Indvielse af skateboardbane trak mange unge til

Indvielse af skateboardbane trak mange unge til

19. maj 2009 - kl. 17:00 - af

Klokken er lidt over fire om eftermiddagen d. 15. maj. Solen bager og mange unge mennesker er allerede begyndt at stimle sammen til den annoncerede officielle indvielse af skaterbanen ved ungdomshuset Sct. Laurentiius.

Nogle sidder i det varme græs, hvor de har fundet sammen med nogle venner, andre – der i blandt Ungdomsnetværkets hjælpere fra Ung i Skagen – har samlet sig omkring bordene langs skateboardbanen og snakker ivrigt om eftermiddagens program og hvad der nu ellers passer sig at komme over unges læber.

Lidt over fire stilner snakken så småt, da tallene ”1, 2, 3” lyder fra DJ Loud n’ lights højtalere. Mikrofonen bliver testet og da det er erklæret at den virker, stiller tidligere ungdomskonsulent Preben Bjørn Ottosen sig ud på midten af skateboardbanen og indleder eftermiddagens festlige arrangement med en tale. Her forlyder det hvordan banen længe har været undervejs.

I 2006 begyndte de lokale skatere at kunne realisere deres drøm om en bane, da Skagen Kommune godkendte pladsen til den og byrådet bevilgede penge. Disse var dog ikke nok og man kan derfor kun takke sponsorerne Skagen Beton, Skagen Klejnsmed, NNC og Spar Nord Skagen desto mere.

Økonomiske forhindringer var dog ikke de eneste, forsikrer Preben Bjørn Ottosen mig, da vi senere står og taler om projektet. ”Vi [Preben Bjørn Ottosen og skaterne der var initiativtagere til banen] har været nødt til at stå sammen og holde hinanden oppe for at gennemføre det her projekt.”

Efter Preben Bjørn Ottosens tale bliver den røde snor klippet over af Kultur- og Fritidschef Chresten Sloth Christensen for derefter at lade Skate Team Choker fra Aalborg indtage banen. Hurtigt suser de hen over betonen og flyver gennem luften, når de sætter af fra kanten af trapperne. Klapsalver lyder efter ekstra flotte tricks og efter et stykke tid begynder også dem der til at starte med stod på sidelinien at blande sig på banen.

Ungdomskonsulent Viviann Skjold Henriksen udtaler, at hun ligeledes håber, at ungdommen i Skagen og omegn vil blande sig og bruge banen som et samlingssted. Udover at skate og hygge sig på banen og området omkring, er det nemlig også tanken at stedet skal kunne bruges til udendørs koncerter og teaterforestillinger i sommerperioden.

En af disse koncerter blev der taget forskud på, da rap-trioen NB3 underholdt indvielsens fremmødte på banens plateau. Efter endt optræden skød Choker Best Trick konkurrencen i gang, hvor sejren efter lige dele gisp og klapsalver tilfaldt Alexander Sørensen.

Ekstra udfordringer planlægges opført på skateboardbanen. Billeder af planen kan ses på arkitekterne Hanne og Peter Lind Bonderups hjemmeside www.lbb3.com under fanen ”Kultur” og dernæst ”Skaterpark >NORTH<”.

Arrangementet sluttede kl. 18.00, hvorefter mange dog blev for at fortsætte festlighederne med diskotek i Ungdomshuset.

Foto øverst tv: Ungdomsnetværket og Ung i Skagen sørgede for gratis pizza og cola til alle.
Foto øverst th: Skater fra Team Choker balancerer på trappens kant.

Foto nederst tv: Solen skinnede på skaterne og de mange fremmødte.
Foto nederst th: Alexander Sørensen for et håndtryk af Team Chokers kommentator i Best Trick konkurrencen.

En kommentar til “Indvielse af skateboardbane trak mange unge til” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Indvielse af skateboardbane trak mange unge til”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indvielse af skateboardbane trak mange unge til' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger