Tjenerelev fra Ruths Hotel med i ny bog

Tjenerelev fra Ruths Hotel med i ny bog

17. august 2010 - kl. 0:17 - af

OPDATERET: Helle Barnholt fra Skagen fortĂŠller om at vĂŠre tjenerelev pĂ„ Ruths Hotel i ny bog. Den 21-Ă„rige tjenerelev Helle Barnholt fra Skagen, som tidligere har reprĂŠsenteret Danmark ved VM for tjenere, kaldet World Skills, fortĂŠller i en ny bog ”PĂ„ sporet af den danske model” om at vĂŠre tjenerelev. Hun lĂŠgger her ikke skjul pĂ„, at tjenerfaget stiller store krav. IsĂŠr, hvis man vil arbejde de allerbedste steder som Ruths Hotel i Gl. Skagen.
”Man skal virkelig brĂŠnde for det. Da der er stor mangel pĂ„ praktikpladser, og mange stĂ„r i kĂž for at komme til, er det vigtigt, at man hurtigt finder ud af, om det er noget for Ă©n. PĂ„ den anden side kan man ikke vide, hvad det er, fĂžr man har prĂžvet det. SĂ„ jeg kan kun sige, at man skal hoppe ud i det, hvis man har
Omgangstonen blandt de ansatte kan til tider godt vĂŠre barsk og noget, som man lige skal vĂŠnne sig til.
”Hvis man vil arbejde de gode steder, sĂ„ skal man vĂŠre klar over, at omgangstonen blandt personalet kan vĂŠre hĂ„rd, og det skal man bare kunne tage. Men der er en mening med det. NĂ„r tjenerne taler hĂ„rdt til Ă©n, sĂ„ er det fordi, at de vil have, at tingene skal vĂŠre i orden. Vi er utrolig afhĂŠngige af hinanden, og alle vil gerne yde den bedste service. GĂŠsterne betaler mange penge for at spise her, sĂ„ der er ikke plads til at lave fejl. SelvfĂžlgelig begĂ„r vi alle fejl, men vi skal virkelig bestrĂŠbe os pĂ„ at undgĂ„ det.”
Som tjener er hun hotellets ansigt over for gÊsterne. Budskabet fra hotellets mesterkok Michel Michaud er klart: Som tjenere skal man vÊre rolig, afslappet og helt nede pÄ jorden.
”Det er vigtigt, at vi prĂŠsenterer og serverer maden ordentligt for gĂŠsterne, og at vi ikke er i tvivl om noget. Hvis gĂŠsterne spĂžrger os, skal vi kunne give dem et svar. PĂ„ Ruths Hotel er kvaliteten i hĂžjsĂŠdet, og vi bruger kun det bedste af det bedste. Der stilles derfor store krav til mig. Min faglige udfordring er at kunne leve op til forventningerne. Det betyder meget for mig, at jeg er et sted, hvor jeg kan folde mine faglige kvalifikationer helt ud
Helle Barnholts arbejdsdag starter klokken tre. FÞrst er der en masse ting, som skal gÞres klar. Det kan blandt andet vÊre et ostebord og vinmenuer til de forskellige retter. Klokken halv fem spiser alle ansatte i restauranten aftensmad sammen. Bagefter bliver vinen sat pÄ kÞl, champagnen Äbnet, brÞd bestilt, inden restauranten Äbner klokken seks.
”NĂ„r alt er gjort klart, og gĂŠsterne er her, er det det tidspunkt, hvor vi slapper mest af. For sĂ„ kan vi koncentrere os om at hygge om dem og sĂžrge for, at de fĂ„r en god aften.”
NÄr gÊsterne er gÄet, og der er blevet ryddet op, er hendes arbejdsdag dog langtfra slut.
”Der skal pudses glas, og der skal dĂŠkkes op igen. Ofte ogsĂ„ til morgenmad, og det kan godt tage lang tid. SĂ„ det er ofte midnat, fĂžr, jeg har fri. Nogle af os ansatte bor sammen i et hus, som tilhĂžrer hotellet. Vi tager hjem og snakker for eksempel om, hvordan dagen er gĂ„et. Vi arbejder mange timer, men det er kun et problem, hvis man selv gĂžr det til det. Jobbet som tjener er en livsstil, og man kan ikke regne med at have meget fritid.”
I bogen fortĂŠller foruden Helle Barnholt syv andre unge om deres valg af uddannelse og job. ”PĂ„ sporet af den danske model” handler om sammenhĂŠngen mellem vores erhvervsuddannelser, arbejdsmarkedet og velfĂŠrdssamfund. Den er skrevet af journalisten Bjarne Henrik Lundis, udkommer onsdag den 25. august pĂ„ Forlaget Sidespejlet og koster 199 kr.

OPDATERET Redaktionen har modtaget nedenstÄende fra Helle Barnholt. For en god ordens skyld vil vil vi gerne gÞre opmÊrksom pÄ at ovenstÄende pressemeddelse er lagt online, uden rettelser, som vi har modtaget den fra bogens forfatter Bjarne Henrik Lundis.

KĂŠre Redaktion.

AllerfĂžrst vil jeg meget gerne takke jer rigtig mange gange for at nĂŠvne mit navn og bogen “pĂ„ sporet af den danske model” der er blevet udgivet,i Skagensavisen.

Der er dog en KÆMPE issue som jeg meget gerne vil bede jer om at rette eller gþre noget ved.

I skriver at jeg er tjenerelev pÄ Ruths Hotel og jeg blev udlÊrt sidste Är! Jeg blev udlÊrt fra Munkebo kro pÄ fyn!

Sidste sommer arbejdede jeg pÄ Michelin restaurant The Paul og var med i et verdensmesterskab i Canada, og efterfÞlgende dommer for tjenereleverne ved det Ärlige DM.
Jeg skal ogsÄ vÊre dommer til udtagelserne til den konkurrence jeg selv var til og som vi nu skal finde en ny deltager til. NÄr konkurrenten er fundet, skal jeg vÊre personlig trÊner for den pÄgÊldende nÄr der holdes World skills i London i 2011.

Jeg er meget stolt over at jeg er blevet udlÊrt, men jeg har ogsÄ arbejdet hÄrdt som udlÊrt tjener og rykket mig rigtig meget siden, sÄ jeg hÄber i mÄske kan rette pÄ det, da det er en meget stor ting for mig.

PÄ forhÄnd (forhÄbentlig) tak.

KĂŠrlig Hilsen Helle Barnholt

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tjenerelev fra Ruths Hotel med i ny bog' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
                comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
                comment_type,comment_author_url,
                SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
                FROM wp_comments
                LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
                WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
                post_password = ''
                ORDER BY comment_date_gmt DESC
                LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogsÄ tredjeparts statistik-software som anvender cookies, sÄ vi lÞbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at lÊse avisen uden at der lagres cookies pÄ din computer, sÄ ved at fortsÊtte accepterer du automatisk.

ACCEPTER