Tjenerelev fra Ruths Hotel med i ny bog

Tjenerelev fra Ruths Hotel med i ny bog

17. august 2010 - kl. 0:17 - af

OPDATERET: Helle Barnholt fra Skagen fort√¶ller om at v√¶re tjenerelev p√• Ruths Hotel i ny¬†bog. Den 21-√•rige¬†tjenerelev Helle Barnholt fra Skagen, som tidligere har repr√¶senteret Danmark ved VM for tjenere, kaldet World Skills, fort√¶ller i en ny bog ‚ÄĚP√• sporet af den danske model‚ÄĚ om at v√¶re tjenerelev. Hun l√¶gger her ikke skjul p√•, at tjenerfaget stiller store krav. Is√¶r, hvis man vil arbejde de allerbedste steder som Ruths Hotel i Gl. Skagen.
‚ÄĚMan skal virkelig br√¶nde for det. Da der er stor mangel p√• praktikpladser, og mange st√•r i k√ł for at komme til, er det vigtigt, at man hurtigt finder ud af, om det er noget for √©n. P√• den anden side kan man ikke vide, hvad det er, f√łr man har pr√łvet det. S√• jeg kan kun sige, at man skal hoppe ud i det, hvis man har
Omgangstonen blandt de ansatte kan til tider godt være barsk og noget, som man lige skal vænne sig til.
‚ÄĚHvis man vil arbejde de gode steder, s√• skal man v√¶re klar over, at omgangstonen blandt personalet kan v√¶re h√•rd, og det skal man bare kunne tage. Men der er en mening med det. N√•r tjenerne taler h√•rdt til √©n, s√• er det fordi, at de vil have, at tingene skal v√¶re i orden. Vi er utrolig afh√¶ngige af hinanden, og alle vil gerne yde den bedste service. G√¶sterne betaler mange penge for at spise her, s√• der er ikke plads til at lave fejl. Selvf√łlgelig beg√•r vi alle fejl, men vi skal virkelig bestr√¶be os p√• at undg√• det.‚ÄĚ
Som tjener er hun hotellets ansigt over for gæsterne. Budskabet fra hotellets mesterkok Michel Michaud er klart: Som tjenere skal man være rolig, afslappet og helt nede på jorden.
‚ÄĚDet er vigtigt, at vi pr√¶senterer og serverer maden ordentligt for g√¶sterne, og at vi ikke er i tvivl om noget. Hvis g√¶sterne sp√łrger os, skal vi kunne give dem et svar. P√• Ruths Hotel er kvaliteten i h√łjs√¶det, og vi bruger kun det bedste af det bedste. Der stilles derfor store krav til mig. Min faglige udfordring er at kunne leve op til forventningerne. Det betyder meget for mig, at jeg er et sted, hvor jeg kan folde mine faglige kvalifikationer helt ud
Helle Barnholts arbejdsdag starter klokken tre. F√łrst er der en masse ting, som skal g√łres klar. Det kan blandt andet v√¶re et ostebord og vinmenuer til de forskellige retter. Klokken halv fem spiser alle ansatte i restauranten aftensmad sammen. Bagefter bliver vinen sat p√• k√łl, champagnen √•bnet, br√łd bestilt, inden restauranten √•bner klokken seks.
‚ÄĚN√•r alt er gjort klart, og g√¶sterne er her, er det det tidspunkt, hvor vi slapper mest af. For s√• kan vi koncentrere os om at hygge om dem og s√łrge for, at de f√•r en god aften.‚ÄĚ
Når gæsterne er gået, og der er blevet ryddet op, er hendes arbejdsdag dog langtfra slut.
‚ÄĚDer skal pudses glas, og der skal d√¶kkes op igen. Ofte ogs√• til morgenmad, og det kan godt tage lang tid. S√• det er ofte midnat, f√łr, jeg har fri. Nogle af os ansatte bor sammen i et hus, som tilh√łrer hotellet. Vi tager hjem og snakker for eksempel om, hvordan dagen er g√•et. Vi arbejder mange timer, men det er kun et problem, hvis man selv g√łr det til det. Jobbet som tjener er en livsstil, og man kan ikke regne med at have meget fritid.‚ÄĚ
I bogen fort√¶ller foruden Helle Barnholt syv andre unge om deres valg af uddannelse og job. ‚ÄĚP√• sporet af den danske model‚ÄĚ handler om sammenh√¶ngen mellem vores erhvervsuddannelser, arbejdsmarkedet og velf√¶rdssamfund. Den er skrevet af journalisten Bjarne Henrik Lundis, udkommer onsdag den 25. august p√• Forlaget Sidespejlet og koster 199 kr.

OPDATERET Redaktionen har modtaget nedenst√•ende fra Helle Barnholt. For en god ordens skyld vil vil vi gerne g√łre opm√¶rksom p√• at ovenst√•ende pressemeddelse er lagt online, uden rettelser, som vi har modtaget den fra bogens forfatter Bjarne Henrik Lundis.

Kære Redaktion.

Allerf√łrst vil jeg meget gerne takke jer rigtig mange gange for at n√¶vne mit navn og bogen “p√• sporet af den danske model” der er blevet udgivet,i Skagensavisen.

Der er dog en K√ÜMPE issue som jeg meget gerne vil bede jer om at rette eller g√łre noget ved.

I skriver at jeg er tjenerelev på Ruths Hotel og jeg blev udlært sidste år! Jeg blev udlært fra Munkebo kro på fyn!

Sidste sommer arbejdede jeg p√• Michelin restaurant The Paul og var med i et verdensmesterskab i Canada, og efterf√łlgende dommer for tjenereleverne ved det √•rlige DM.
Jeg skal også være dommer til udtagelserne til den konkurrence jeg selv var til og som vi nu skal finde en ny deltager til. Når konkurrenten er fundet, skal jeg være personlig træner for den pågældende når der holdes World skills i London i 2011.

Jeg er meget stolt over at jeg er blevet udlært, men jeg har også arbejdet hårdt som udlært tjener og rykket mig rigtig meget siden, så jeg håber i måske kan rette på det, da det er en meget stor ting for mig.

På forhånd (forhåbentlig) tak.

Kærlig Hilsen Helle Barnholt

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tjenerelev fra Ruths Hotel med i ny bog' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
                comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
                comment_type,comment_author_url,
                SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
                FROM wp_comments
                LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
                WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
                post_password = ''
                ORDER BY comment_date_gmt DESC
                LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER