Læserbrev: Socialdemokratisk handlingslammelse

Læserbrev: Socialdemokratisk handlingslammelse

13. august 2010 - kl. 18:25 - af

Socialdemokraterne er totalt handlingslammede i skolepolitikken. Efter i årevis at have siddet på magten sammen med Venstre uden at have evnet at ændre nævneværdigt på skolestrukturen bliver partiet nu præsenteret for et handlekraftigt forslag, som langt hen tilfredsstiller det grundlag, Socialdemokraterne gik til valg på. Alligevel magter Socialdemokraterne ikke at bakke det op.
Partiet kritiserer processen – specielt i Skagen. Må jeg minde om, at Børne – og ungdomsudvalget har besøgt begge skoler i Skagen, sendt et forslag til ny struktur til høring i skolebestyrelserne, afholdt dialogmøde med skolebestyrelserne, lyttet til indsigelserne og udformet et nyt forslag, som nu sendes i høring i skolebestyrelserne. Mere demokratisk kan processen ikke være!
Problemet er, at Socialdemokraterne er enige i, at der skal være een skole i Skagen, men de vil ikke offentliggøre deres holdning til, hvor eleverne fysisk skal undervises i fremtiden.
Det er en besynderlig måde at drive politik på og udtryk for, at partiet er handlingslammet.

Af Paul Rode Andersen, byrådsmedlem SF

31 kommentarer til “Læserbrev: Socialdemokratisk handlingslammelse” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

31 kommentarer til “Læserbrev: Socialdemokratisk handlingslammelse”

 • de 3.000.000 skal helt sikkert findes i skagen

 • Inger Kempff-Nordkap

  Steen, selvfølgelig ved at lave 5 helårsboliger i det næsten fredede hus. Du ved…1500 nye helårsboligerboliger i Skagen. Sagen er på byrådsmødet i morgen. Dette uanset, at miljøcentret i Aarhus har anmodet om en samtale om måden at planlægge på her i byen.

  Venligst Inger

 • Anders Jørgensen

  STEN, vedr. Anders F Rasmussen er det jo sådan at han gerne ville være mere socialdemokrat end de rigtige. Og han havde held med det, se bare hvor mange gange han blev genvalgt! At han skred fra ansvaret da hykleriet ikke holdt længere taler for sig selv. Man kan til A F Rasmussens fordel så sige at de der blev ansat i den offentlige sektor ikke skal have understøttelse og mange steder manglede der ansatte. Iøvrigt overså Rasmussen totalt finanskrisens komme, eller gjorde han? Han skred ihvertfald.
  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • William, det er åbenbart ikke alt der er til salg for den rigtige pris, der er noget der er til salg for en hvilken som helst pris, hvis blot desparationen er stor nok.
  Sct. Laurentiivej 18, som skulle sælges for at klare en del af finansieringen til kulturpalads i Kappelborgskolen, var sat det salg for 6.500.000 kr, det er nu blevet solgt for 3.500.000kr.
  Det giver en manko på 3.000.000 kr, hvor mon de skal findes henne?

  Hilsen Sten

 • Det lyder absurd, at man kan ringe til NTflex og komme til Jerup Bette Kro for kr. 2,5 pr. kilometer. Vil nu foretrække Aalbæk Gl. Kro, de har en rigtig god stegt flæsk. Efter en lystig dag på Havnen i Skagen har jeg et par gange bødet omkring 140 kroner med taxa til Gl. Skagen – gælder NT flex også her? – Ellers har du ret – Kommunens udgifter er uforståelige – øser ud til umulige ligegyldige ting og spare på væsentlige ting, Paul

 • William Petersen

  Er alt ikke til salg for den rigtige pris ? 😉

 • William, ting sælges sjældent, hvis ikke de er til salg, desværre blev Kappelborgskolen, trods flere opfordringer, ikke sat til salg, hvorfor vi nu står med et udgiftskrævende projekt.
  Anders, du har helt ret i, t Anders Fogh har fået kritik. Kritik for at have brugt alt for mange penge på den offentlige sektor, ikke mindre end 85.000.000.000kr. ekstra er der blevet overført til den offentlige sektor de sidste 8 år, den har aldrig været så stor som den er nu, alene sidste år blev der 18.000 ansat i det offentlige, så naturligvis har kritikken været berettiget, det er jeg da glad for, at vi er enige i.
  Hvad pengene så bliver brugt til?…tja, f.eks. et projekt som Kappelborgskolen..kostprisen lader ikke til at være noget problem i kommunerne.
  Sidste nye tiltag er forøvrigt den såkaldte NT Flex. Du og jeg sidder i et lystigt selskab, får lyst til en tur på Den Bette Kro i Jerup, vi ringer til NT, som så sender en taxa, det koster 10 kr pr km, men heldigvis er vi så large, at kommunen betaler de 7,5 kr, så vi behøver blot at betale 2,5 kr.
  Fedt, ikke?…kommunen betaler, om et år klager de over at budgettet ikke kan hænge sammen, og det er regeringens skyld….smart, må man sige, især når man kan få folk til at hoppe på den!

  Hilsen Sten

 • jeppe nielsen kyk

  Jeg syntes også det er en glimrende ide.
  Havde bare håbet, det blev noget nyt, enten på skolemarken over for,
  eller oppe ved siden af Skagen kultur- og Fritidscenter.
  Men lad det nu ligge, det andet er sat i gang, og så håber vi det bliver en succes.

 • Anders Jørgensen

  Hej Sten
  Kan du ikke lige fortælle os hvem der er skyld i at kassen er tom hvis ikke det er regeringens skyld? Den højt besungne Anders Fogh Rasmussen er på det seneste blevet gennemskuet af sine egne, man siger nu rent ud fra den kant at A. F. Rasmussen har ført en elendig økonomisk politik. Hvad er din kommentar til dette?

  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • William Petersen

  Hvis en privat entreprenør/investor havde haft interesse i at erhverve Kappelborgskolen, havde det vel været muligt dengang.

  Jeg husker en borgerlig borgmester for Skagen Kommune, der gerne solgte alt og havde flertal dertil i netop den periode.

  For øvrigt synes jeg, at det er en glimrende idé med et kulturhus i Kappelborgskolen.

 • jeppe nielsen kyk

  Jeg kan kun give dig ret, hvad angår kulturhuset.
  Jeg har altid haft svært ved at se, hvad man så i den gamle skole, der lå og
  skæmmede midt i byen.
  Havde vi solgt den for flere år siden, da prisen angiveligt havde været høj,
  havde vi haft et nyt flot kulturhus i dag.
  I dag får vi, når det er færdig stadig noget gammelt noget, som koster det
  hvide ud af øjnene at holde ved lige, og det er ikke lige det der er penge til
  i øjeblikket.
  Jeg forsøgte til det sidste at få det stoppet i byrådet, men modet manglede
  da det virkeleg gjaldt i byrådet.
  Kanal fr.havn havde et indlæg om det, den 28-5-10, som jeg citerer her.

  MODIG SKAVBO, GLEM ALT OM KULTURHUSET I SKAGEN.
  PETER LAIGAARD SAGDE DET I VALGKAMPEN,OG PÅ BYRÅDSMØDET I DENNE UGE GENTOG SKAVBOEN JEPPE NIELSEN KYK, DF- BUDSKABET,,,
  GLEM ALT OM AT FORVANDLE KAPPELBORGSKOLEN I SKAGEN TIL KULTUR-
  HUSET KAPPELBORG.

  Ifølge jeppe nielsen kyk er det kun en lille kulturelite i Skagen, som er tilhænger
  af projektet. DFeren foreslog at droppe projektet til ca. 35 millioner kroner og i
  stedet sælge kappelborg og skolemarken til private investorer.

  JEPPE NIELSEN KYK rejste dabatten i forbindelse med, at poltikerne besluttede
  at genåbne budgetet for 2010, fordi der mangler 100 millioner kroner i kommune-
  kassen. Skavboen vuderer,at hans forslag ville berigekommunekassen med op
  til 60 millioner kroner.

  Ingen byrødder havde bemærkninger til det opsigtsvækkende forslag.

  Var det blevet stoppet da Entreprenøren den 26 maj såede tvivl om budgetet kun-ne holde,havde de penge lunet i kommunekassen, og vi kunne på et tidspunkt
  når der var midler til det, få bygget et nyt kulturhus.
  ,

 • William Petersen ved udmærket, at ingen private bød på projekter vedr. Kappelborgskolen. Det blev der simpelthen ikke givet lov til, politikerne havde for længst lagt bånd på bygningen, efter en fingeret afstemning, som man skal langt ud for Europa for at finde mage til.
  Der er i kommunens budget afsat omkring 70.000.000 til dette projekt, samt salg af bygninger for et to-cifret millionbeløb. Rigtig mange penge i en tid, hvor man giver regeringen skyld for, at kassen er tom.
  Havde vi i stedet haft fremsynede politikere, var Kappelborgskolen for længst blevet solgt, og provenuet kunne udgiftsfrit have givet os et nyt kulturhus.
  Vælgerne skal dog heller ikke gå fri, de vælger dem ind som sidder og tager de for kommunen så fatale beslutninger, som f.eks. kulturhus i Kappelborgskolen.

  Hilsen Sten

 • William Petersen

  Det kunne være interessant at få belyst, hvor mange private der bød på/fremlagde projekter vedr Kappelborgskolen.

  Det har Torben Just evt et svar på? 🙂

 • Hedeboskolen bliver formodentlig også lavet til kulturhus – så der ikke er så langt til kulturen for alle de mennesker der bor i Bankekvarteret.

  Kulturhuse – landet over – er jo efterhånden politikernes svar på hvad der skal ske med offentlige bygninger, som de offentlige myndigheder (skoler, hospitaler, posthuse, biblioteker m.v.) ikke mere skal bruge.

  Skatteborgernes penge skal jo bruges, så bare tanken om at sælge til andre formål (private) ligger langt fra de fleste politikeres tankesæt – ikke kun i Skagen.

  Mvh
  Torben Just
  Feriegæst i Gammel Skagen i mere end 32 år

 • Som beboer på bankekvarteret kunne det være interessant at høre, hvad der skal ske med Hedeboskolen, når nu den nedlægges som skole.

  Hilsen Sten

 • Hej Paul Rode,
  Når I nu er så afklarede omkring, hvilken skole, “der skal være den fortsættende” ( – andre hævder begge skoler skal lukke og en ny etableres, men ordvalget ser jo ud til at afsløre, hvordan det retteligt opfattes!) så var det vel på sin plads at redegøre for, hvorfor det er så åbenlyst for SF og flertallet bag strukturforslaget, at det netop er Ankermedet der fortsætter. Den eneste udmeldte begrundelse om geografisk placering kan vel næppe i sig selv være tilstrækkeligt sagligt argument for at sætte den demokratiske dialog og debat ud af kraft og skabe en klassedelt kommune, hvor vi i Skagen tilsyneladene rangeres så lavt, at vi ikke undes samme demokratiske processer som resten af kommunen.
  I øvrigt burde du genlæse høringssvarene fra skolebestyrelserne. Det fremgår helt klart af Hedeboskolens svar, at skolebestyrelsen ønsker at udsætte sammelægningen indtil eleverne kan være på een skole, men også at der ønskes en sagligt velbegrundet og velbelyst proces frem for forhastede løsninger.

  Med venlig hilsen

  Michael Ax

 • Paul Rode Andersen, Byrådsmedlem SF

  ■Betty Sørensen har sakset et uddrag fra det program, SF gik til valg på. Det forslag, der blev sendt i høring første gang, byggede på den politik. Både Hedeboskolen og Ankermedet blev bevaret som en skole på to matrikler, hvor f.eks 0.-5 blev undervist det ene sted og 6.-9. det andet.

  Da høringssvarene kom retur fra skolerne, var de to skoler ret enige om, at den løsning på det faldende børnetal ikke var optimal. Man foretrak at samle eleverne på een skole.

  Det har byrådet lyttet til, og derfor kommer der nu et nyt forslag i høring, hvor eleverne samles på en skole.

  Paul Rode Andersen, Byrådsmedlem SF

 • Inger Kempff-Nordkap

  Ja, Pia jeg kender godt planerne for området, men hvem og hvordan er det besluttet, at det er Frederikshavn boligforening, som er på tale? Samme forening byder også på Sæby rådhus, – ukendt pris. Hvordan er det sket, at vore boligforeninger heroppe tilsyneladende bliver straffet, fordi kommunen ikke passede deres tilsynspligt (skimmelsvampsagen) eller hvad? Der tales om en “bygherre”, men den kommunale grund er ikke solgt endnu?

  En ting, kan man være sikker på, – de slæber deres egne håndværkere med, så skagboerne kan stå og kigge på.

  Der træffes ikke nogen politisk eller administrativ beslutning om Skagen, som ikke er konfliktskabende.
  Det ses bl.a. af angrebet på vort skibsværft samtidigt med, at rumænske nedbrydningsarbejdere bor og overnatter i skolegården, på den kommunale Kappelborg, mens ufaglærte skagboere også her kan stå og kigge på.

  Når jeg nævner det i denne tråd, skyldes det ubehaget ved dårlige beslutninger, der skaber ufred. Hvorfor skal en udlandsdansker, bosiddende i Dubai, have lov til at ødelægge en familie, som i generationer har nydt Skagen og været med til at passe på byen?

  Og nu kan man så splitte børnefamilier ved at træffe valg på en måde, så folk føler sig nedgjort.

  Lav dog en seriøs undersøgelse af, hvorledes man kan bevare begge skoler.

  Venligst Inger

 • Betty Sørensen

  Hmmmmm…..
  Sakset fra SF-Frederikshavns hjemmeside:

  “SF har i den forgangne byrådsperiode arbejdet for at bevare de lukningstruede skoler ud fra et synspunkt om, at der til landsbyer og kvarterer af en vis størrelse hører en skole. Nærheden til skolen bør efter SF’s opfattelse prioriteres højt.

  Det er sandt, at børnetallet i en periode kan falde i et skoledistrikt, men al erfaring viser, at det efter en årrække stiger igen, når sølvbrudeparrene bliver skiftet ud med unge familier. Derfor skal der tænkes langsigtet, og SF er indstillet på at betale, hvad det koster at bevare oplandsskolerne, fordi skolen er et lokalt kulturcenter, og en fuldt udbygget folkeskole er et væsentligt bosætningskriterium.”

  Så det………

 • Paul Rode Andersen, Byrådsmedlem SF

  Som kommentar til Bjarne Kvist vil jeg gerne præcisere, at i SF er vi afklarede m.h.t. hvilken skole, vi mener skal være den fortsættende i Skagen. Derfor melder vi det ærligt ud og sender det i høring. Så må høringssvarene og debatten vise, om vores synspunkt holder stik.

  Bjarne Kvist kan finde alle de oplysninger om Hedeboskolen og Ankermedet, han måtte have brug for som beslutningstager, i de bygningsatlasser og det talmateriale, der er udarbejdet.

  I Frederikshavn er sagen ikke så enkel. Abildgårds og Fladstrands bygningsmæssige stand og geografiske placering gør afgørelsen mindre entydig. Her har vi fra SF’s side endnu ikke taget stilling.

 • Chresten Sloth Christensen

  Kære Pia Karlsen

  I et af dine indlæg herover skriver du, at du godt forstår misundelsen over, at Frederikshavn får en ny skole, medens Skagen ikke gør. Det er fristende at svare dig, at tyv som bekendt tror, hver mand sjæler.

  Men du bruger nok nærmere misundelsen som modargument, fordi du er i defensiven. Personligt glæder jeg mig over, at Frederikshavn får en ny skole, som oven i købet er godt forberedt.

  Forberedelsestiden af en ny skole i Skagen behøver kun at koste det halve af prisen for forberedelsen i Fredrikshavn og vil kun tage halvdelen af den tid, forberedelsen tog i Fredrikshavn. Netop den tid har vi brug for, fordi børnene fra Kappelborg så kan nå at gå ud af skolen, inden det igen er skiftedag. Samtidig får du god tid til at argumentre anlægsmidler på budgettet om x år. Dermed falder dit økomiske argument for at stille Skagen anderledes end Frederikshavn. Der er alene tale om prioritering!

  Derfor drejer skolesagen sig om vilje, mod og fremsyn og intet andet. På det punkt kan du så glæde dig over, at socialdemokratiet ikke er et hår bedre end Venstre og SF.

  Derfor der en ny skole i Skagen desværre også en utopi, det vedi godt. Men man kan jo altid håbe på, at rejsningen af spørgsmålet kan få jer til at overveje, om det er ikke er sandt, at bygninger – i såvel Skagen som i Frederikshavn – giver pædagogiske muligheder og samtidig sætter grænser. Hvad skulle den grundige forberedelse af den nye skole i Frederikshavn ellers til for?

  Skagen risikerer efter strukturændringen at stå med forringede muligheder for at tiltrække nye børnefamilier og for holde de børn, er trods alt bor her, i Folkeskolen. Uanset valget mellem de eksisterende skoler! Det – og ikke misundelsen – er pointen, som åbenbart er svær at forstå?

  Venlig hilsen

  Chresten Sloth Christensen

 • Hovsa Inger, beklager, jeg har vist ikke helt styr på stavemåden i jeres efternavn, håber jeg kan tilgives´:-)
  vh
  Pia

 • Hej Finn
  Helt enig
  vh
  Pia

 • Hej Pia.
  Det jeg eftersøgte er debat som er lige p.t, vedr skolestrukturen. Hvis lidt flere af jeres byrådskollegaer også kastede sig ind i de forskellige debatter, vil det bare være mere end fint. Selvfølgelig bestemmer i selv hvad der kommenteres, ikke alle kommentare er lige nemme at debattere seriøst.
  Så jeg håber at andre emner end lige skoledebatten giver seriøse indlæg fra flere byrådsmedlemmer.
  Der er jo nok at diskutere p.t.: privatisering af veje, kvaliteten af tilbud til ledige/syge m.fl., centralisering af kommunale arbejdspladser, besparelser inden for turismen m.m.
  Vigtigt med konstruktiv debat, hvis sammenholdet i kommunen ikke skal smuldre helt og aldeles.

 • Kære Thomas Riis
  Kan sagtens forstå din undren, hvis du tror at børnene i Skagen skal “stoppes” i barakker de næste 5 år. Lukning af den ene skolebygning vil ske om 1 max 2 år (altså måske om 2 år) Iflg. de tal vi har set fra forvaltningen vil det måske dreje sig om, at nogle få klasser i et år eller to skal undervises i en barak (såkaldt luksus barak). Så med det udgangspunkt, er der i min optik ikke noget i vejen for, at børnene i Skagen for den bedste undervisning,. Jeg er i øvrigt af den overbevisning, at det er selve kvaliteten af undervisningen, skolens ånd og pædagogik der er væsentlig for en skole og et barns skolegang.

  Kære Inger Kemp-Nordenkapp
  Du som har så stor indsigt, ved også, at den den nye skole i Fr. havn har været planlagt for længe siden – i et helt anden regeringspartners periode. Og det har for S været det allermest væsentlig, at få med, i den nye skolestruktur. Den var derfor også med i det skoleforlig, vi forsøgte at få et fuldtalligt flertal for. Men desværre….. S valgte at stå udenfor. Det er jo så dejligt nemt.:-)
  Med hensyn til nybygning af ny skole i Skagen, kan jeg personligt ikke pege på, hvorfra vi skal tage pengene (fra det vejledende timetal, de ældre ller ?). De skoler der nu lukkes og slåes sammen i en ny skole i Fr.havn, har en helt anden ringere beskaffenhed end de skoler vi har i Skagen, hvorfor de alt andet lige på ganske kort sigt, vil være en større omkostning end en ny skole. Men jeg forstår selvfølgelig godt misundelsen. Området du peger på, burde du have set (du følger jo normalt med i plan-og miljø udvalget) er påtænkt anvendt til et helt nyt bofællesskab for byens psykiske dårligt stillede borger.

  Og ….. så lige til Finn Jenne (godt nok fra en helt anden debat)
  Jeg deltager gerne i en debat og dialog både her og på andre aviser, så længe jeg vurderer, at substansen er af en sådan karakter, at jeg ønsker at deltage.
  En frihed jeg mener at måtte have såvel som borger som politiker.
  vh
  Pia Karlsen (V)

 • Kære Povl Rhode
  Dit spørgsmål til mig om hvilken skole jeg vil vælge, hvis begge skolebestyrelser i Skagen peger på deres egen skole som bevaringsværdig, afslører jo en åbenbart grundlæggende forskel i din og min opfattelse af en demokratisk proces, hvilket overrasker mig ikke så lidt, dit politiske ståsted taget i betragtning!
  Jeg kunne da aldrig drømme om, umiddelbart inden en høring, at lægge mig fast på en endelig løsning. Jeg kunne jo på samme måde spørge dig hvilken skole du vil vælge hvis de to frederikshavnerskoler ikke kan blive enige??
  Det er jo processen og høringssvarene, der skal kvalificere os politikere til at træffe den endelige beslutning og det vi i socialdemokratiet efterlyser er jo netop et seriøst beslutningsgrundlag for at træffe det vanskelige valg.
  Det er dog gennemført useriøst at træffe en beslutning af denne art bag lukkede døre og uden nogen form for dialog, skriftligt baggrundsmateriale eller argument for, hvorfor den ene skole er bedre egnet end den anden.

  Jeg må igen spørge dig: Hvorfor er en proces om lukning af skoler i Frederikshavn by skruet sammen på en helt anderledes demokratisk måde, end når det drejer sig om en skolelukning i Skagen by?? Det er da et ret enkelt spørgsmål at besvare!

  Med, trods alt, venlig hilsen
  Bjarne Kvist

 • Inger Kempff-Nordkap

  Hvad pokker, – kommunen har jo spenderbukserne på med en helt ny skole i Frederikshavn. Sådan en kan vores børn da vel også fortjene? Der er plads bag svømmehallen (sport og idræt tæt på) og der er også en SFO på stedet. Og den geografiske placering må være perfekt.

  Venligst Inger

 • Kære Pia og Paul
  Jer er i den heldige situation at mit barn ikke er skolesøgende endnu, så jeg kan sagtens være ligeglad ligenu……..
  Men kan det være rigtigt at man bygger en ny skole i Frederikshavn og Børnene i Skagen som ikke pt. kan være på en skole skal fyldes i barakker indtil der er så få børn tilbage(ca. 5 år viser børnetallene) at de kan være der…..Dette er efter min mening en klar forskelsbehandling af kommunens børn som på ingen måde vil være rimelig!

  så Kære Pia og Paul
  kan det være rimeligt ?
  tror I det hjælper med at tiltrække yngre mennesker til Skagen??
  og dermed fastholde deres arbejdskraft der er??

  med venlig hilsen
  Thomas Riis

 • Paul Rode Andersen, Byrådsmedlem SF

  Forslaget om skolestrukturen i Skagen sendes nu i høring igen. Lad os antage, at den ene skolebestyrelse peger på Hedeboskolen som den fortsættende fysiske ramme for elevernes skolegang og den anden på Ankermedet.
  Hvilken skole vil Bjarne Quist så som beslutningstager pege på?

  Paul Rode Andersen
  Byrådsmedlem SF

 • Et byråds flertal vedtog if. genåbning af budget 2010, at lade den i mange år omdiskuterede fremtidige skolestruktur i Frederikshavn kommune indgå i forliget. Langt om længe, var der nogen havde nogen mod, til at træffe en for mange borgere meget betydningsfuld og længe ventet beslutning. Hvorvidt beslutningen var den mest optimale for alle kommunens skoler og i den her forbindelse skolerne i Skagen, skal jeg lade være usagt. Det er der helt sikkert mange meninger om, afhængig af hvem man spørger, og hvilken skole denne har tilhørsforhold til. Men den beslutning, der blev truffet kan nu i det mindst give skolerne “ro” til at komme videre. Ledelse, personale, forældre og børn, ved hvad de kan forholde sig til, også selvom det ikke blev den enkeltes “ønske” der blev opfyldt.

  I de indkomne høringssvar fra de to Skagen skoler, anfører begge skoler, at de har stor forståelse for nødvendigheden af “lukning” af en skole i Skagen, når det ikke kan være anderledes. Skolerne ønskede meget naturligt, at fusionen blev udsat 4-5 år, hvis muligt. Men hvis ikke, appellerede den ene skole til, at der ved nedlægning af en skolebygning, blev udvist politisk mod, til at beslutte hvilken, Hedeboskolen var ikke i deres svar helt så direkte, men anførte, at de var bekymret for, at hvis skolerne skulle køre samdrift igennem flere år, men på 2 matrikler, ville der opstå adskilte personalegrupper og manglende progression i årgangene, da faseopdeling af klasserne måske ville blive fordelt på 2 skoler. Jeg har personligt flere gange fra medlemmer af Hedebos Skolebestyrelse, opfattet de har sagt : ” I politiker bør tage den store beslutning, når valget på skole skal træffes, så de 2 skolebestyrelser ikke skal kæmpe en ulige kamp, med flere års “dårlig stemning blandt skawboer” til følge”.Disse henstillinger og bekymringer, er blot nogle af de årsager, der bl.a. mange andre var grundlaget for, at jeg ønskede, at vi politiker traf beslutningen i Skagen,

  Det er vigtigt, at fastslå at lukning af en skole i Skagen, principielt, ikke er lukning af én skole, men lukning af to skoler – Hedeboskolen og Ankermedets skole. Næste del af processen bliver, at der skal “opbygges” en ny skole i Skagen (Skagens skole), med ansættelse af en ny leder, nedsættelse af en ny skolebestyrelse og sammensætning af “ny” personalegruppe. Indholdet håber jeg, bliver den skole i Verdensklasse, som Skagen bør have – men det arbejde, tildeles den nye skoleleder og bestyrelsen i samarbejde med forvaltningen. Der er helt sikkert kvaliteter at finde på begge de to eksisterende skoler, disse kan tilsammen blive til en super god “ny” skole.

  VH
  Pia Karlsen
  medlem af Børne- og ungdomsudvalget (V)

 • Paul Rodes paniske forsøg på, at forsvare en helt igennem grotesk og useriøs sagsbehandling i forbindelse med beslutningen om at lukke Hedeboskolen skriger jo nærmest til himlen!
  Alt ondt der sker i kommunen er åbenbart socialdemokraternes skyld, selv om faktum jo er, at vi konsekvent bliver holdt uden for enhver form for indflydelse af det absurde SF – V samarbejde.
  Der skal, på grund af det kraftige fald i børnetallet lukkes skoler. Det er vi enige om. Men vi er bestemt ikke enige hvad angår måden det foregår på.
  I Frederikshavn skal Fladstrand og Abildgård skoler slås sammen, og byrådsflertallet har besluttet, at de får den tid de har behov for, til i fællesskab at afgøre hvordan og hvornår det skal ske. En flot og rigtig måde at gøre tingene på!
  Men når det drejer sig om Skagen “haben wir andere metoden!!”
  Hedeboskolen lukkes og alle børn placeres på Ankermedet skole og helst allerede fra 2011. Det indebærer næste år næsten en fordobling af elevtallet på skolen! Man har bare ikke forholdt sig til, at der ikke er plads og ej heller afsat en eneste krone til udvidelser eller leje af skurvogne til de stakkels børn!
  Beslutningen er truffet uden debat overhovedet og desuden uden nogen form for redegørelse for de to skolers bygningsmæssige tilstand, størrelse, egnethed, beliggenhed o.s.v.
  Kort sagt, et helt igennem udemokratisk forløb og en dybt useriøs behandling af skawboerne og deres børns fremtid.
  Jeg skal absolut ikke afvise, at Ankermedets skole muligvis er den rette tilbageværende skole i Skagen, men hvorfor skal vi i Skagen dog ikke have samme mulighed som man får i Frederikshavn til, på en saglig, seriøs og demokratisk måde at have indflydelse på en så vigtig sag Paul Rode???
  Med venlig hilsen
  Bjarne Kvist

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Socialdemokratisk handlingslammelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER