16. November – Læserbreve kommunalvalg 09

16. November – Læserbreve kommunalvalg 09

16. november 2009 - kl. 8:03 - af

SkagensAvis modtager dagligt læserbreve angående kommunalvalget der, efter min mening, ikke er lokalt relateret. Men hvad der her i valgkampen er vigtigt for indbyggerne i den gamle Skagen Kommune skal ikke være op til mig at afgøre. Derfor denne artikel, hvor jeg samler læserbrevene sammen. Disse generelle indlæg vil dagligt blive lagt på avisen under ovenstående fælles-logo.

Indlæg og læserbreve, der direkte vedrører den gamle Skagen Kommune, vil naturligvis blive lagt på avisen under egen overskrift som hidtil.

SkagensAvis.dk ønsker alle et godt valg

Michael Egelund (webredaktør)

Læserbrevene bliver bragt i den rækkefølge de er modtaget på redaktionen

———————————————————————-

Socialistisk Folkeparti gider ikke kommunalpolitik.

Af Peter Laigaard, Lektor Frederikshavn Handelsskole, Byrådskanidat (V)

Det har været et gennemgående tema under hele valgkampen at for kandidater fra Socialist Folkeparti handler KV09 slet ikke om kommunalpolitik – de vil bare have en ny regering.

Under overskriften to-lærerpolitik i Nordjyske d. 13. november lancerer borgmesterkandidaten fra Socialistisk Folkeparti, Poul Rohde, i samarbejde med frederikshavnerlistens Jan Andersen to lærerordninger til ca. 25. mio. kroner her i kommunen – på landsplan ca. 2. mia. kroner.

Igen får man bekræftet at økonomisk uansvarlighed altid vil klæbe sig til socialisterne.

Det værste er bemærkningen ” at valget den 17.nov. kun er 1. halvleg. 2. halvleg kommer senest i 2011, hvor vælgerne har mulighed for at sammensætte et Folketing, der satser på uddannelse frem for skattelettelser til de i forvejen velhavende”.

Poul Rohdes betragtninger er en gentagelse af hvad han udtalte på TV 2 Nord, da Frederikshavn Kommune havde debataften. Mærkeligt nok var Thomas Krogh fra Brønderslev inde på nøjagtig det samme, da han var i studiet.

Socialistisk Folkeparti har hermed bevist, at man har styr på tropperne uanset hvilken kommune vi taler om, og at kommunikationen fremstår ensartet. Mon ikke den stærke mand i partiet Ole Sohn, tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti, har gjort sin indflydelse gældende.

Jeg ved fra sportens verden, at 3. halvleg kan være morsom og afslappende i gode kammeraters lag. Jeg foreslår vi ladet kandidaterne fra Socialistisk Folkeparti gå direkte til 3. halvleg og finder ”hængekøjen” frem. Her kan man så ”drømme” videre om en ny verdensorden.

Imedens vil Venstre påtage sig ansvaret i den virkelige verden med at skaffe mest mulig velfærd til borgerne for de penge, der nu en gang er til rådighed.

Læs i øvrigt på min blog på kanalfrederikshavn.dk: ”De barske Sandheder”, hvor jeg giver et forsøg på at forklare de almindelig samfundsøkonomiske sandheder. Pointen i indlægget er, at uanset, hvem der bestemmer på Christiansborg vil der være grænser for vores statsbudget. Dette skyldes bl.a. vores samarbejde omkring ØMU´en. Læs selv artiklen. Min svigermor siger det er godt skrevet – men kedeligt. Så er I advaret.

————————————————————————-

2 læserbreve af:

Bjørn Danielsen
chefpsykolog, regionsrådsmedlem og kandidat (S)

Bedre sundhed for alle

Tirsdagens valg til regionsrådet er vigtig for os alle og ikke mindst for mennesker med psykiske sygdomme og med brug for den rigtige hjælp.
Jeg har arbejdet fagligt og politisk med psykiatri i mange år, og jeg ved, hvad der skal til for at sikre den nævnte gruppe den rigtige hjælp. Psykiatrien er et hjertebarn for mig, og der er mange mennesker, der har psykiske problemer.
Det er bevist, at syv ud af ti fysiske sygdomme skyldes psykiske årsager, så et begreb som psykisk sundhed et vigtigt område at arbejde med også for os politikere i regionsrådet.
Det er vigtigt hele tiden at have politikere i regionsrådet, der ved noget om så vigtigt et område som psykiatri. Det er af stor betydning, at der ikke nedlægges flere senge på de psykiatriske afdelinger i nordjylland. Tværtimod er der brug for flere senge.
Jeg holder en del foredrag om psykiske sygdomme, børns trivsel, stress og så videre, og jeg har pulsen på de aktuelle forhold og arbejder hele tiden både fagligt og politisk med at sikre hurtig og professionel behandling til mennesker med psykiske problemer.
Det er vigtigt, at også regionsrådet bevarer det fokus.

—-

Uddannelse er nøgleordet

Valget til regionsrådet er vigtigt af flere grunde.
Foruden sundhedsvæsenet arbejder regionen jo også med regional udvikling. Det betyder en øget indsats for, at Nordjylland skal være et godt sted at bo og arbejde.
Vi har i Frederikshavn den senere tid desværre oplevet, at der er blevet nedlagt mange arbejdspladser, og mange har udsigt til arbejdsløshed.
Det kræver en målrettet og engageret indsats at rette op på den slagside.
Derfor vil jeg engagere mig i arbejdet med at udvikle hele landsdelen.
Jeg tror, at uddannelse er nøgleordet.

—————————————————————————

5 kommentarer til “16. November – Læserbreve kommunalvalg 09” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “16. November – Læserbreve kommunalvalg 09”

 • Niels Chr. Larsen

  Så forlod Peter Laigaard Venstre, og er blevet løsgænger.
  Rohde og Møller vakler i stolene, een mere der går, og Møller er ude !

 • Det var i øvrigt mit læserbrev “Realisme, tak!”, hvor jeg kritiserer SF for det økonomisk urealistiske i deres propagandaforslag, der tvang Paul Rode på banen med sin forklaring om 1. og 2. halvleg. “Han har ikke forstået, at det kun drejer sig om dansk og matematik… ” skriver Rode, og antyder dermed, at det kniber med min evne til at forstå SF’s tanker – det gør det ved gud også!
  Mvh, Jan A.

 • Kære Peter,
  Jeg vil ikke tages til indtægt for SF’s økonomisk urealistiske to-lærer-forslag. Jeg tillod mig – i modsætning til bl.a. dig – at undersøge, hvad SF’s forslag egentlig ville koste, og spugte sidenhen i et læserbrev, hvor mon SF havde tænkt sig at skaffe de mange millioner fra. Jeg skrev samtidig, at det så ud til, at SF havde adopteret forslaget fra SF’s hovedkontor UDEN tanke på den økonomiske virkelighed i Frederikshavn Kommune. For SF’s forslag er netop urealistisk, som du ganske rigtigt påpeger. Det er mit til gengæld ikke, nemlig at ansætte undervisningsassistenter – gerne arbejdsløse pædagoger eller lign. – i fagene dansk og matematik de steder, hvor der måtte være et behov. For det er nemlig ikke alle steder, der er behov for to lærere i de små klasser. Og der er faktisk mulighed for at få del i en undervisningsministeriel pulje netop til ansættelse af undervisningsassistenter i folkeskolen (hvilket man bl.a. har gjort i Hjørring). Og så taler vi altså ikke om 25 mio. kr., som du påstår. Det er SF’s forslag, der vil koste 25 mio. kr. – ikke mit. Mit forslag er økonomisk realisabelt, det er SF’s ikke.

  Jeg vil ikke slåes i hartkorn med SF og SF’s forslag. Frederikshavnerlisten blev skabt som et ALTERNATIV til SF. Desværre løb SF med hele, også i Skagen (hvor Frh.listen fik EEN stemme! Helt ærligt venner, her har jeg kæmpet for, at I skulle have mere indflydelse på kommunalpolitikken, at I skulle have et lokalråd i Skagen osv.!) Håber de 349, der i Skagen hoppede i SF-gyngen, er stolte over at have bragt en Venstre-borgmester til magten! Jeg ved ikke, hvornår dit indlæg er lagt ud, men formentlig før valget. Nu, efter valget, kan man spørge dig, hvorfor dit parti så har forlovet sig med “det økonomisk uansvarlige SF”?

  Mvh,
  Jan A.

 • Peder Key Kristiansen

  Tja der må være nogle kandidater der får noget svært ved at se de andre byrådskollegaer i øjnene efter denne valgkamp. Når man ser på den førte valgkamp er der ingen tvivl om at både Konservative og Dansk Folkeparti er væsentligt mere samarbejdssøgende end Venstre, det aspekt burde man tage med i sine overvejelser hvis man er en af dem der ønsker et systemskifte i kommunen, så er der da en lille chance for at vi også får et byråd der løfter de kommende store opgaver i fællesskab …

 • hmm stadig mere mudderkastning peter og gabb , trode der skulle sammenhold og fællesskab til at styrre et byråd

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '16. November - Læserbreve kommunalvalg 09' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger