Hundeejere får en undskyldning mindre

Hundeejere får en undskyldning mindre

15. august 2010 - kl. 0:47 - af

Frederikshavn kommune vælger TiksPac-konceptet for at få et renere nærmiljø. Det er virksomheden TiksPac AB i Falkenberg på den svenske vestkyst, som har fået ideen med stationer til hundeposer og hundetoiletter. TiksPac AB samarbejder med både Hold Danmark Rent og Dakofa.
Poserne er fremstillet af et miljøvenligt materiale, og produkterne er specialdesignet til formålet.
Konceptet startede i Sverige i 2001, og nu har også Danmark og Norge hægtet sig på trenden, og interessenter i det øvrige Europa henvender sig og vil vide mere.

De såkaldte TiksPac-stationer, som er poseholdere med hundeposer, opstilles og forsyner hundeejeren med miljøvenlige hundeposer. Et koncept, som blandt andet retter sig mod kommuner, og som sponseres af det lokale erhvervsliv. Virksomheder, der sponserer konceptet, tager socialt ansvar (CSR) og viser det over for kommunens indbyggere, ansatte, kunder, leverandører og samarbejdspartnere.

For den, der er ude og lufte sin hund, er det bare at rive en pose af, samle efterladenskaberne op og smide posen i nærmeste TiksCan/hundetoilet. En win-win situation for alle aktører og brugere.

7 kommentarer til “Hundeejere får en undskyldning mindre” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Hundeejere får en undskyldning mindre”

 • Ved ikke om disse “posestationer” er for usynlige, men der er faktisk allerede sat flere holdere op i gågaden. De sidder på lygtepæle. Jeg vil give Vinnie Olesen ret i, at det kan være svært at komme af med dem igen, da der er for få skralde-spande.
  Det ville forøvrigt være en rigtig god idé at sætte nogle holdere op på Nordsøvej. Den er da et minefelt på fortovet. Man kan jo ikke bare gå og nyde sin tur med hunden (jeg er selv hundeejer, og MEGA træt af alle de hundel…., der ligger på fortovet). Man skal hele tiden holde øje med “prutter”.
  Meeen, kære hundeejere… Hvis I altid har prutteposer i snoren, lommen, tasken, kort sagt altid med, så er det da let at samle op og smide væk. Ruller med poser koster ikke mange penge i supermarkederne. Og….nej, det er ikke flovt at samle op. Det er flovt at lade være.

 • Hvem samler hudeefterladenskaber op,nej står bare kikker om der er nogen der har set det selv i indkørsler står de at ordner det,føj at ejeren uden hund skal ud rense fortov og indkørsel daglig

 • Endelig et rigtigt godt tiltag, håber disse “prutte stationer” også bliver opstillet i Skagen. Jeg samler altid op efter mine hunde, meeeen hvor er det svært at finde en affaldsspand til at smide den fyldte “pruttepose” i, det er ikke særligt spændende at gå meget langt før man kan få smidt sine fyldte “prutteposer” væk.

 • Så vidt jeg husker har vi her i Skagen en gang haft den slags poser oppe men desværre fik de ikke lov til at blive brugt det det de oprindeligt var beregnet til men derimod blev de bare rykker ud af holderen og smidt rundt omkring i byen.
  Man kan jo så gætte på hvem der gjorde det for kan ikke lige forestille mig det var hundeejerne……
  Men god ide hvis de kan få lov til at være i fred og blive brugt til det formål de nu en gang er lavet til….

  Mvh
  Fru Olsen

 • Et rigtig godt tiltag med hundeposer rundt omkring. Det er også med til at signalere til hundejere der glemmer at samle hundens efterladenskab op, at det skal man altså gøre.
  For mig er det med at gøre ting ulovlige, så personer ikke lide gør hvad de skal straffes, altså ikke altid den bedste løsning. HVEM skal lige håndhæve dette? Tror ikke rigtig på at politiet har resourcer til at rende rundt på gader og stræder(og efter løse hunde i skoven),
  En god solid information vil få flere til at rydde op efter sin hund. Men selvfølgelig vil der være folk der ikke gør det uanset hvad.

 • Thor Arentoft – du lyder til at være svensk, og vi kunne godt bruge svenske tilstande her i landet vedrørende hunde-høm-høm’er!
  Her i landet er det nemlig ejeren af FORTOVET, der får en bøde, hvis ikke svineriet er fjernet.
  Så hvis man er plaget af svinehunde (læse hundeejere, der ikke samler op), må man holde øje med, hvem der glemmer at samle op på ens fortov, selv samle op – og så eventuelt tømme tickspac-posen ud på hundeejerens trappetrin, så han kan lære det.
  Iøvrigt kunne det være interessant at vide, om vi også får disse poser i Skagen og Sæby – eller om det som sædvanligt kun er Fr.havn.

 • Under forudsätning at antal stationer er tilsträkkelig, og ret placeret, er det ypperligt, men hvorfor vedtager Fredrikshavn kommune ikke en vedtäkt, med påbud om at en hundejer er pliktig at fjerne sin hunds efterladenskaber, så er der jo ingen undskyldning.
  Indföres en vedtäkt, vil hundejer der ikke plukker op efter sin hund, begå et lagbrud, og kan straffes.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hundeejere får en undskyldning mindre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger