Slap af – og spar tusindvis af kroner: Tag toget

Slap af – og spar tusindvis af kroner: Tag toget

7. marts 2010 - kl. 0:31 - af

47.362 kr. om året! Så mange penge kan en pendler mellem Frederikshavn og Skagen spare ved at udskifte bilen til 150.000 kr. med et togkort. I en stor kampagne i de kommende uger vil Nordjyske Jernbaner derfor slå fast, at det ikke kun er mere afslappende at tage toget – der er faktisk også mange penge at spare.
– Vi udsender et gratis klippekort til 29.000 husstande langs Hirtshalsbanen og Skagensbanen for at give en gratis mulighed for at prøve toget. Og samtidig vil vi gøre især pendlere opmærksomme på, at der er mange penge at spare ved at droppe bil nummer to og tage toget i stedet, siger Nordjyske Jernbaners administrerende direktør, Preben Vestergaard.
Han er overbevist om, at mange ikke ved hvor meget, der egentlig er at spare ved at tage toget. Derfor har NJBA på selskabets hjemmeside www.njba.dk lavet en kalkulator, sådan at en pendler hurtigt kan se den præcise besparelse mellem to stationer.
De 29.000 husstande, der i de kommende uger får et gratis klippekort, ligger i en radius af 2 kilometer fra et af banernes standsningssteder.
– Vi ved fra vore passagerundersøgelser, at de fleste af vore passagerer bor omkring 1,5 km fra en station eller et standsningssted. I kampagnen går vi lidt længere væk – 2 kilometer klarer de fleste gående eller på cykel, siger Preben Vestergaard. Er der NT-bus mellem hjem eller arbejdsplads og station – ja, så gælder klippekortet også til bussen.
Mange pendlere bruger allerede i dag Nordjyske Jernbaner. De ved, at det er afslapning i overhalingsbanen, som Preben Vestergaard udtrykker det.
– De bruger rejsetiden til at arbejde, læse- og om godt et måned kan de oven i købet surfe via togets gratis Internet i stedet for at stresse af sted i bilen, og i disse uger kan tiden bruges til at nyde det snedækkede landskab i stedet for at tænke på glatte veje, siger Preben Vestergaard.
Nordjyske Jernbaner lancerer samtidig en ny hjemmeside. Og for at vænne banernes brugere til den, trækkes der lod om to iphones. Det sker ved at svare på nogle spørgsmål.
– Svarene skal være med til at gøre os endnu dygtigere. Vi er til for vore passagerer – og ved at få svar på spørgsmålene har vi en mulighed for at opfylde flere af vore passagerers ønsker og dermed blive endnu bedre, siger Preben Vestergaard.

8 kommentarer til “Slap af – og spar tusindvis af kroner: Tag toget” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Slap af – og spar tusindvis af kroner: Tag toget”

 • Mads Sørensen

  Rolf <– Du kan jo bestille, printe og betale togbilletten fra din egen computer…
  Det er ret nemt, og det kan de fleste finde ud af. Dog kræver det naturligvis et kreditkort som Dankort eller Visa…

  Dernæst vil jeg sige at jeg er fuldstændig enig med Christian Ellegaard Mørup, jeg har tidligere pendlet mellem Skagen og Frederikshavn, og forholdene i “skoletogene” er helt uacceptable.

  Jeg har også utallige gange stået op mellem Frederikshavn og Skagen, hvis det da overhovedet var til at komme på toget, og Skagensbanen vil ikke høre på det. Og det er med til at gøre, at jeg ikke tager toget medmindre det er virkelig nødvendigt… Dernæst er det alt for dyrt

 • Rolf Christensen

  Hej her,

  Hvis jeg skal fra Skagen Station og sydligere end Hobro, risikerer jeg et problem på Frederikshavn Station.

  Man har på nogen afgange kun ca. 3-4 minutter til at købe en billet i automaten til turen udenfor NT’s område, inden toget kører. Det er så kort tid, at jeg end ikke vil forsøge at nå det.

  Jeg har været på Skagen Station og spørge, hvad jeg skal gøre, og jeg fik bare at vide, at jeg så skulle vente på det næste tog!

  Var det ikke muligt at hjælpe os med en bedre togplan?

  mvh Rolf,

  – der ofte hellere tager den på stop til Frederikshavn. Det er meget billigt, læs gratis, og tit også hyggeligt…

 • Så kan der måske også blive råd til en kørerampe til kørestolsbruger
  Paul

 • Flemming Eriksen

  Så må de også lære at rette sig ind efter Stena line færgers afgang og ankomst for der passer jeres ank. og afg. ikke rigtig .

 • Det Musiske Hus i Frederikshavn har mange gode musik- og teaterarrangementer, der typisk slutter ved 2200-tiden. Lige en halv time forsent til afgangen kl. 2139! Og det er altså ikke spor sjovt at sidde på Frederikshavn Banegård indtil kl. 2330, hvor næste tog kører. Jeg tror at mange – ligesom jeg – synes, det er træls ,at der ikke er en aften-togforbindelse ved 2230-tiden, der ligesom passer til ovennævnte arrangementer.
  Men ellers er det da pænt af Nordjysk Trafikselskab, at de forærer os et gratis klippekort. Så kan vi da komme en tur i Føtex m.v. og benytte os af nogle af de billige tilbud i katalogerne, der hver uge vælter ned i postkassen.

 • Christian Ellegaard Mørup

  “I en stor kampagne i de kommende uger vil Nordjyske Jernbaner derfor slå fast, at det ikke kun er mere afslappende at tage toget”

  Så ledelsen i Nordjysk Trafikselskab, mener at det er mere afslappende at tage toget?

  Jeg har gået på gymnasiet i Frederikshavn i snart 3 år. I alle 3 år er vi blevet udsat for tog, som er så overfyldte at det ofte er umuligt at få en siddeplads. I gennemsnit står jeg op 40-60 minutter hver dag når jeg kører med toget. Dette er ikke et særligt stort problem, da jeg trods alt stadigvæk er ung og frisk, men tit er de ældre og svage udsat for samme behandling, i de alt for overfyldte tog. Der er blevet klaget over disse horrible forhold gentagne gange, men nordjyske jernbaner lytter ikke.

  Så hvis dette initiativ lykkes, får vi deciderede japanske forhold, hvor togselskabet er nødt til at ansætte “skubbere” ved hver station for at få endnu flere folk mast ind i de i forvejen overfyldte tog: http://www.youtube.com/watch?v=X9nnXw_6WQs

  Så hvis i ønsker en mere “afslappende” tur så køb da endelig en togbillet, og drop bilen.

 • Tillykke med den nye hjemmeside – den er rigtig flot! Det er lækkert og tiltrængt 🙂

  Jeg kan ikke finde prisen på månedskort på hjemmesiden, for jeg ville gerne have set på jeres udregning af besparelse.
  Så vidt jeg kan regne ud, er der kun penge at spare, hvis man kører til Frederikshavn HVER dag og altid er alene.
  Kører man som jeg til Frederikshavn tre dage om ugen og har en passager med ind imellem, er toget desværre temmelig meget dyrere end bilen.

  Mette G. Andersen

 • fornuftig, det kunne også lære de unge og de lidt mindre unge at bruge både kroppen til stationen, gå eller cykel, meditere i toget, f, eks over den smukke natur.og spar penge, måske til en ekstra ferie.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Slap af – og spar tusindvis af kroner: Tag toget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger