Skagen Kunstforening ser på kunst i Vendsyssel

Skagen Kunstforening ser på kunst i Vendsyssel

25. maj 2010 - kl. 7:37 - af

2. Pinsedag var Kunstforeningen på sin årlige udflugt i Nordjyllands flotteste bus og med den helt sikkert også bedste chauffør. Turen gik først til Voergaard Slot, der jo er en ren skattekiste. Efter en flot og farverig modtagelse af en af slottes påfugle, vankede der en grundig guidning gennem slottet, hvor såvel slottets historie som mange af de fantastiske kunstgenstande blev beskrevet på en spændende og engageret måde.

Herefter gik guren videre til Børglum Kloster, hvor der også var guide på, og nogle af deltagerne fik revideret deres opfattelse af Stygge Krumpen. (Det var ikke ham, der med lys og lygte lokkede skibene på grund, og da det jo heller ikke var os skagboer, hvem søren var det så?).

Den medbragte frokost blev indtaget i munkenes frokoststue, hvorefter turen gik videre til det forholdsvis nye (fra sidste år) Galleri Tornby, der havde værker af den polske billedkunstner Janusz Tyrpak, de færøske billedkunstnere Hallveig Hansdottir og Birgit Kirke samt flere nye færøske og danske kunstnere.
Endvidere var der kunst af ukrainske billedkunstner Serhiy Savchenko, samt Katia Muñoz fra Spanien, Shefqet Avdush Emini fra Holland og Gavingo fra Den Dominikanske Republik.

Der var mange af deltagerne, der gav udtryk for, at de snart ville vende tilbage hertil. Læs eventuelt mere her.

Sidste stop på turen var hos keramiker Dorte Hansen i Sørig gamle skole, hvor der blev tid til en velkommen kaffepause med kaffelatte og hjemmebagt kage. Og mange af deltagerne købte sig en skål eller et krus med hjem. Læs mere om dette spændende sted her.

Så det blev sidst på eftermiddagen, inden charuffør Jens bragte de glade deltagere hjem til Skagen, hvor de mange indtryk så kan fordøjes i løbet af de næste dage.

    

En kommentar til “Skagen Kunstforening ser på kunst i Vendsyssel” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Skagen Kunstforening ser på kunst i Vendsyssel”

 • Kim Bernhard Tornby

  Galleri Tornby siger tak til alle de dejlige kunstnydere fra Skagen….
  Fornøjelsen var mindst lige så stor på min side som indehaver, og jeg glæder mig til at se jer alle igen!

  Venlig hilsen
  Kim Bernhard Tornby
  Galleri Tornby

  http://www.galleritornby.dk

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Kunstforening ser på kunst i Vendsyssel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger