Kappelborg Kulturhus på byrådets dagsorden

Kappelborg Kulturhus på byrådets dagsorden

17. april 2010 - kl. 10:23 - af

Fint at kulturhuset Kappelborg igen kommer på dagsorden i byrådet. Det bliver så det samlede byråds mulighed for at vise at de kan samarbejde og vise at politisk fnidder er historie. Alle partier har givet udtryk for at de vil samarbejde, lad os nu se at de kan.

Jeg har tidligere sat spørgsmål ved de opstillede budgetter for Kappelborg . Både på indtægtssiden ( der var kalkuleret med 9000, nitusinde ,besøgende om dagen ) og udgiftssiden ( jeg mener at der var nævnt 2 mill per år i driftsudgifter )
Efter at have talt med en håndværker der har været inde i bygningerne og se hvor dårlig stand disse er, tror jeg forresten heller ikke på de 32 mill til renovering.
Nu melder entreprenøren så ud at de ikke ser sig i stand til at udføre arbejdet uden at bygge helårsboliger på en del af grunden ( Læs ferieboliger ) Det skal så koste kommunen yderliger mindst 3.3 mill kroner på toppen af de allerede bevilget 32.5 mill. Der er nu kun den samme kasse at tage pengene fra.
Jeg glæder mig til at høre debatten i byrådssalen hvor disse penge skal tages fra. Skal de tages fra de andre kultur og fritids tilbud der er til sport og fritid for børn og unge ? Skal pengene tages fra skolerne ? Skal pengene tages fra hjælp til de ældre ?
Det bliver spændende at se om alle er parate til at vise økonomisk ansvarlighed og evne til at prioritere brugen af den sum penge der nu en gang er til rådighed. Jeg kan kun opfordre byrådet til at lægge de tidligere beslutninger bag sig. Se sagen som en helhed hvor alle muligheder bliver undersøgt. Dette gælder selvfølgelig også udvidelse af det ekssiterende fritids og kulturcenter 200 meter længere nede af gaden.
Tidligere beslutninger var gennemsyret af politisk fnidder.Jeg tror at alle der følger denne debat ved hvad jeg hentyder til. Se fremad og tag en beslutning der passer til dagens Danmark og kommunens kasse.
Der skal prioriteres. Personligt har jeg ikke noget problem med at vi bruger den nødvendige tid en sådan process måtte tage. No rush , som vi sagde ude i Højen.
For fuldstændighedens skyld skal det også nævnes at jeg er en af de mange skawboer der efter at have tilbragt min skoletid på Kappelborgskolen, hellere så alle bygningerne jævnet med jorden.
Med ønsket om en god debat uden politisk fnidder i samarbejdets ånd.Der skal tages en upopulær beslutning.Prioritering er svær når vi alle gerne skulle være tilfredse, men der er nu kun så mange penge i kassen.

PS Skulle det mod forventning ikke være muligt at undgå at der fortsat går politisk fnidder i sagen, kan jeg kun opfordre kommunens borgmester til at vise at han netop blev valgt på økonomisk ansvarlighed.

Venlig hilsen
Søren Boesen Skagen

6 kommentarer til “Kappelborg Kulturhus på byrådets dagsorden” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Kappelborg Kulturhus på byrådets dagsorden”

 • Manne Poulsen

  hvad er det for noget sludder! En føtex er der da slet ikke grundlag for. Men jeg giver A Terpet ret. Hvad skal vores unge (de vi har) som ikke er sportsinteresserede finde på at lave i Skagen? Der er ikke mange tilbud til dem, som det nu. Frederikshavn sylter sagen og pengene bliver i Frh. og Skagen affolkes langsom.Nej, lad os nu få vores kulturhus, som vi er blevet lovet af politikerne. få noget kultur og arbejdsplader til byen. Det er til grin, at der er gået så lang tid. Sådan var det ikke endt, hvis det havde været i Frederikshavn…..

 • John pedersen

  Riv Kappelborg Skolen ned og byg feks Føtex

 • Hvordan kan det komme bag på nogen at de ikke har fået fyldt de kulturelle aktiviteter ind i lokalerne. Da skagen skytteklub fik lukket deres lokaler i kælderen ved skagen kultur og fritidscenter pga. mug og skimmel for flere år siden, søgte de lokaler så klubben kunne bestå i byen, men svaret blev et nej. – de var nok ikke kulturelle nok…
  Hvis ikke små alternative fritidsklubber, som muligvis kan fange de mennesker der ikke er til boldsport eller, skulle kunne have en chance for lokaler, så holder meningen med et hus for skagens befolkning uden de skal kører ud af byen.

 • 9000 besøgende om dagen????? . 200 åbningsdage = 1800000. besøgende om året. Jeg syntes det lyder langt ude, det er vel lige så mange besøgende som de allerstørste attraktioner i Danmark. Hvis man regner med så mange besøgende så er man vist lidt Naiv.

 • Kim Jørgensen

  ja utroligt men typisk kommunalpolitik

 • Utroligt, at der allerede nu er brugt 32,5 millioner på dette projekt, indtil videre til ingenting.
  For de samme penge kunne der i dag have været et flunkende nyt kulturhus ved siden af Skagen Kultur-og Fritidscenter.
  Tænk, om vores tidligere byrådsflertal havde bestået af realister, og ikke fantaster.
  Hvis landets kommuner administreres på samme måde, så har man bedre forståelse for, at der konstant er pengemangel.
  Vort nuværende byråd har nu muligheden for at vise, at det består af folk med begge ben på jorden. Spørgsmålet er så, om de tør…..jeg tvivler.

  Hilsen Sten

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kappelborg Kulturhus på byrådets dagsorden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger