenfor i museumsbunkeren – og senere vanker der f√¶lles kaffebord i den idylliske R√łnnerhavn, hvor foreningen ogs√• pr. tradition vil afsynge en skagenssang med fynd og klem.

Der er afgang med bus fra Tinghuset kl. 12, og man forventer at være tilbage i Skagen ved 18-tiden. Pris for hele molevitten er 100 kr. Man skal tilmelde sig på forhånd, hvilket kan ske i Tinghuset eller på tlf. 9844 2822 senest tirsdag den 19. maj.

Medlemmer af Skagen Lokalhistoriske Forening har fortrinsret, men hvis der er plads, kan ogs√• almindelige d√łdelige f√• lov at komme med.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Lokalhistoriske Forening tager på langfart' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger