Højensvej og Chr X’s Vej i offentlig høring
26. marts 2010 - kl. 7:17 - af UGj
Nu skal vi så til for alvor at give vores besyv med. Både forslaget om bebyggelse ved Shell-tanken på Højensvej og indkøbscentret på Chr. X’s vej ved det gamle Posthus skal nemlig til offentlig høring. Det vedtog byrådet i onsdags. Så vi kan snart vente at høre nærmere fra Kommunen.
Indtil da kan man læse de forskellige indstillinger her. Det er jo altid rart at være up to date.
På samme byrådsmøde blev Pia Karlsen valgt til at repræsentere byrådet i Skagen Festivals bestyrelse. Peter E. Nielsen blev stedfortræder.
5 kommentarer til “Højensvej og Chr X’s Vej i offentlig høring” under annoncerne.
Hej Inger,
Der virker som om, at du har check på nogle ting, må jeg sige!
Om stakitter ved jeg, at 1,2 meter ser hyggeligt ud, og 1,8 meter betyder, at man føler sig uønsket, og det ser også meget grimt/kedeligt ud. Plant nogen træer i stedet, hvis det lave, flotte stakit ikke er godt nok! Den lille forskel ligner ingenting på papiret, men hvis man kan lide, at gå en tur i sin by, er det hele forskellen!
Eratosvej viser vist vejen, hvad kan andre bydele mon gøre for at gå den vej?
Støjvold ved ‘Skagens Port’? Det er fint for køberne af de grunde, men det ser mærkeligt ud, når man kommer kørende, også på cykel for mit vedkommende!, når det man ser er, halvt-om-halvt: en del vold med vegetation og en del huse bagved.
Vi skal klart trække vejret her i Skagen, og tingene skal besluttes langsomt. Det tager nogle måneder at ødelægge det, vi skal se på i årtier, husk det!
mvh Rolf
Før det seneste valg af politikere til vores nye storkommune, forsøgte daværende formand for Socialudvalget, Birgit Hansen, at få en debat om værdier. Jeg formastede mig til at give udtryk for, at troværdighed, pålidelighed, ansvarlighed og åbenhed var væsentlige værdier for mig.
Det var naturligvis ikke det, der mentes. Det var om prioriteringen af kommunens opgaver.
Jeg har ikke ændret mening om, hvilke værdier, jeg synes er væsentlige hos vore politikere.
Noget af en katastrofe for byen er byrådets beslutning om, at der i vores gamle, smukke bydel Østerby nu skal,- og jeg citerer fra forvaltningens indsigelsesnotatet, som ingen af os, som bruger tid på at forsøge at sætte os ind i planerne for vores by overhovedet kender til: Om hegn, stk 11.4 blev ændret fra 1,20 meter, som det altid har været til 1,80 meter i henhold til Vejregistret.
Dette vejregister er ikke offentligt, men formanden for PMU kunne fortælle, at det drejer sig om Anchersvej, Søndervej, Østerbyvej og Østre Strandvej. Det er et af de områder, turistforeningen, egnsmuseet og vi, med eller uden gæster, virkeligt holdet af og ønsker at bevæge os rundt i. Turisterne elsker det.
Nu bliver det vandring i høje tunneller, og politikerne vidste ikke, hvad de havde sagt ja til.
Nu er lokalplanen for Vesterby på i morgen. Også en elsket bydel, og ja, der foreslås også de høje stakitter, men nu ved I det, for det står denne gang i forvaltningens indstilling.
Da Naturklagenævnet ikke mener, at stakithøjder har almenvellets interesse, skal der ikke ske offentlig høring heraf.
Mit forslag til udvalgets behandling i morgen er, at man tilbagefører stakithøjden til 1,20 meter samt snarest laver et tillæg til lokalplanen for Østerby med de oprindelige stakithøjder.
Om den nye byport ved indkørslen vil jeg i denne omgang blot sige, at det undrer mig, at man vil bygge, hvor alene trafikstøjen fra Frederikshavnsvej er højere end det tilladte, hvorfor der skal ske afskærmning mod støj.
Det er umuligt at læse sig til, hvor mange boliger, der skal bygges der, men der er ansøgt om tilladelse til 100 nye boliger ved Silvervej samt yderligere et stort antal i forbindelse med Nordstrand.
Og så har vi gamle C4 og C5. Nogle forsøgte at sige på sidste byrådsmøde, at det er i periferien af bymidten. Nej, den gamle C100 beskrev bymidten, og det er den, der er delt op i 5 nye lokalplaner. Og i en højde, der kan minde om minaretter.
Udvikling? Med de seneste forslag kommer vi igen op på noget, der ligner 600 boliger til salg.
John Christensen sagde, bistået af sin tekniske direktør, at der ikke er nye, konkrete planer for C4, selvom planen ser noget anderledes ud og et stykke ved kirkegården nu er taget med.
Vi er midt i en proces om Nationalpark Skagen Odde og en undersøgelse om turismen. Kan vi da ikke lige trække vejret, så der kommer et bedre beslutningsgrundlag for, hvordan Skagen skal være.
P.S. Jeg blev faktisk glad over, at der er en servitut på Eratosvej om, at et helårshus, hvor ejeren ikke har bopæl i Skagen, ikke kan bruges til ferieudlejning.
Sådanne servitutter skulle vi have nogle flere af, så vi kan lære vores naboer at kende.
Venlig hilsen Inger
Hej her,
Med til debatten om ‘Skagens Ombygning’ eller mangel på samme hører det, at der siden 1980 er flyttet hele 3.250 skagboer ud af Skagen By, som aldrig er kommet tilbage.
Så meget er befolkningstallet faldet heroppe, hvilket er næsten uden sidestykke i Danmark! Vi bor dog stadig i en ret stor dansk by; Der er kun 70 byer herhjemme der er større end Skagen – det skal man jo ikke glemme! Se det her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Danmarks_st%C3%B8rste_byer
Hele Nordjylland er udkantsområde med fraflytning nærmest over hele linien minus enkelte områder som Aalborg og Brønderslev samt lokalt for os: byen Sæby. Især i nord ses faldende befolkningstal, også i de største byer: Frederikshavn og Hjørring.
Hvis byråd landet over fortsat vil kæmpe for, at lokke folk til områder, hvor det uanset vil gå den ‘forkerte’ vej med befolkningstallet, nemlig fraflytning, er det spild af borgernes penge. Vi har set det forsøgt overalt, og det går bare ikke, når større byer/kommuner alle vil have ‘deres eget’ af alting: indkøbscentre, store museer/zoolgiske haver, tivolier, golfbaner, koncerthuse etc. Lige pludselig er der for mange af disse projekter i Danmark, og så er der ikke nok brugere til, at det kan løbe rundt.
Se bare hvordan det er gået med Skagen Odde Naturcenter (åbnet 2000), som ingen besøger i dag. Hvem fik den ‘geniale’ idé at vi skulle have endnu et museum i Skagen i en tid, hvor danskerne over én kam IKKE længere går på museer? I dag ligger der et øde ‘fort’ derude på heden, som er lukket det meste af året…
Lad os nu stille og roligt få en udvikling heroppe med flotte, brugbare tiltag indenfor byzonen i flot, lokal byggestil, men man bør være endog meget tilbageholdende med at bygge ud til de åbne områder, feks. ved Shelltanken. ‘Indgangen’ til Skagen, den sidste kilometer, inden man er inde i byen, har aldrig været planlagt ordentligt i Skagen. Bliver den det nu? Bliver det flottere at ankomme til Skagen, hvis Shelltank-byggeriet bliver godkendt?
Lær at nyde fraflytningen og dermed den større ro heroppe. Der er ikke noget, man kan gøre andet end at blive og elske Skagen eller give op og flytte.
God påske!
fra Rolf
Kære Inger
Selv som medlem af plan- og miljø udvalget kan jeg forsikre dig om, at jeg holder af Skagen. Så selv om jeg måske ikke har samme holdning som dig, er det jo ikke nødvendigvis et udtryk for, at jeg ikke holder af min by.
Du skriver:
“Jeg tror, vi har danmarksrekord i lokalplansforslag. På de 3 år, vi har været egnsby, som vi hedder nu, har vi haft så mange lokalplansforslag for vores by, at det slet ikke er meningen, at Skagen vedvarende skal være et smukt, tiltrækkende sted for os, der bor her, og vores gæster.”
Hvorvidt vi har danmarksrekord eller ej, skyldes antallet af lokalplansforslag vel først og fremmest et behov, primært fordi, der i vores by har været mange udstykninger, ønsker om byggeri (udvikling) samt gl. (og udtidssvarende ) lokalplaner mere end et forsøg på lade “Skagen blive det modsatte af et smukt og tiltrækkende sted for os, der bor her og vores gæster”.!
Jeg ser mange måder at udvikle vores by på og mener ikke, at alle nye tiltag nødvendigvis er det modsatte af dit ovenstående udsagn. Vi skal være kritiske, men altså også kunne åbne øjnene for “noget nyt”
Det kunne være interessant at høre, hvad du selv mener vores by skal indeholde og i hvilken retning vi kan udvikle os, så “Skagen vedvarende er et smukt og tiltrækkende sted for os der bor her og vores gæster” ?
Jeg er godt nok født “helt tilbage i 1963”, til trods for dette, ser jeg gerne en udvikling og nytænkning i Skagen, så vi kan fastholde vores unge mennesker eller ihvertfald tiltrække dem igen, når de har været “ude at snuse lidt til livet udenfor” – jeg er ikke sikker på, at de ønsker at etablere sig her, udelukkende for de gule huse og røde tages skyld. Der skal altså lidt mere til.
Sluttelig vil jeg da gerne gøre opmærksom på, at det altså ikke er plan-og miljø udvalgets medlemmer, der sidder og finder på, at der skal ændres en masse i Skagen, det er rent faktisk fordi, der er kommer forespørgsler til vores by, at disse lokalplaner skal udfærdiges Hvor vi ville mon være, hvis ingen havde den interesse for vores by, som tilfældet er?!
Med venlig hilsen
Pia Karlsen
Byrådsmedlem (V)
Der må være nogle i plan- og miljøudvalget, samt forvaltning, som virkeligt ikke kan lide vores by Skagen.
De 2 her nævnte lokalplansforslag er kun begyndelsen, – læs hvad mere der kommer på mødet d. 6. april. Man tror, det er løgn.
Jeg tror, vi har danmarksrekord i lokalplansforslag. På de 3 år, vi har været egnsby, som vi hedder nu, har vi haft så mange lokalplansforslag for vores by, at det slet ikke er meningen, at Skagen vedvarende skal være et smukt, tiltrækkende sted for os, der bor her, og vores gæster.
Området ved Nordstrand skal overklistres med mange flere usælgelige huse, midtbyen skal bebygges med højhuse med flade tage( gamle C4 og C5), hvilket vel ender med, at der bliver et trinbræt for togrejsende vest for viadukten som endestation. Store tanker, store projekter og et Skagen, vi ikke mere kender.
Men et bette skur til kajakroerne på 50 m2, nej, det er ødelæggende.
Planlægningen for byen sker som planlægning af enkeltbyggerier. Den deles, skal vurderes partielt, så det er umuligt at få et sammenhængende overblik.
Jeg håber inderligt, at mange heroppe vil sætte sig ind i forslagene og protestere. Og jeg håber, at byrådet snart indser, hvad de sætter i gang heroppe, eller i det mindste giver os en forklaring på lysten til at skræmme folk væk, i stedet for at tiltrække.