Skagens Museum åbner dørene for den unge generation

Skagens Museum åbner dørene for den unge generation

19. januar 2010 - kl. 0:37 - af

Talent 2009- og Melodi grandprix-værten Felix Smith er konferencier, når formidlingsprojektet ZIG ZAG går i luften den 15. februar 2010 med et storslået åbningsarrangement.

Snart går Skagens Museum for alvor ind i den digitale tidsalder med computerspil, satellitnavigation og en masse anden moderne teknologi. ZIG ZAG Skagen er et formidlingsprojekt, som henvender sig til skoleklasser i gruppen 5.-9. klasse. Meningen er, at børn og unge skal arbejde interaktivt med skagensmalerne, deres værker og deres historie og zig-zagge sig rundt i billeder, tekst og de fysiske steder, kunstnerne har været i Skagen. Det bliver sjovt og lærerigt på en gang.
Softwarefirma bag digital platform

Det er det århusianske softwarefirma Cordura, der har stået for udførelsen af den digitale platform, som blev sat i gang i forbindelse med Skagens Museums 100 års jubilæum i 2008. Peter Lautrup fra Cordura udtaler:
”Vi har sammen med museet ønsket at skabe en platform, der inddrager arbejdet i skoleklasserne, besøget på museet og turen rundt i og omkring Skagen. Men det har samtidig været vigtigt, at de enkelte elementer ikke er afhængige af hinanden; man skal kunne bruge ZIG ZAG på museet, på nettet eller GPS’en uden nødvendigvis at bruge de andre dele.”
Understøtter undervisningen

ZIG ZAG understøtter folkeskolernes Fælles Mål om brug af multimedier i undervisningen og lægger op til større lærerstyrede undervisningsprojekter. Men ZIG ZAG kan i princippet bruges af alle, der har lyst til at arbejde med skagensmalerne og kunstværkerne, og Peter Lautrup er begejstret for resultatet:
”Skagen Museums ønske har fra starten været at lave en interaktiv løsning, der på den ene side tilgodeser skolernes behov for et læringsforløb omkring skagensmalerne, men samtidig at lave en løsning der underholder, og som kan trække på børn og unges glæde ved computerspil og interaktivitet. Den løsning er vi nået frem til med et formidabelt resultat. Tests med skoleklasser har givet os et godt indblik i, hvordan elever såvel som undervisere tager ideerne til sig, og det er foreløbigt meget positivt”, siger han.

Felix Smith åbner ballet

Den 15. februar kl. 9.00 åbner ZIG ZAG på Skagens Museum med en dag fuld af sjov og ballade. 3 skoleklasser fra 6.-8. klasse er inviteret til at dyste i brugen af de digitale platforme på museet, og Talent 2009- og melodi grandprix-værten Felix Smith vil være konferencier og dommer i konkurrencen. Alle børn (og voksne) er velkomne til at komme og se på fra kl. 13.00-17.00 – normale entré-priser.
Skagens Museums direktør, Lisette Vind Ebbesen, glæder sig til arrangementet:
”ZIG ZAG er et omfattende og innovativt projekt, som vi har arbejdet på siden 2008. Det har været enormt spændende, og det betyder meget at det er lykkedes for Skagens Museum at udvikle så stort et digitalt projekt for børn og unge. Det giver nyt liv til museets fantastiske samling, og særligt de interaktive elementer tilfører mange nye og interessante vinkler. Vi glæder os meget til at offentliggøre projektet.”

Fakta:

Den digitale platform består af 4 forskellige dele:
1. Et internetbaseret computerspil, hvor man som skagensmaler skal bevæge sig rundt i Skagen og løse opgaver. Spillerens medvirken skaber fortællingen og giver en unik mulighed for at leve sig ind i mange aspekter af kunstnerkolonien.
2. En TouchWall i museets fysiske rum med en tidslinje. Her kan man orientere sig om de historiske begivenheder, der fandt sted i Skagen og i resten af verden på den tid, hvor kunstnerkolonien blomstrede.
3. Geocaching. En skattejagt rundt i skagensmalernes fysiske omgivelser og inspirationskilder ved hjælp af GPS-koordinater eller – for dem, der ikke vil udfordres på den moderne teknologi – ved hjælp af et ”gammeldags” kort.
4. iLand. En digital og interaktiv spilleplade i museets fysiske rum, hvor malerierne er i centrum. Her kan børn og barnlige sjæle eksperimentere, manipulere og lege sig frem til helt nye udgaver af skagensmalernes værker.

Projektet er støttet af Vækstforum / Erhvervs- og Byggestyrelsen og Bikubenfonden.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagens Museum åbner dørene for den unge generation ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger