Spar Nord: Rentefest forlĂŚnges til 2012

Spar Nord: Rentefest forlĂŚnges til 2012

19. august 2010 - kl. 0:16 - af

– Vi forventer ingen renteforhøjelser hverken i Europa eller USA i løbet af de nĂŚste 12 mĂĽneder, og mĂĽske nĂĽr vi ind i 2012, før rentefesten slutter. SĂĽdan lyder det fra cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm i en ny vurdering af renteudsigterne. Svage nøgletal og voksende nervøsitet fĂĽr skylden for de rekordlave renter.

I en ny vurdering af rentemarkedet udskyder Spar Nord renteforhøjelser fra süvel den europÌiske som amerikanske centralbank til tidligst efterüret 2011. Spar Nords cheføkonom Jens Nyholm peger pü, at det økonomiske opsving pü det seneste har vist sig at vÌre sü skrøbeligt, at en renteforhøjelse inden for nÌr fremtid vil vÌre katastrofal. Det betyder, at ogsü danske forbrugere kan se frem til rekordbillige penge i lang tid endnu, og ifølge Jens Nyholm kan det meget vel blive 2012, før vi ser de første renteforhøjelser.

Centralbanker tvunget til lav rente

– Den amerikanske økonomi, som er verdens største, viser mange svaghedstegn, og hverken privatforbruget, boligmarkedet eller arbejdsmarkedet ser ud til at komme ud af dødvandet lige foreløbig. Vi ser tilsvarende alvorlige svaghedstegn i Europa, og dermed er der udsigt til en lang periode, hvor centralbankerne pĂĽ begge side af Atlanten er tvunget til at holde renten ekstraordinĂŚrt lav for ikke at kvĂŚle det spĂŚde opsving, vurderer Jens Nyholm.

Han tilføjer, at selv om dommedagsprofetierne for den amerikanske økonomi lige nu für ny nÌring, sü vurderer han ikke, at USA vil ende i en decideret panik-situation å la den, der blussede op i forüret pü baggrund af gÌldskrisen i GrÌkenland og Portugal.

– Jeg tror snarere, vi vil se en periode med meget lav vĂŚkst i USA, end at vi vil se et egentligt kollaps. Dertil er USA’s økonomi alt for dynamisk, forsĂŚtter Jens Nyholm.

Forbrugere sparer milliarder

Jens Nyholm peger pü, at de nuvÌrende og historisk lave renter som udgangspunkt er et signal om, at verdensøkonomien er alvorligt syg. Men uanset er de lave renter godt nyt for de mange forbrugere, der har renteudgifter som en tung post pü budgettet. Ifølge de seneste tal fra Finansrüdet løber husholdningernes münedlige rentebesparelser op i fire milliarder kroner, hvis man sammenligner med, hvad husholdningerne betalte i renter i 2008.

– Den nuvĂŚrende rentefest er ikke mindst en fest for de helt almindelige forbrugere, hvor mange sparer store penge pĂĽ alt fra forbrugslĂĽn til billĂĽn og boliglĂĽn. Og som billedet af verdensøkonomien tegner sig lige nu, vil det ikke overraske os, hvis rentefesten varer ved helt ind i 2012, lyder det afsluttende fra Jens Nyholm.

Om Spar Nord

Med 275.000 kunder og mere end 1.500 medarbejdere er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord übnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 73 lokale banker fordelt over hele landet. Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionÌrer.

For yderligere oplysninger se: www.sparnord.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord: Rentefest forlĂŚnges til 2012' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger