Skagen Retter:  Pigvar med kantareller

Skagen Retter: Pigvar med kantareller

19. december 2010 - kl. 6:32 - af

Ulla Becker, billedkunstner og guide pÄ Skagen Museum, prÊsenterer i bogen Skagen Retter en fuldendt kombination, nemlig Pigvar med kantareller, perikumsnaps og medaljer. Her holder vi os til den fÞrste opskrift:

1 pigvar pĂ„ ca. 1 kg, 125 gram smĂžr, 1 citron, 1 dl hvidvin, 1/4 l piskeflĂžde, Kantareller – sĂ„ mange som man nu kan finde.
Fisken renses og skrabes omhyggeligt en en kniv pÄ begge sider. Brug lidt citron eller eddike til at fjerne de sidste slimrester. Hoved og finner bevares pÄ fisken, da den skal bages hel i ovnen.
Fisken lÊgges i en smÞrsmurt bradepande og gnides med salt og groft- kvÊrnet peber pÄ begge sider.
Der skÊres ca. 4-5 snit, som fyldes med rigeligt smÞr, lidt hvidvin hÊldes ved, og fisken skal bage i ca. 20 min. ved 200 grader. Imens steges kantarellerne i smÞr pÄ en pande i ca. 3 min. PiskeflÞden hÊldes over, og de sidste 5 min. kommer kantarelsovsen ind til fisken i ovnen. Retten serveres i bradepanden pÄ bordet med kogte kartofler.

LĂŠs mere om Ulla Becker – og hendes Ăžvrige opskrifter – i bogen Skagen Retter

I Skagen Retter kan du ogsÄ mÞde: Thomas Lund fra Elektromarine med opskriften pÄ hans Grillede oksemÞrbrad med grÞntsager og nye kartofler. Henrik Tachau Kristensen fra restaurant De2Have pÄ Grenen, prÊsenterer fremragende vine og opskrifter pÄ RÞget laks med stuvet spinat og lune Êg og Ristet rÞdtunge med danske Êrter pÄ 2 mÄder, hjertemuslinger og skummende fiskefumet. JÞrn Lyth, kloakmester(uddannet kok) giver os hans opskrift pÄ: Pasta med skaldyr


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Retter: Pigvar med kantareller' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger