SF: Lad os så få det Folketingsvalg

SF: Lad os så få det Folketingsvalg

7. marts 2011 - kl. 8:52 - af

– Lad os så få det FT-valg, udtaler SF-Frederikshavn fra sin generalforsamling i Dansk Metals lokaler i Sæby den 5.3.2011.

Fronterne i dansk politik er trukket op på en måde, så vælgerne har klare alternativer at vælge imellem.

På den ene side VK, som tørrer de grådige og uansvarlige bankdirektørers finanskrise af på de mennesker, som besidder de færreste ressourcer: dagpengemodtagerne, efterlønsmodtagerne, de efteruddannelsessøgende, børnefamilierne, indvandrerne og u-landene. Oven i kommer nogle stramninger af den kommunale økonomi, som betyder centraliseringer, effektiviseringer og nedskæringer på velfærden. Til gengæld er de velhavende blevet forgyldt med årlige 6-cifrede skattelettelser.

De borgerlige italesætter nedskæringspolitikken som en genopretningspakke, men meningsmålingerne viser, at flere og flere vælger har gennemskuet bedraget.

Over for VKO står S og SF, som på landsplan har vist en anden vej, hvor den kollektive velfærd og investeringer i miljøarbejdspladser, skoler, daginstitutioner og ældreområdet styrkes, og hvor de velhavende kommer til at betale nogle af deres mange skattelettelser tilbage til fællesskabet.

VKO’s kommunalreform fra 2005 og benhårde styring af kommunernes indtægter og udgifter har tvunget byrådet i Frederikshavn til en række centraliseringer, bl.a. af skole – og institutionsstrukturen samt administrationen.

I SF forstår vi godt protesterne fra Skagen og Sæby imod koncentrationen af flere og flere aktiviteter i Frederikshavn, men man skal huske, at det var VKO, der gennemførte kommunesammenlægningen i 2005 sammen med en benhård trimning af kommunernes økonomi. En S-SF regering vil øge bloktilskuddet og genindføre den kommunale handlefrihed.

5 kommentarer til “SF: Lad os så få det Folketingsvalg” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “SF: Lad os så få det Folketingsvalg”

 • Ja det er ikke REGERINGENS SKYLD at arbejdspladserne bliver ligeligt fordelt i kommunen
  troede ellers det var det sf stod for , men de rager til sig som alle andre sine nærmeste først
  vi vil have ligeret i kommunen RIMELIGT
  og det er ikke sure opstød, men må være retfærdigt
  ved ikke om GADAFFI er startet i frederikshavn men så må han slåes tilbage

 • Thorbjørn Pedersen

  @Paul Rode Andersen er talsmand for overskriften: Lad os så få det FT-valg. Sådan lyder det fra SF – Frederikshavn, der har holdt sin generalforsamling i Dansk Metals lokal i Sæby 5. marts 2011.

  Den ene vagabond siger til den anden. ’Hvad mener du om verdenssituationen’. Ingenting, jeg har fået noget i øjet. Jeg rækker min mikrofon ud til hr. Paul Rode Andersen og spørger: Hvad mener De om samarbejdet med Venstre i Byrådssalen. Tavshed. Derimod lyder det: Lad os så få det folketingsvalg. Økseskaft, go daw mand.

  Jeg vil hellere sige lad os så få det byrådsvalg, og stem så på de partier der har været ansvarlige i den økonomiske genopretningspolitik i Frederikshavn Kommune i det vanskelige år 2010.

 • Inger Kempff-Nordkap

  Kære Poul

  Du kunne måske bare bruge din indflydelse til at få oplyst hos den nu efterhånden meget centraliserede forvaltning:

  Hvor mange med 9990 i postnummeret er ansat i kommunen og dens mange virksomheder ?

  Og kunne du oplyse om, at når, for jeg tror det bliver når, du og dine kommer i regering, vil der så komme en revision af kommunalreformen.

  Jeg er enig i, at den har splitte et land uden nogen som helst rimelig grund.

  Men det fritager ikke jer i Frederikshavn for drive befolkningen ud af Skagen – nu senest at flytte de aller svageste gamle til plejehjem lagt fra hjemstavnen.

  Uanset hvor jeg og andre skagboer har stemt – har vi krav på ligebehandling, respekt og ansvarlighed i lighed med f.eks de statsløse palistinensere.

  godt valg

  Per Kempff-Nordkap
  Skagen tilbage til Skagen

 • Paul Rode Andersen, Byrådsmedlem SF

  Jeg ved ikke, hvor Per Kempff sætter sit kryds på FT-valgdagen, men hvis han som flertallet af befolkningen i 2001, 2005 og 2007 har sat det på VKO, så ligger han, som han har redt. Så har han stemt for kommunalreformen, centralisering og en stram kommunal økonomi.
  Derfor hænger det ikke sammen, hvis man på den ene side har stemt borgerligt og nu ønsker “Skagen tilbage til Skawboerne”.
  Det har konsekvenser, hvor man sætter sit kryds på valgdagen.

 • Inger Kempff-Nordkap

  Sikken noget vrøvl –
  det er alene Jeres ansvar, at I flytter de kommunale arbejdspladser. Og Poul Rode kan du sige os – hvor mange Skagboer der er ansat i Frederikshavns kommune og dens virksomheder og hvor mange årsværk, de præsenterer og kan du ærligt sige, at der på alle niveauer er ansat skagboer i et fornuftig omfang.
  Alt det er ikke regeringens eller Bøgesteds skyld – det er Byrådets og direktionens – det er Jer der rækker fingeren i vejret eller som nu blot -trykker på knappen, som et computerspil

  med venlig hilsen

  Per Kempff-Nordkap

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF: Lad os så få det Folketingsvalg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger