Børnehaver på tur med Skagens Børneguider

Børnehaver på tur med Skagens Børneguider

27. juni 2009 - kl. 7:34 - af

Børnehaver i Frederikshavn kommune har i denne uge haft mulighed for at komme på børneguidede ture i Skagen til fortællinger om havnen, sandflugten og de uforglemmelige kunstnere. Et tilbud som vakte stor opsigt og interesse.

Foto: Børneguiderne foran statuen af den gamle redningsmand hvorfra flere af turene starter.

Børneguiderne i Skagen har i denne uge gået de første ture med nogle af kommunens børnehaver. Det er ifølge deltagerne og de nyudklækkede børneguider selv, forløbet rigtig godt. Børnehaverne er blevet inviteret med på en gratis tur, og blandt dem der accepterede tilbuddet var Børnehaven Fyrrekrat, Børnehaven Søstjernen og Børnehaven Stjernen fra Frederikshavn.

De har været havnen rundt på turen Fiskens vej fra hav til bord hvor der blandt andet blev kigget på frisk fanget hummer og snakket med vodbindere, de har været på inspirationstur rundt i Østerby som Skagensmalere for en dag og så har de været ude i området ved Den Tilsandede Kirke på turen Sand – Er det virkelig sandt? Sidstnævnte, som er dette års nye tur, viste sig at blive en stor succes.

Børneguiden Karen Nielsen fortæller ”Vi har haft de mest fantastiske oplevelser med de små poder. De er utrolig søde og meget opmærksomme på det vi fortæller. Interessen for at leve sig ind i det univers som vi bygger turene op omkring er næsten overvældende for os!” fortæller hun begejstret, mens hun smiler til sin kollega Dorthe som nikker anerkendende.

Turen Sand – er det virkelig sandt
går ud på at børnene skal høre om blandt andet sandflugten, Den Tilsandede Kirke og naturen i området. Børnene bliver malet som skovtrolde og der aflægges besøg på hemmelige steder i skoven, hvor skovbunden udforskes og undersøges nøje. Man kommer også op på Djævlebakken hvorfra man kan se både Kattegat og Skagerrak. De to børneguider Dorthe og Karen fortæller at der på turen var en hyggelig stemning. Børnene var meget interesserede i, at samle ting fra naturen sammen og der blev både studeret edderkopper og biller. Børnene synes også det var særdeles spændende at man stadig kan finde rester af mursten fra kirken i sandet ved kirkeskibet. Troldejagten var også en stor succes blandt børnehavebørnene. De tog flere gange emnet op undervejs og nogle mente at de bestemt havde set en lille flok skovtrolde inde mellem nogle træer.


Børneguiderne Karen og Dorthe på Skagen Havn
hvor turen Fiskens vej fra Hav til bord er koncentreret.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnehaver på tur med Skagens Børneguider' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger