Lørdag – ikke en dårlig dag at tage på en bytur

Lørdag – ikke en dårlig dag at tage på en bytur

5. juli 2009 - kl. 12:02 - af

Det er sidst på eftermiddagen, lørdag d. 4. juli. Solen sender stadig sine brændende stråler ned over byen, og i min have kan jeg svagt høre sang fra højtalerne i det fjerne.

Jeg svinger mig op på min cykel og kører ad en række mindre gader, til jeg kommer til viadukten. Der bliver jeg mødt af en lang slange af parkerede biler. På fortovene vandrer stadig store grupper på vej ned mod byen. Selv stopper jeg ved bryghuset, hvor jeg stiller min cykel sammen med alle de andre, der står parkeret i en stor klump på hjørnet og langt ned ad Kirkevej. I bryghusets gård sidder folk omkring bordene og nyder solen og en kold øl, mens blues fra Harp’n’Dobro lyder fra den lille scene i teltet, der er slået op.

Efter at have vejet de mange smil i gården, forlader jeg lige så stille bryghuset igen, for at tage min cykel og fortsætte min tur mod pladsen omkring kirken. Jeg vælger at trække for rigtig at kunne nå at se de mange mennesker, jeg møder på den korte vej dertil. På græsplænerne omkring, synes en halv snes mennesker at have fundet fred… De ligger i hvert fald og får sig en lur, i skyggerne fra de beplantede bede.

I gågaden vrimler det med folk. Svensk, norsk og dansk, blandes fra alle sider, når folk fra de forskellige nationer krydser hinanden. Jeg stiller mig på tæer for at prøve at danne et overblik, men kan kun konkludere, at menneskemassen udfylder al ledig plads, og aldrig står stille.

På havnen stiller jeg igen min cykel, i et af de få stativer der er ledige. Lyden af den altid tilbagevendende indianermusik fylder mine ører, trods musikanten ved højtaleren endnu ikke har sat munden til fløjten.

Da jeg kommer til Bindesbølls røde pakhuse, kan jeg se, at restauranterne vist ikke skal bekymre sig om mangel på gæster. Alle borde og bænke er optagede, og menneskemængden omkring synes som i gågaden altomsluttende. Jeg får mast mig vejen frem til kajen, som jeg følger for en tid for at kigge på de mange flotte sejlbåde, der har lagt til i anledning af festivalen. Rundt omkring på dækkene sidder folk og får sig et glas rødvin, eller en kold øl, mens andre bryder ryder ud i fællessang, omkring en der kan spille guitar.

Under teltet på den store havnescene sidder der folk hele vejen ned langs de lange rækker af borde og bænke. Kolde øl bliver langet over diskene, og par danser ved kanten af scenen.

Jeg finder igen min cykel mellem de hundrede andre, og begiver mig ned Havnevej, som ikke undtagelsesvis er fyldt med mennesker. Fra alle steder strømmer det med brudstykker fra begejstrede gruppers samtaler. Jeg må give dem ret: det er ikke en dårlig dag at tage på en bytur.

Klik på fotos for at forstørre dem

2 kommentarer til “Lørdag – ikke en dårlig dag at tage på en bytur” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Lørdag – ikke en dårlig dag at tage på en bytur”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lørdag - ikke en dårlig dag at tage på en bytur' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER