Skagen Retter:  Pigvar med kantareller

Skagen Retter: Pigvar med kantareller

19. december 2010 - kl. 6:32 - af

Ulla Becker, billedkunstner og guide på Skagen Museum, præsenterer i bogen Skagen Retter en fuldendt kombination, nemlig Pigvar med kantareller, perikumsnaps og medaljer. Her holder vi os til den første opskrift:

1 pigvar på ca. 1 kg, 125 gram smør, 1 citron, 1 dl hvidvin, 1/4 l piskefløde, Kantareller – så mange som man nu kan finde.
Fisken renses og skrabes omhyggeligt en en kniv på begge sider. Brug lidt citron eller eddike til at fjerne de sidste slimrester. Hoved og finner bevares på fisken, da den skal bages hel i ovnen.
Fisken lægges i en smørsmurt bradepande og gnides med salt og groft- kværnet peber på begge sider.
Der skæres ca. 4-5 snit, som fyldes med rigeligt smør, lidt hvidvin hældes ved, og fisken skal bage i ca. 20 min. ved 200 grader. Imens steges kantarellerne i smør på en pande i ca. 3 min. Piskefløden hældes over, og de sidste 5 min. kommer kantarelsovsen ind til fisken i ovnen. Retten serveres i bradepanden på bordet med kogte kartofler.

Læs mere om Ulla Becker – og hendes øvrige opskrifter – i bogen Skagen Retter

I Skagen Retter kan du også møde: Thomas Lund fra Elektromarine med opskriften på hans Grillede oksemørbrad med grøntsager og nye kartofler. Henrik Tachau Kristensen fra restaurant De2Have på Grenen, præsenterer fremragende vine og opskrifter på Røget laks med stuvet spinat og lune æg og Ristet rødtunge med danske ærter på 2 måder, hjertemuslinger og skummende fiskefumet. Jørn Lyth, kloakmester(uddannet kok) giver os hans opskrift på: Pasta med skaldyr…

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Retter: Pigvar med kantareller' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2025 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger