Doping foredrag: Steroider smadrede mit liv!

Doping foredrag: Steroider smadrede mit liv!

23. september 2009 - kl. 0:58 - af

Doping foredrag den 30. september hvor tidligere doping misbruger/stofmisbruger og stripper Ditlev Nielsen fortæller om sit tidligere misbrug af anabolske steroider og stoffer, og de bivirkninger han nu må leve med efter et åre langt misbrug. Ditlev fortæller åbent og ærligt om de konsekvenser han må leve med resten af sit liv.

Skagen kultur og fritidscenter.
19.00 til ca. 20.30.

Gratis adgang for alle

Læs Ditlevs beretning her:

Fra muskelmand til handicappet


Ditlev Fynbo Nielsen var bare 18 √•r, da han begyndte at bruge steroider. I l√łbet af de n√¶ste 13 √•r blev han d√łrmand, voldsmand og en efterspurgt stripper. I dag er Ditlev f√łrtidspensionist efter en blodprop i hjernen.
Min historie handler om at ville v√¶re smart og om l√¶ngslen efter at f√łle sig god nok.

Jeg var ikke nogen stor fyr, da jeg var teenager. Jeg vejede ikke mere end 60 kg, og jeg f√łlte mig som en lille lort. Jeg arbejdede p√• et diskotek som afrydder, og jeg f√łlte mig ofte overset af de folk, der kom der. Jeg t√¶nkte, at det m√•tte v√¶re p√• grund af min st√łrrelse, og jeg besluttede mig for at g√łre noget ved det.

Jeg meldte mig ind i et motionscenter og begyndte at tr√¶ne rigtig meget. Men det gik langsomt, og man kunne kun se sm√• fremskridt. Folk kaldte mig stadig ‚ÄĚLille Ditlev‚ÄĚ.
Efter et stykke tid, kom der en bekendt af mig hen og spurgte, om jeg ikke kunne t√¶nke mig at f√• st√łrre muskler p√• en langt hurtigere m√•de. Jeg ville rigtig gerne have store muskler, s√• jeg kunne arbejde som d√łrmand i stedet for afrydder ‚Äď jeg syntes, at det kunne v√¶re enormt sejt. Derfor m√łdtes jeg med min bekendte, som fortalte mig, at det, der kunne hj√¶lpe mig, var anabole steroider, og at det hverken var farligt eller havde bivirkninger. Det blev starten p√• mit livs nedtur. Jeg k√łrte bare p√• uden at t√¶nke over, at jeg var i gang med at fucke mit liv totalt op.

Efter et stykke tid kunne jeg godt m√¶rke, at der skete nogle negative ting med kroppen, men n√•r man er ung, er man jo sikker p√•, at der ikke kan ske √©n noget. S√• jeg t√¶nkte ikke s√• meget over det, og jeg begyndte hurtigt at spr√łjte mig selv og tage piller hver dag. Jeg fik meget hurtigt st√łrre muskler, og n√•r folk sagde, at nu var det nok, at det ikke l√¶ngere var p√¶nt, og at jeg skulle passe p√• mig selv, bad jeg dem bare om at holde k√¶ft og blande sig uden om.
Jeg endte da ogs√• med at blive d√łrmand, ligesom jeg havde √łnsket mig. Jeg var en modbydelig en af slagsen, for steroiderne √¶ndrede min adf√¶rd utrolig meget ‚Äď desv√¶rre. Jeg havde kort lunte, var aggressiv og h√¶nderne sad l√łst. Jeg var kort sagt et hidsigt, dumt svin. Jeg talte grimt til alle, og jeg var altid mig selv n√¶rmest. Den opf√łrsel kostede mig ogs√• en del k√¶rester.

Jeg fik i virkeligheden min f√łrste advarsel en dag, da jeg skulle til s√łfartsl√¶ge og have fornyet mit s√łfartsbevis. Da l√¶gen s√• mig tr√¶de ind af d√łren, stod han bare og gloede p√• mig. Han startede med at m√•le mit blodtryk, og da han s√• resultatet, ville han ringe efter en ambulance med det samme, for mit blodtryk var livstruende h√łjt. Han spurgte mig, om jeg ikke var klar over, at jeg legede med d√łden. Men jeg svarede ham bare, at han ikke skulle bryde sig om at ringe efter nogen ambulance, og at han skulle blande sig uden om mit privatliv og bare udf√łre sit job. Set i bakspejlet skulle jeg jo have lyttet til ham allerede dengang.

Min anden advarsel var en hjernebl√łdning. Jeg var indlagt i 14 dage og jeg havde bagefter sv√¶rt ved at huske og tage mig sammen til noget.

Men jeg fortsatte bare mit misbrug, for jeg var ung og ud√łdelig, og jeg bildte mig selv ind, at min hjernebl√łdning ikke havde noget med steroiderne at g√łre. I dag ved jeg, at det var p√• grund af steroiderne, at jeg fik hjernebl√łdningen. Det fortalte l√¶gerne mig, da jeg r√łg p√• sygehuset anden gang.

To år efter, d. 11. oktober 2005, blev jeg nemlig igen straffet for mit steroidmisbrug med en blodprop i hjernen, og det har gjort mig til den jeg er i dag. Jeg blev lammet i venstre side af kroppen og fik svært ved at tale.

Jeg var indlagt p√• sygehus i mere end et √•r, hvor jeg blandt andet skulle genoptr√¶ne b√•de min krop og min hjerne. Jeg har f√•et en skinne p√• mit venstre ben, s√• jeg kan g√•, min venstre h√•nd kan jeg ikke bruge og min venstre arm kan jeg kun bruge delvist. Jeg har problemer med mit hjerte, som er forst√łrret og g√łr ondt, n√•r jeg anstrenger mig, og jeg har ogs√• stadig problemer med nedsat hukommelse. Derfor kan jeg aldrig mere passe et almindeligt job, og derfor f√•r jeg f√łrtidspension. L√¶gerne siger, at mine organer har taget s√• meget skade, at jeg ikke skal forvente at blive mere end 55 √•r gammel.

Det er vigtigt for mig at fort√¶lle andre om de fysiske skader og andre vigtige faktorer, der kan p√•virke ens liv b√•de f√łr og efter et misbrug af anabole steroider, fx hvordan man kan finde p√• at opf√łre sig over for andre mennesker. Ens lunte bliver kortere og man bliver hurtigere irriteret p√• alt og alle. Man t√¶nker kun p√• sig selv og sin figur og p√• at tage steroider og tr√¶ne. Jeg var som besat af, hvad jeg kunne g√łre for at blive endnu st√łrre. Steroider medf√łrer ogs√• tit et misbrug af andre stoffer, fordi de mennesker, man kommer til at kende ogs√• b√•de bruger steroider og andre stoffer. Det er ogs√• tit de samme steder, man kan k√łbe dem.

Jeg har livsvarige m√©n af mit misbrug af steroider. Jeg kan ikke selv bestemme, hvilket job jeg vil have, og jeg kan ikke passe et almindeligt job hver dag. Jeg kan heller ikke l√łbe en tur, spille fodbold eller tr√¶ne som andre raske mennesker kan.

Tro mig – jeg vil give alt for at have et normalt liv og et normalt job igen. Mange ting er blevet sv√¶rt efter, at jeg har f√•et min skade – specielt hjerneskaden. Derfor er mit budskab med min historie, at man skal t√¶nke sig rigtig godt om, inden man √łdel√¶gger sit liv.

Det er ikke det værd!

Ditlev Fynbo Nielsen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Doping foredrag: Steroider smadrede mit liv!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER