Skagen Retter:  Pigvar med kantareller

Skagen Retter: Pigvar med kantareller

19. december 2010 - kl. 6:32 - af

Ulla Becker, billedkunstner og guide på Skagen Museum, præsenterer i bogen Skagen Retter en fuldendt kombination, nemlig Pigvar med kantareller, perikumsnaps og medaljer. Her holder vi os til den første opskrift:

1 pigvar på ca. 1 kg, 125 gram smør, 1 citron, 1 dl hvidvin, 1/4 l piskefløde, Kantareller – så mange som man nu kan finde.
Fisken renses og skrabes omhyggeligt en en kniv på begge sider. Brug lidt citron eller eddike til at fjerne de sidste slimrester. Hoved og finner bevares på fisken, da den skal bages hel i ovnen.
Fisken lægges i en smørsmurt bradepande og gnides med salt og groft- kværnet peber på begge sider.
Der skæres ca. 4-5 snit, som fyldes med rigeligt smør, lidt hvidvin hældes ved, og fisken skal bage i ca. 20 min. ved 200 grader. Imens steges kantarellerne i smør på en pande i ca. 3 min. Piskefløden hældes over, og de sidste 5 min. kommer kantarelsovsen ind til fisken i ovnen. Retten serveres i bradepanden på bordet med kogte kartofler.

Læs mere om Ulla Becker – og hendes øvrige opskrifter – i bogen Skagen Retter

I Skagen Retter kan du også møde: Thomas Lund fra Elektromarine med opskriften på hans Grillede oksemørbrad med grøntsager og nye kartofler. Henrik Tachau Kristensen fra restaurant De2Have på Grenen, præsenterer fremragende vine og opskrifter på Røget laks med stuvet spinat og lune æg og Ristet rødtunge med danske ærter på 2 måder, hjertemuslinger og skummende fiskefumet. Jørn Lyth, kloakmester(uddannet kok) giver os hans opskrift på: Pasta med skaldyr…

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Retter: Pigvar med kantareller' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
                comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
                comment_type,comment_author_url,
                SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
                FROM wp_comments
                LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
                WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
                post_password = ''
                ORDER BY comment_date_gmt DESC
                LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER