Skagen Retter:  Pigvar med kantareller

Skagen Retter: Pigvar med kantareller

19. december 2010 - kl. 6:32 - af

Ulla Becker, billedkunstner og guide p√• Skagen Museum, pr√¶senterer i bogen Skagen Retter¬†en fuldendt kombination, nemlig Pigvar med kantareller, perikumsnaps og medaljer. Her holder vi os til den f√łrste opskrift:

1 pigvar p√• ca. 1 kg, 125 gram sm√łr, 1 citron, 1 dl hvidvin, 1/4 l piskefl√łde, Kantareller – s√• mange som man nu kan finde.
Fisken renses og skrabes omhyggeligt en en kniv på begge sider. Brug lidt citron eller eddike til at fjerne de sidste slimrester. Hoved og finner bevares på fisken, da den skal bages hel i ovnen.
Fisken l√¶gges i en sm√łrsmurt bradepande og gnides med salt og groft- kv√¶rnet peber p√• begge sider.
Der sk√¶res ca. 4-5 snit, som fyldes med rigeligt sm√łr, lidt hvidvin h√¶ldes ved, og fisken skal bage i ca. 20 min. ved 200 grader. Imens steges kantarellerne i sm√łr p√• en pande i ca. 3 min. Piskefl√łden h√¶ldes over, og de sidste 5 min. kommer kantarelsovsen ind til fisken i ovnen. Retten serveres i bradepanden p√• bordet med kogte kartofler.

L√¶s mere om Ulla Becker – og hendes √łvrige opskrifter – i bogen Skagen Retter

I Skagen Retter kan du ogs√• m√łde: Thomas Lund fra Elektromarine med opskriften p√• hans Grillede oksem√łrbrad med gr√łntsager og nye kartofler. Henrik Tachau Kristensen fra restaurant De2Have p√• Grenen, pr√¶senterer fremragende vine og opskrifter p√• R√łget laks med stuvet spinat og lune √¶g og Ristet r√łdtunge med danske √¶rter p√• 2 m√•der, hjertemuslinger og skummende fiskefumet. J√łrn Lyth, kloakmester(uddannet kok) giver os hans opskrift p√•: Pasta med skaldyr‚Ķ

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Retter: Pigvar med kantareller' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
                comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
                comment_type,comment_author_url,
                SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
                FROM wp_comments
                LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
                WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
                post_password = ''
                ORDER BY comment_date_gmt DESC
                LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER