Magnus havde fået æren, og kunne med hjælp fra byrådsmedlem Pia Karlsen (v), klippe snoren over
Pilekrattet og Regnbuen indviet i går
1. april 2011 - kl. 7:40 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Snoren blev klippet over, dog med lidt besvær, og børn og voksne kunne strømme ind i den næsten nye børnehave og vuggestuen. Is til børnene og lidt godt til ganen til de voksne var en del af arrangementet. Efter et par taler ( som du kan læse herunder ) blev gæsterne delt i tre grupper og de fik hver en meget kompetent rundvisning, da dagtilbuds leder John Høst, vuggestueleder Lone Munk og børnehaveleder Ulla Egholm stolt viste de nye flotte lokaler frem.
Pia Karlsen (v) der er næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget holdt den officielle indvielses tale:
Jeg har fået fornøjelsen af, at skulle indvie børnehaven Pilekrattet samt Vuggestuen Regnbuen – altså sådan helt officielt i dag.
Selv om vi er i Skagen og mange af jer kender mig, vil jeg indledningsvis kort præsentere mig selv
Jeg hedder Pia Karlsen, er valgt til byrådet for Venstre og næstformand i Børne- og ungdomsudvalget. Jeg har haft fornøjelsen af, for ikke så mange år siden, at sidde som bestyrelsesformand i den gamle børnehave Kløvermarken, der jo lå lige her, hvorfor jeg også har et helt specielt forhold til netop dette her skønne natur område, som Pilekrattet og Regnbuen nu skal bo i.
Den gamle Kløvermark er væk. Den er fusioneret ind i de fine nye bygninger sammen med børnehaven Smørhullet og Søstjernen.
I forbindelse med daginstitutionsstrukturen, overgik I, her i Skagen allerede ved årsskiftet 2010 til områdeledelse. En ny struktur nødvendiggjorde bl.a at nogle af de små enheder vi havde i Skagen by, skulle ændres til større enheder. Byrådet besluttede derfor i 2010 at lade bygningerne her opfører her på Cronborgvej. Budgettet for den nye institution på ca. 13 mio. kroner blev finansieret af Helhedsplanens afsatte budget for 2010.
Bygningerne her skal fremover være daglig ”tumleplads” for 30 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn samt et antal kompetente personaler.
Nogle af de væsentlige betingelser, der blev stillet til bygherre, var bl.a:
• At de fysiske rammer såvel inde som ude skulle understøtte, personalets mulighed for optimal planlægning og gennemførelse.
• At det fysiske rum og det pædagogiske miljø i huset skulle sikres og tilrettelægges, så børn med behov for særlig pædagogisk indsats kunne trives og integreres som ligeværdige deltagere.
• Inklusion og rummelighed skulle være nøgleord i forhold til disse børn, da ønsket var lige mulighed for at udvikle forskellighed.
• Institutionen skulle understøtte det gode børneliv og danne rammer til at give børn mulighed for at etablere legerelationer, både med enkelte børn samt i større legegrupper.
• Huset skulle emme af det gode Børneliv.
Jeg glæder mig rigtig meget til at se, om arkitekterne har indfriet disse ønsker samt til at komme ind og se, hvad der gemmer sig bag de mange, mange døre, som dette spændende hus har.
Jeg vil gerne rette en særlig tak til arkitekter samt til den indsat de mange håndværkere har lagt for dagen. Som nabo til byggeriet, har jeg set hvor I har arbejdet hårdt, tidligt og sent, weekend og aften, for at nå de deadlines, der var sat. Kong Vinter valgte jo at drille os lidt igen i år.
En særlig stor tak skal rettes til jer: personale, leder, børn og forældre for den positive tilgang, jeg ved I har vist overfor de gener, som byggeri flytning osv. medført for jer alle. Afslutningsvis vil jeg ønske jer alle held og lykke med jeres ”nye” institution og dens fremtidige virke.
John Høst , dagtilbudsleder, sagde følgende i hans tale:
Hvis man slår op i en ordbog og kigger under “Indvielse” står der:
Indvielse, rituel handling, hvorved et fænomen, et sted eller en person helliges et bestemt formål eller en ny livsperiode.
Netop en ny livsperiode er central i det vi står i nu og som vi lige har klippet den røde snor for. En livsperiode som startede for snart lang tid siden, da vi som ansatte startede en rejse hen imod områdeledelse, en rejse som indbefattede nye fysiske rammer for vores huse i Skagen området, i dag lydende navnet Fyrtårnet.
Når en sådan rejse starter er der mange ubekendte faktorer, ligesom i Peter Plys, hvor alle vennerne bliver enige om at drage på en eksplomtion (Peter Plys udtalelse) til Nordpolen, en Nordpol som Peter Plys og vennerne hurtig bliver enige om at de ikke rigtig ved hvor er – men som Jacob siger, ” Nordpolen er sådan noget man finder”.
Peter Plys, Jacob, Tiger dyret osv. drager mod Nordpolen, og pludselig kommer de til et ”ganske naturligt sted”, med en lille grøft der løber, med lidt bakker hvor man kan få udsyn, og hvor der er højt til himmel, og netop ”dette ganske naturlige sted” bliver deres Nordpolen, altså et sted man finder. I dag der står vi netop på et sted, som i 1987 blev fundet af 3 pædagoger, som var draget på en eksplomtion for at finde en Nordpol, hvor der kunne skabes et pædagogiks udfordrende rum for børnene i Skagen. Et rum hvor der er variation i terrænet som giver udsyn og hammer god motorik, hvor der højt til himmelen og hvor der er en grøft som stille løber, et sted hvor alle elementer er en naturlig del af det oplevelses rum som giver mulighed for at børnene får brug for alle deres sanser.
Skagen børnene har med det nye hus som ligger her på ”det lokale Nordpolen” fået et hus som rækker ind i fremtiden. Som er et hus som med sine skæve vinkler, som med sine ”ikke et rum er som et andet rum” forhåbentlig vil medvirke til at skærpe børnenes fantasi og kreativitet og dermed nogle af de vigtigste egenskaber for at kunne lærer.
Jeg er overbevist om at når alt er faldet på plads ja så bliver det netop et hus som kan medvirke til at børnene får en rigtig god start på deres livs rejse mod Nordpolen, en pol som jeg håber de vil finde mange af.
Med dette vil jeg gerne hvis I vil være med til at udbringe et Skagen hurra for denne bygning, en bygning som ved siden af børnehaven Pilekrattet og vuggestuen Regnbuen, indeholder vores familiestue, vores fælles køkken for hele Fyrtårnet, vores administration for Fyrtårnet og en masse andre muligheder, dette hus og de andre huse i Fyrtårnet længe leve ……..
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Pilekrattet og Regnbuen indviet i går' til en bekendt